To nejlepší z Lisabonu + MOŘE + OSLAVY SV. ANTÓNIA (letecky z Prahy)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Pobytové zájezdy

Jedinečný poznávací zájezd s průvodcem, během kterého uvidíte to nejkrásnější z Lisabonu. Navštítívíte čtvrť Alfamu a hrad Svatého Jiří. Zhlédnete Belémskou věž. Zažijete veselé oslavy sv. Antónia. Ochutnáte grilované sardinky a užijete si pravé portugalské léto na krásných plážích. Překročte s námi hranici všednosti a poznejte nevšední Lisabon!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Výlet do Sintry - Cabo da Roca - Cascais

Dospělý 2030.00 Kč
Dítě 1740.00 Kč
Senior 1740.00 Kč

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Program zájezdu

1. den: Přílet do Lisabonu, transferem přejezd na hotel a ubytování.
2. den: Dnešek věnujeme historickému centru Lisabonu. Projdeme se čtvrtí Alfama. Z hradu svatého Jiří si užijeme krásné výhledy a večer nás čeká nejdůležitější svátek tohoto města - oslavy sv. Antonína. Po snídani navštívíme atmosférickou čtvrť Alfamu a Mourariu , historické srdce města s křivolakými uličkami, kachlíkovými domy s balkóny, ze kterých visí čerstvě vyprané prádlo. Dále pak budeme pokračovat k hradu svatého Jiří s úžasným výhledy na město a vzhlédneme netradiční katedrálu Sé , na jejímž místě dříve stávala mešita. Popoledne se vydáme přes staré uličky čtvrti Baixa, odkud se cestovatelé mohou dostat do čtvrti Bairro Alto výtahem Santa Justa . Pak přejdeme až na monumentální náměstí Praça do Comércio , které se nachází u řeky Tajo. Navečer společně opět navštívíme atmosférickou čtvrť Alfamu a Mourariu, kde si užijeme velkolepé oslavy sv. Antonína ! Oslavy svatého Antonína patří k největším a nejoblíbenějším událostem v Portugalsku . Oslava je součástí tzv. Festas dos Santos Populares -  souvislých červnových slavností, které vycházejí z křesťanských svátků sv. Antonína (13. 6.), Jana (24. 6.) a Petra (29. 6.) a také z mnohem starších pohanských oslav letního slunovratu.  Oslavám sv. Antonína se často přezdívá také „Festival sardinek“ . Sardinky tady naleznete v nejrůznějších podobách ve stáncích opravdu na každém rohu. Můžete je ochutnat například tradičně servírované na křupavém chlebu a zapít sangrií či vínem. Návrat na hotel s průvodcem nebo individuálně.
3. den: Dnes nás čeká fakultativní výlet do romantického města Sintra a na nejzápadnější pevninský výběžek Cabo da Roca. Ráno se vypravíme do  Sintry . Sintra je fantastické romantické město zapsané na seznamu UNESCO . Vychutnáme si atmosféru historického centra města, kde nalezneme úzké uličky, tradiční obchody a útulné kavárny. Uvidíme ikonický palác a ochutnáme gastronomické delikatesy jako Travesseiros a Queijadas v café Piriquita, které je již samo o sobě turistickou atrakcí. Poté přejedeme autobusem na úžasné místo zvané  Cabo da Roca . Jedná se o  nejzápadnější pevninský výběžek nejen Portugalska, ale i celé kontinentální Evropy . Na tomto místě si vychutnáme krásné vyhlídky a divokost zdejšího pobřeží. Bude následovat přesun do  Cascais , letoviska nacházejícího se na pobřeží Atlantského oceánu, které okouzlí návštěvníky svými písčitými plážemi, malebným přístavem a živým historickým centrem. Můžete ochutnat zdejší nejlepší zmrzlinu nebo se osvěžit ve vodách Atlantiku. Návrat na hotel v Lisabonu s průvodcem nebo individuálně.
4. den: Dnes se vydáme na lisabonské pobřeží. Prozkoumáme čtvrť Belém, spojenou s portugalskými mořeplavci. A pokud jste ještě neochutnali tradiční pudinkové koláčky, máte se na co těšit…  Po snídani pojedeme  do čtvrti Belém na pobřeží ,  odkud před pěti sty lety vyplouvali portugalští mořeplavci za svými zámořským objevy .  Zde navštívíme Mosteiro dos Jerónimos , klášter z 16. století, který je postaven v manuelinském stylu . Jedná se o ojedinělý architektonický styl, který kombinuje klasickou evropskou gotiku s exotickými dekorativními prvky inspirovanými portugalskými objevy.   Nedaleko odtud se nalézá  Torre de Belém ,  obranná věž z pozdního 15. století , která dnes  patří k jednomu ze symbolů města . V této části města bude možnost  ochutnat typické Pastéis de Belém ,  pudinkové koláče , které se pečou v této čtvrti již více než dvě století a žádná návštěva tohoto města se bez ochutnávky této místní speciality neobejde. Nachází se zde také rezidence portugalského prezidenta. V odpoledních hodinách volný program. Během volna se nabízí možnost příjemné procházky po pobřeží řeky Tejo až do centra města nebo jízda do centra města tramvají a využití volna ve městě.
5. den: Po snídani odlet zpět do ČR. S ohledem na letový řád se přesuneme na letiště a vrátíme se zpět do ČR. 

12.06. - 16.06.24 středa - neděle
snídaně letecky
Sleva 13% 31 990 Kč 27 990 Kč
cena za 5 dní

Cena zahrnuje

  • letenka Praha–Lisabon–Praha se všemi poplatky (může být s přestupem)
  • kabinové a odbavované zavazadlo dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • transfer letiště–hotel–letiště
  • 4x ubytování
  • 4x snídaně
  • služby průvodce (mimo individuální volno)

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění léčebných výloh (není-li sjednáno)
  • doporučené kapesné cca 250 EUR (včetně vstupného a dopravy na místě)
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 4 000 Kč