Pohodový týden v Canadian Rockies - NP Banff a Jasper


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Pobytové zájezdy
    • Exotika

Pro nadšence horské turistiky a přírody jsme připravili 12denní zájezd do mekky kanadského alpinismu, zimních sportů, horské turistiky a cyklistiky, do NP Banff a Jasper, které jsou součástí Skalnatých hor a nabízí vše, po čem touží srdce horalovo.

Program zájezdu

1. den: odlet z ČR na do CALGARY, odjezd do městečka CANMORE nebo ubytování v CALGARY (dle času příletu).
2. den: vydáme se do NP BANFF. Z údolí říčky HEALY se lanovkou nebo místním autobusem dostaneme na hřeben pod dominantu BREWSTER (2 700 m). Kromě výstupů na místní vrcholy WAWA (2 450 m), TWIN CAIRNS (2 500 m) a STADISH (2 380 m) budete moci pokračovat v okružní trase i k jezerům GRIZZLY LAKE, ROCK ISLE LAKE a LARIX LAKE v nadmořské výšce 2 200 m (8-16 km, ↑450 m, ↓450 m). V pozdním odpoledni ubytování v CANMORE, nocleh.
3. den: popojedeme do údolí KOZÍ ŘEKY v přírodní rezervaci SPRAY VALLEY, několik možností tras - nejjednodušší je turistika v údolí pod majestátným KOZÍM HŘEBENEM a místní dominantou THE THREE SISTERS k jezírku GOAT POND (12 km, ↑250 m, ↓250m - možnost zkrátit na polovinu). Pro horské nadšence okružní výstup na vrcholy MINERS PEAK (2 682 m) a HA LING PEAK (2 408 m) s dechberoucími výhledy do širého okolí (7 km, ↑900 m, ↓900 m). V rámci času, společný odjezd k jezeru GOAT, nebo až k přehradě SPRAY LAKE odkud si nafotíme místní vrcholky TŘECH SESTER, které jsou vděčným tématem všech fotografů.
4. den: odpočinkový den - možnost návštěvy CALGARY, jednoho z nejčistších měst v Kanadě. Procházka historickým centrem města, volný program. Společný přesun do olympijské vesničky - dějiště zimních olympijských her v r. 1988. Návrat zpět na ubytování do CANMORE.
5. den: dnes podnikneme turistiku u nejkanadštějšího ledovcového jezera MORAINE LAKE v srdci NP BANFF. Při výstupu na DVACETIDOLAROVOU VYHLÍDKU si jezero s okolními štíty získá naše srdce. Možnost nenáročné procházky podél jezera nebo pronájmu kajaku a plavby po jezeře. Turistika po PANORAMA RIDGE ROUTE k jezerům CONSOLATION, která se nachází pod majestátními třítisícovkami (10 km, ↑200 m, ↓200 m). Pro zdatnější výstup na vrchol TOWER OF BABEL (2 300 m) přímo nad jezerem (3 km, ↑550 m, ↓550 m). Při zpáteční cestě na ubytování se ještě zastavíme na průzkum JOHNSTONOVA KAŇONU, kde si voda po milióny let razila cestu k ledovcové řece BOW (5 km, ↑150 m, ↓150 m).
6. den: odjezd do lázeňského městečka BANFF, procházka městem, možnost nákupu suvenýrů. Možnost okružní trasy na STONEY SQUAW (1 868 m) nebo výjezd lanovkou na hřeben NORQUAY a zdolání samotného vrcholu v nadmořské výšce 2 522 m (5 km, ↑600 m, ↓600 m).
7. den: zpět do nitra Skalistých hor na hranici NP BANFF a NP YOHO. Čeká nás jezero LAKE LOUISE se slavným hotelem FAIRMONT CHATEAU. Procházka podél jezera nebo výstup na "ďáblův palec" - DEVIL‘S THUMB (2 453 m) okolo jezer MIRROR a AGNES či výstup na vrchol THE BIG BEEHIVE - "velký úl" (2 270 m). V oblasti je i řada tzv. čajových domů pro první turisty na konci 19. st. I vy budete moci tento dům navštívit pod ledovcem VICTORIA GLACIER, Dnešní turistika 6-15 km s převýšením od 160 do 900 m.
8. den: přesun do NP JASPER. Průjezd po slavné silnici ledovců ICEFIELDS PARKWAY, cestou budeme pozorovat ledovcová pole WAPTA, WILSON a COLUMBIA, černá jezera a vodopády. V případě dostatku času turistika na hřeben vrcholu ATHABASCA (3 491 m) s výhledem na ledovec SASKATCHEWAN a okolní třítisícovky (5 km, ↑270 m, ↓270 m). Ubytování u NP JASPER.
9. den: perla NP JASPER - jezero MALIGNE. Podél jezera MEDICINE LAKE dojedeme k 22 km dlouhému a 1,6 km širokému jezeru s modravou vodo a výhledem na okolní vrcholky a tři ledovce (jedno z nejfotografovanějších jezer světa). Nenáročná turistika k losímu jezeru MOOSE, MONA nebo LORRAINE LAKE. Při troše štěstí budete moci pozorovat losí stáda, které k jezerům chodí často pít (6 km, ↑200 m, ↓200 m). Náročnější varianta v podobě OPAL PEAK TRAIL s výhledem do údolí a jezero MALIGNE (11 km, ↑700 m, ↓700 m). Možnost lodního výletu po jezeře. Odpoledne zastávka v kouzelném MALIGNE CANYONU (3,5 km, ↑150 m, ↓150 m).
10. den: poslední turistický den prožijeme v pohoří MIETTE, naše kroky povedou na "sirný" SULPHUR HILL (2 080 m) kousek od horkých léčivých pramenů MIETTE HOT SPRING, které po naší túře navštívíme (8 km, ↑700 m, ↓700 m). Možnost prodloužit si procházku podél říčky SULPHUR HILL, při které možná narazíte na horké vývěry přímo v přírodě. Návrat na ubytování.
11. den: odjezd do hl. města Assiniboini ALBERTA - EDMONTON. Dle letového řádu prohlídka centra města, odjezd na letiště a odlet domů.
12. den: přílet do ČR.

nebyly nalezeny žádné termíny