Znojmo - Kde se rodí víno - slavnosti ve Znojmě a Retzu


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Aktivní dovolená
    • Cyklistika

Kde se rodí víno - slavnosti ve Znojmě a Retzu Tři slavnosti během jednoho zájezdu. Komfortní ubytování uprostřed Znojma. Opakovaný úspěšný cyklistický zájezd s návštěvou vinařských slavností v rakouském Retzu a účastí na Burčákfestu ve Znojmě. Vinařský podzim v Dolním Rakousku je zcela mimořádný svátek. Vinařská slavnost v Retzu je jedna z největších oslav vína na evropském kontinentě. Nenechte si proto tuto příležitost ujít, vždyť se koná kousek od našich hranic. Zájezd bude doplněn možností sledování mezinárodního festivalu dračích lodí na řece Dyji.

Program zájezdu

1. den: : Odjezd v ranních hodinách, přesun na jižní Moravu. Cyklotrasa Lesná - Čížov - Hardeggská vyhlídka - Podmolí - Šobes - Znojmo, celkem 45 km. ČÍŽOV - pohraniční zátarasy. HARDEGG - nejmenší rakouské město s hradem. ŠOBES - jedna z nejstarších a nejznámějších vinic.
2. den: : Cyklotrasa okruh okolo Znojma, celkem 40 km. SLUP - vodní mlýn, unikátní technická památka. ŠATOV - nenápadná stráň nad vinařskou obcí skrývá světový unikát - malovaný sklep. Když po dlouhém kamenném schodišti sestoupíte do podzemí, stanete v podivné říši mořských panen, trpaslíků a alpských krajinek. Obě strany hlavní chodby i stěny pěti přilehlých salonků zdobí fantasticky barevné plastické obrazy. ZNOJMO - alternativně prohlídka královského města, hradu a rozsáhlého podzemí. LOUCKÝ KLÁŠTER - alternativně se lze již odpoledne zúčastnit šlapání hroznů bosýma dívčíma nohama. Tato úžasná podívaná za účelem výroby speciálního vína s názvem Šlapané víno se bude odehrávat na nádvoří kláštera u historického kládového lisu. BURČÁKFEST - možnost návštěvy slavností v areálu Louckého kláštera, které je návštěvnickým centrem vinařských závodů Znovín. Ochutnávka burčáku, cimbálová a dechová hudba, bohatá možnost občerstvení.
3. den: : Cyklotrasa Znojmo - Konice - Popice - Pod Šobesem - Horecký kopec - Heiliger Stein - Retz, celkem 20 km. Cela trasa je vedena po cyklostezce. KONICE - ve vinici malá rozhledna. HORECKÝ KOPEC - kaplička na státních hranicích, přírodní rezervace. HEILIGER STEIN - vyhlídka, zvonička, možnost občerstvení. RETZ - starobylé město, prohlídka historického podzemí. Vycházka vinicemi k větrnému mlýnu a jeho prohlídka. WEINLESEFEST - účast na slavnostech u příležitosti sklizně vína s vinařským jarmarkem, alegorickým průvodem, lidovou hudbou a kašnou s vínem, z níž může každý pít, co hrdlo ráčí. Bohatá možnost občerstvení místními specialitami. V podvečerních hodinách odjezd, návrat do 22:00 hodin.

Slevy

  • Děti do 15 let
  • Dětská sleva
  • Rodinná sleva
  • Seniorská
  • Skupinová (nad 6 osob)
  • Sleva pro stálé klienty
  • Váleční veteráni a vojáci

Cena zahrnuje

  • přeprava, 2x ubytování, 2x snídaně a průvodce