Kroměříž - Rozkvetlé zahrady Kroměříže, hrad Buchlov a Velehrad


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Rozkvětlé zahrady Kroměříže, hrad Buchlov a Velehrad

Kroměříž (UNESCO), Květná a Podzámecká zahrada, hrad Buchlov a poutní místo Velehrad





Příjezd k hradu Buchlov, majestátní ochraně východní hranice, možnost prohlídky hradu (gotické a renesanční prostory) .

Velehrad jedno z nejvýznamnějších poutních míst v zemi. Bazilika Nanebevzetí Panny Maria a svatého Cyrila a Metoděje.

Odpoledne strávíme v Kroměříži, procházka s průvodcem, osobní volno k návštěvě Květné zahrady , Podzámecké zahrady či Arcibiskupského zámku a sklepů. Obě zahrady byli pro svoji nádheru zapsány na seznam světového dědictví UNESCO.



Klient nemusí absolvovat všechny prohlídky, program si každý přizpůsobí svým možnostem a zájmům.



Odjezdová a svozová místa: Česká Třebová, Ústí nad Orlicí, Lanškroun, Vysoké Mýto, Litomyšl, Svitavy, Moravská Třebová, Mohelnice, Olomouc.

Svoz mikrobusem za příplatek 300 Kč: Pardubice, Chrudim, Hradec Králové, Holice, Vamberk, Třebechovice, Rychnov nad Kněžnou.



Čas odjezdu i příjezdu bude přizpůsoben trase, provozu a povětrnostním podmínkám. Je nutné počítat s odchylkou až dvě hodiny. Vše bude upřesněno v podrobných pokynech, které cestovní kancelář rozešle týden před odjezdem. Zastávky autobusu budou v souladu s platnými dopravními předpisy.

Klienti budou služby čerpat v rámci skupiny cca 30–50 osob. Při nižším počtu zájemců než 30 osob se služba či zájezd nemusí uskutečnit.



Pro informace o vhodnosti zájezdu pro osoby s omezenou schopností pohybu se, prosím, obraťte na cestovní kancelář.

Program zájezdu

1. den: : Odjezd z ČT okolo 7 hodiny ranní směr Svitavy, Olomouc. Příjezd k hradu Buchlov, majestátní ochraně východní hranice, možnost prohlídky hradu (gotické a renesanční prostory) . Velehrad jedno z nejvýznamnějších poutních míst v zemi. Bazilika Nanebevzetí Panny Maria a svatého Cyrila a Metoděje. Odpoledne strávíme v Kroměříži, procházka s průvodcem, osobní volno k návštěvě Květné zahrady , Podzámecké zahrady či Arcibiskupského zámku a sklepů. Obě zahrady byli pro svoji nádheru zapsány na seznam světového dědictví UNESCO. Odjezd zpět do ČR, návrat okolo 20 - 21 hodiny. Program je orientační a může být aktuálně upraven průvodcem (dle počasí atd.)

Cena zahrnuje

  • dopravu zájezdovým autobusem s WC a klimatizací včetně vjezdů a parkovného;
  • rezervace;
  • služby průvodce

Cena nezahrnuje

  • vstupné (hrad Buchlov a Květné zahrady cca 300 Kč)