Cyklostezka z Prahy do Českého Švýcarska


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Cyklistika

*** S průvodcem, ubytováním, dopravou a snídaněmi. ***
Vydejte se na kole z Prahy do Českosaského Švýcarska. A příští rok hurá na další část Labské cyklostezky do Německa. Projeďte se po proudu našich nejvýznamnějších národních řeky Vltavy a Labe až k hranicím z Německa. Kdo chce, může poslední den pokračovat podél Labe až do Saského Švýcarska. Vychutnejte si malebné údolí Porta Bohemica, krásná města Mělník, Litoměřice či Děčín. Uvidíte toho však mnohem víc, neboť naši průvodci znají i ta nejskrytější místa. Projeďte se v pohodě podél osvěžující řeky a vychutnejte si krásná místa Česka.

- Po celý zájezd bude náš autokar dělat servis a trase.
- Ubytování bude po trase v hotelech a penzionech s kvalitou 3*.
- Pojede s vámi náš průvodce, který poradí co, kde a jak.

Program zájezdu

1. den: Odjezd v ranních hodinách, přesun do Prahy. Cyklotrasa Praha, Troja – Máslovice – Nelahozeves – Veltrusy – Mělník, celkem 55 km. První den vyrazíme ze severního okraje Prahy, z Troje. MÁSLOVICE – malé muzeum másla. NELAHOZEVES – jedna z nejkrásnějších renesančních staveb v Čechách ležící na břehu Vltavy, rodný dům Antonína Dvořáka. VELTRUSY – romantický zámecký park. MĚLNÍK – město vína s historickým jádrem. V západu slunce si zde můžete se sklenkou vína sednout k vyhlídce na soutok Labe a Vltavy.
2. den: Cyklotrasa Mělník – Račice – Roudnice nad L. – Litoměřice, celkem 50 km. DOLNÍ BEŘKOVICE – renesanční zámek s anglickou zahradou. RAČICE – veslařský areál. ROUDNICE NAD LABEM – zámek, vyhlídková věž. LITOMĚŘICE – historické jádro města je ohraničeno dochovaným městským opevněním. Mezi nejvýznamnější památky patří Dómský pahorek, Máchova světnička, historické sklepy, gotický hrad a katedrála sv. Štěpána. Soutok Labe a Ohře.
3. den: Cyklotrasa: Litoměřice – Velké Žernoseky – Ústí nad Labem – Děčín, celkem 55 km. Celá trasa je vedena po nové cyklostezce.VELKÉ ŽERNOSEKY – rozsáhlé vinné sklepy. PORTA BOHEMICA – hluboké údolí je významnou dopravní tepnou, dnes tudy vede i důležitá cyklostezka. STŘEKOV – tajuplný hrad se vypíná přímo nad hladinou Labe. ÚSTÍ NAD LABEM – lanovkou se dostanete k výletní restauraci s vyhlídkou Větruše. DĚČÍN – zámek, Pastýřská stěna s výletní restaurací.
4. den: Cyklotrasa Děčín – Dolní Žleb – Schöna – Königstein – Kurort Rathen – Bad Schandau, celkem 50 km. DOLNÍ ŽLEB – rekreační obec, kam až do nedávna nevedla žádná silnice. SASKÉ ŠVÝCARSKO – velmi atraktivní úsek. Pojedete pod strmými skalními útesy. Úchvatný je pohled na pevnost Königstein či skalní most Bastei. Projíždět budete lázeňskými městy Rathen či Bad Schandau. Alternativní trasa bude připravena pouze na území Českého Švýcarska. V odpoledních hodinách odjezd, návrat do 22.00 hodin.

Cena zahrnuje

  • průvodce
  • 3x ubytování
  • 3x snídaně
  • doprava