Česko-saské Švýcarsko II, CHKO Labské pískovce


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v ranních hodinách. Výlet do Chráněné krajinné oblasti LABSKÉ PÍSKOVCE na TISKÉ STĚNY , kde se rozkládá rozsáhlé pískovcové skalní město s roklemi, soutěskami a převisy. Lehká túra skalami kolem skalních útvarů se spoustou poetických názvů. Poté přejezd k dominantě Děčínska – DĚČÍNSKÉMU SNĚŽNÍKU. Cestou od KRISTINA HRÁDKU k 33m vysoké rozhledně. Z rozhledny se otevírají krásné panoramatické rozhledy. Cestou zpět k autobusu projdeme kolem skal a přes DRÁŽĎANSKOU VYHLÍDKU.
2. den: KYJOVSKÉ ÚDOLÍ – jedno z nejnavštěvovanějších míst NP České Švýcarsko, místo se spoustou skalních stěn, pískovcových útvarů, hradů a roklí. Průchod údolím až na zříceninu HRADU KYJOV, dále malebným údolí říčky Křinice přes VLČÍ POTOK na DIETRICHŮV KÁMEN. Podél Vlčího potoka a ledopádu VLČÍ STĚNKA. Zpět přes Vlčí horu, Panský vodopád, Köglerovu naučnou stezku.
3. den: Přejezd do JETŘICHOVIC – malebná osada při JETŘICHOVICKÉ BĚLÉ mezi pískovcovými skalami, která je ideálním výchozím místem výletů do JETŘICHOVICKÝCH STĚN. Pěší výlet do romantického PAVLÍNINA ÚDOLÍ, které se vine podél zákrut Chřibské Kamenice. Výlet po naučné stezce na vyhlášené vyhlídky (MARIINA SKÁLA A VILEMÍNINA STĚNA).
4. den: OBLAST DOUBICE – turistika v okolí našeho ubytování. Doubický vodopád, vrch Spravedlnost, malebná obec CHŘIBSKÁ (kostel, radnice, památné roubené domy s podstávkou, Mlýn na koření, muzeum) a přírodní zajímavosti v okolí - Chřibský vodopád, památné lípy, louka u Brodských, zřícenina chřibského hrádku.
5. den: Výlet v nedalekých LUŽICKÝCH HORÁCH : zajímavý pěší okruh přes známé poutní místo KŘÍŽOVÁ HORA na vulkanický vrchol JEDLOVÁ s rozhlednou a památníkem básníka Friedricha Schillera až na zříceninu hradu TOLŠTEJN, který shlíží na krajinu z vrcholu čedičového suku (670 m.). Celkem cca 8,5 km.
6. den: Den věnovaný nezapomenutelným vyhlídkám děčínské STOLIČNÉ HORY. Příjezd na LABSKOU STRÁŇ , vycházka na vyhlídku BELVEDÉR s výhledem na mohutný kaňon řeky Labe. Poté nás čeká cesta vzhůru údolím lemovaným bizarními skalami ARNOLTICKÝCH STĚN. Přes RŮŽOVÝ HŘEBEN na RŮŽOVOU VYHLÍDKU, ze které se opět otevírá nádherný výhled na kaňon Labe. Dále přes Labskou stráž a SNĚŽNICKOU VYHLÍDKU do DĚČÍNA . Dojezd do Prahy ve večerních hodinách.

Cena zahrnuje

  • průvodce
  • dopravu autobusem
  • 5x ubytování v hotelu (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 5x polopenzi

Výlety

  • pojištění storna zájezdu (příplatek: 120 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 1750 Kč)