To nejlepší z New Yorku + FLORIDA + KOUPÁNÍ V ATLANTIKU (letecky z Prahy)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky

New York, Miami, Orlando… Místa, která vás dostanou. Projdete se po Páté Avenue, vychutnáte si výhled na Manhattan i z Empire State Building. Poznáte čilý ruch Čínské čtvrti. A podíváte se i tam, kde to znají jen místní. Na pomyslnou cestu do vesmíru vyrazíte z mysu Canaveral, Bahamy zahlédnete z Miami a Kubu z Key Westu. Užijete si koupání v oceánu i filmový svět. Dopřejte si americký koktejl zážitků – ikonický New York a slunečná Florida z první ruky!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  malé kabinové zavazadlo o hmotnosti do 8 kg a max. rozměrech 55 x 35 x 22 cm, včetně držadla, postranní kapsy a kol (toto zavazadlo jde na palubu letadla)

Zavazadlo v ceně zájezdu:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 23 kg a o rozměrech, jejichž součet nesmí přesáhnout 157 cm (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Empire State Building (86. patro + 102. patro)

Dospělý 2600.00 Kč
Dítě 2400.00 Kč
Senior 2500.00 Kč

Plavba k soše Svobody

Dospělý 1500.00 Kč
Dítě 1000.00 Kč
Senior 1000.00 Kč

Kennedy Space Center

Dospělý 2500.00 Kč
Dítě 2000.00 Kč

Universal Studios (Island of Adventure nebo Universal Studio Florida)

Dospělý 5500.00 Kč
Dítě 4900.00 Kč

Park Sea World

Dospělý 3500.00 Kč

Cestovní pojištění: Kooperativa B Svět (100 Kč / den / osoba)
Slavia D - Travel High 2.0 + STORNO (174 Kč / den / osoba)
Slavia E - Travel OVERSEAS 2.0 + STORNO (250 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Ubytování: hotel ***

ubytování v hotelu v jednolůžkových, dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích
ubytování v menších pokojích s vlastním sociálním zařízením

Program zájezdu

1. den: Po příletu do New Yorku se přesuneme na hotel a ubytujeme. Pokud nám to čas dovolí, vyrazíme na první procházku městem, které nikdy nespí. Vychutnáme si večerní atmosféru Times Square nebo slavnou Broadway.  Přílet do  New Yorku v odpoledních hodinách a následný přesun z letiště na ubytování (šestihodinový časový posun). Hotel se nachází přímo v centru Manhattanu : 5 minut chůze k Brooklynskému mostu, 5 minut ke Ground Zero, 2 minuty na Wall Street, 10 minut k přístavu, odkud vyplouvá loď k soše Svobody, nebo 10 minut na Broadway. V okolí je spousta restaurací, barů, obchodů a kaváren. Krásnou procházkou dojdete během chvíle třeba i do Central Parku nebo na Pátou Avenue. V závislosti na čase příletu bude možná večerní procházka na Times Square  s gigantickými světelnými billboardy , které je nazýváno také srdcem či křižovatkou světa. Prošli bychom se také po  nejdelší newyorské ulici  Broadway, na které je největší koncentrace divadel vůbec. Návrat na hotel s průvodcem.
2. den: Dnešek věnujeme zajímavostem z historie i současnosti města. Užijeme si plavbu k soše Svobody, projdeme se po Wall Street, zhlédneme působivý Trinity Church či St. Paul Chapel. Nevynecháme ani Ground Zero připomínající události 11. září.  Den zahájíme jednou z nezbytností, kterou nevynechá žádný návštěvník New Yorku,  plavbou lodí na Liberty Island , na kterém se majestátně tyčí socha Svobody, na jejíž nos si budete moci sáhnout v nově otevřeném muzeu. Během plavby navštívíme také  „ostrov nadějí“ ,   Ellis Island, na kterém se nacházel imigrační úřad, kudy prošly milióny lidí toužících po splnění svého amerického snu v „Novém světě“. V ceně plavby je také vstup do podstavce nejznámější sochy světa a rovněž vstup do  Muzea imigrace  na Ellis Islandu. Poté se kolem překrásného  novogotického kostela  Trinity Church vydáme tam, kde tepe finanční srdce New Yorku, na známou  třídu  Wall Street, na níž je největší koncentrace bank a burz na světě. Uvidíme  majestátní budovu  Federal Hall  se sochou George Washingtona , která označuje místo, kde první americký prezident složil v roce 1789 svou přísahu, a půjdeme se podívat také na impozantní budovu Newyorské burzy. Poté dojdeme kolem jednoho  z nejstarších newyorských kostelů  St. Paul Chapel až na nejsmutnější místo novodobé historie, hlubokou jámu po věžích Světového obchodního centra, tzv. Ground Zero, na jejímž místě dnes stojí  památník obětem 11. září  a také nové  Muzeum 9/11 Memorial . Komu návštěva muzea nebude po chuti, může se pokochat výhledem na město z nejvyšší newyorské budovy, tzv.  One World Trade Center  (stojící na místě „Dvojčat“), případně si užít nákupů v oblíbeném obchodním centru Century 21. Návrat na hotel ve večerních hodinách s průvodcem nebo individuálně.
3. den: Připravte se na další newyorská „nej“. Po snídani prozkoumáme zelenou oázu klidu Central Park. Vychutnáme si živou Pátou avenue i atmosféru u Rockeffellerova centra. Den zakončíme u mrakodrapu Empire State Building, odkud je fantastický výhled. Ráno se vydáme  do zelených plic New Yorku , známého Central Parku, kam si Newyorčané chodí odpočinout.  Po návštěvě nejzajímavějších míst v Central Parku se po Páté avenue, lemované paláci s obchody předních světových značek, společně vydáme k další přední newyorské atrakci, světoznámému Rockefellerovu centru, kde tluče srdce města. V zimě se tady bruslí na kluzišti a pro každého návštěvníka je povinností fotografie před pozlacenou sochou Prométhea. Uvidíme také nedalekou katedrálu sv. Patrika, která je jakýmsi malým vydáním kolínského dómu a sídlem katolického arcibiskupa. Po Páté avenue budeme dále pokračovat procházkou k jednomu z  nejznámějších newyorských mrakodrapů ,   Empire State Building. V podvečerních hodinách mohou zájemci navštívit vyhlídky v 86. a 102. patře nebo si užít nákupů v nedalekém obchodním domě Macy’s. Návrat na hotel v pozdních večerních hodinách nebo individuálně.
4. den: Čeká nás procházka po Brooklynském mostě, při které nedáte foťáky z ruky. Výhledy na Manhattan jsou odtud skutečně nezapomenutelné. Pak zamíříme do Čínské a Italské čtvrti a ochutnáme i některou z místních dobrot.  Ráno se vydáme do brooklynské čtvrti  do oblasti Dumbo , odkud se nám naskytnou dechberoucí výhledy na panorama Manhattanu. Odtud se projdeme po jednom z nepřehlédnutelných symbolů města, majestátním   Brooklynském mostě, přes který vede trasa Newyorského maratonu.  Poté zavítáme do Čínské  a  Italské  čtvrti , kde bude možnost ochutnat některou ze zdejších specialit či výhodně nakoupit suvenýry. Po obědě se metrem přesuneme do oblasti Hudson Yards , kde si zblízka prohlédneme např. stavbu Vessel. Také se projdeme po High Line , která dříve bývala místní železnicí a dnes je to 2,3 kilometrů dlouhý visutý park se spoustou zeleně a dalších zajímavých pohledů na město.  Dojdeme až k Little Island parku , jež je unikátní svou polohou na pilotech nad řekou Hudson. Následně se zastavíme u ikonické budovy Flatiron Building , která svým půdorysem připomíná žehličku.  Na vedlějším náměstí Madison Square park si můžeme odpočinout a také pozorovat dění na hřišti určeném pouze pro psy. V odpoledních hodinách návrat na hotel s průvodcem nebo idndividuálně. Zbývající čas dne bude možné využít např. k nákupům nebo návštěvě některé z restuarací v okolí hotelu.   
5. den: V závislosti na čase letu se přesuneme na letiště a odletíme do Orlanda. Po příletu přejedeme na hotel. Po ubytování následuje individuální volno, které můžete strávit odpočinkem u hotelového bazénu nebo vycházkou v okolí hotelu. 
6. den: Den plný zábavy pro malé i velké cestovatele. Se zájemci navštívíme jeden ze slavných orlandských zábavních parků. Vybrat si můžete Universal Studios nebo Sea World.  V Universal Studios se těště na filmový svět Mumie, Jurského parku a hlavně na malého kouzelníka Harryho Pottera. Na své si příjdou i milovníci adrenalinové zábavy. Tato populární studia se dělí na dva tématické parky, my navstívíme jeden z nich. Oba se pyšní špičkovými atrakcemi s filmovou tématikou. Zcela se ponoříme do nejznámějších filmů jako "Mumie" nebo "E.T.". Největší a bezesporu nejlepší atrakcí je vyhlášený kouzelnický svět Harryho Pottera s Bradavickým hradem v životní velikosti, Příčnou ulicí a Prasinkami. Toto prostředí vás vtáhne natolik, že nebudete ani věřit, že je vše fikce. V Parku se pro milovníky adrenalinu dále nachází několik horksých drah, které jsou velkým zážitkem nejen pro děti, ale i pro dospělé.  NEBO Sea World je zábavní park zaměřený na mořské živočichy, který nabízí jedinečné zážitky pro každou generaci. Budete si moci sáhnout na rejnoky, shlédnout představení delfínů a kosatek, zblízka si prohlédnout běluhy nebo manty či se něco dozvědět o kapustňácích. Působivá je i jízda v jednom z největších podvodních prosklených tunelů na světě a to pod obrovským žraločím akváriem. Pro milovníky adrenalinu se zde také nachází několik moderních horských drah či jiné zábavní atrakce pro malé i velké návštěvníky.  Návrat na hotel ve večerních hodinách.  Kdo nebude mít zájem o celodenní návštěvu uvedených parků, může strávit den u hotelového bazénu, vyrazit na nákupy nebo využít volný čas individuálně podle svých představ. 
7. den: Vesmírné zážitky z první ruky. Navštívíme sídlo NASA, Kennedyho vesmírné centrum. Naživo uvidíme místo startu Apolla 11, prohlédneme si raketoplány a nakoukneme do zákulisí života kosmonautů. Po jedinečné prohlídce přejedeme do Miami. Se zájemci se vypravíme na celodenní výlet na mys Canaveral , na kterém se nachází  Kennedyho vesmírné centrum . Na vlastní oči zhlédnete místo, ze kterého startoval v roce 1969 kosmický let Apollo 11, jehož členové posádky stanuli jako první lidé na povrchu Měsíce. Centrum je domovem NASA (Národní úřad pro letectví a kosmonautiku). Budete mít možnost podívat se na rakety, film o kosmu v IMAX kině, či vystavený raketoplán Atlantis, který v červenci 2011 ukončil program Space Shuttle vládní organizace NASA. Odpoledne přesun do Miami.
8. den: Dnes budeme mít skvělou příležitost prožít východ slunce nad Atlantikem. Odpočineme si na pláži, zrelaxujeme u moře a projdeme se po Ocean Drive. Barevné domy ve stylu Art Deco, hudba a lahodné koktejly nás doslova vtáhnout do zdejší atmosféry.   V brzké ráno mohou zájemci pozorovat  východ slunce nad Atlantickým oceánem. Dopoledne si odpočineme u hotelového bazénu či u oceánu, kde uvidíme slavné barevné strážní budky pro plavčíky, nebo tento dopolední čas strávíte dle své chuti.  Odpoledne si prohlédneme oblast  Miami Beach  zase z pohledu cestovatelského. Slavné pláže zde lemují domy ve stylu Art Deco, které se nachází především na proslulé ulici Ocean Drive. Kromě stylových barevných domků jsou ulice plné barů, hudby a koktejlů. Barů je zde dohromady přes 800 a autentická rytmická hudba vás určitě nenechá chladnými, ať už bar navštívíte za bílého dne či večer. Během dne se kromě odpočinku na plážích Miami Beach či v baru můžete věnovat i nákupům na známé Lincoln Road Mall. Zde najdete obchody světoznámých značek stejně jako místní farmářské nebo bleší trhy. Návrat na hotel v Miami.
9. den: Vyrazíme objevit nejjižnější bod USA, Southernmost Point v městečku Key West. Projdeme se i po slavné Duval Street, navštívíme Hemingwayův dům a ve zdejších uličkách se necháme vtáhnout do úžasné atmosféry. V brzkých ranních hodinách se vydáme na dobrodružnou cestu po silnici Overseas Highway  až do nejjižnějšího bodu USA Key West, které dělí od kubánské Havany 130 kilometrů vodní plochy. Toto městečko s nádechem Karibiku, ve kterém panuje pohodová atmosféra, je perlou Floridských ostrovů. Podíváme se k nejjižnějšímu cípu USA, tzv. Southernmost Point, tříbarevnému sloupu, který vyvolává pocit, že Kuba je tak blízko.  Projdeme se po slavné Duval Street, která spojuje Atlantský oceán s Mexickým zálivem. Tato ulice plná muzeí, starých domů, restaurací a obchůdků je skutečnou klenotnicí Key Westu . Navštívíme dům spisovatele Ernesta Hemingwaye, který zde napsal slavný román Komu zvoní hrana. Dům v současnosti obývá padesátka šestiprstých koček. Všechny jsou potomky kočky s touto genetickou anomálií, kterou kdysi E. Hemingway dostal. Hned naproti se nachází Lighthouse Museum, muzeum majáku, vybudované v roce 1848. Před odjezdem zpět bude čas na toulání se místními uličkami a ochutnání skvělé kuchyně či koktejlů. Návrat do Miami v pozdních hodinách.
10. den: Zažijeme fantastickou výpravu za poklady NP Everglades (UNESCO). Zastavíme se na atraktivních vyhlídkách, projdeme se nejzajímavějšími stezkami a budeme sledovat aligátory v jejich přirozeném prostředí. Budeme také mít možnost prohlédnout si aligátory zblízka na nedaleké aligátoří farmě. Celodenní výlet do  NP Everglades, který se nachází v jižní části Floridy. Od roku 1979 je park zapsán mezi památky UNESCO. Je známý pro svou specifickou flóru a faunu a mokřiny plné aligátorů, které můžeme sledovat v jejich přirozeném prostředí. Do parku vstoupíme hlavní bránou a po cestě budeme zastavovat na těch nejznámějších vyhlídkách a stezkách . Za zmínku stojí i řeka Pahayokee („řeka trávy“), která je hluboká jen několik centimentrů, ale v některých místech šířka přesahuje desítky kilometrů (až 80 kilometrů). Kromě parku navštívíme také aligátoří farmu , kde kromě setkání s aligátory budeme mít možnost projet se mokřady na vrtulové lodi zvané air boat.   V podvečer se zájemci návštěva některé z typických amerických „diner“ restaurací.  Návrat zpět do Miami ve večerních hodinách.   
11. den: Než Floridu opustíme, zamíříme do parku Barnacle, kde najdeme původní vegetaci i nejstarší dům v Miami. Svezeme se známým Miami Metro Mover a čas před odletem lze využít k nákupům na Bayside market nebo se projít k Freedom Tower. V dopoledních hodinách navštívíme město Miami. Podíváme se do státního parku  The Barnacle Historic State Parc . V této malé oáze uprostřed velkoměsta uvidíte původní vegetaci a nejstarší dům, který se nachází na svém původním místě a který byl vybudován v 19. století. Následně se svezeme známým a oblíbeným Miami Metro Mover, který jezdí zadarmo a navíc působí jako dopravní prostředek z budoucnosti. Také se projdeme kolem  American Airlines Arena  (domov basketbalového mužstva Miami Heat) nebo Freedom Tower (Věž svobody). Dříve zde bylo sídlo deníku The Miami News, v 60. letech 20. století však budova sloužila jako úřad pro vyřizování imigračních dokumentů uprchlíků Kubánské krize. V dnešní době v zde sídlí mimo jiné Kubánsko-americké muzeum. V závislosti na čase odletu následuje individuální volno k nákupům či občerstvení se na  Bayside market , nákupním centru pod otevřeným nebem u břehu moře, kde se konají i různé festivaly, koncerty či slavnosti. Poté se přesuneme na letiště v Miami. Odlet do Prahy.   
12. den: Přílet do Prahy

17.10. - 28.10.24 čtvrtek - pondělí
snídaně letecky
98 990 Kč
cena za 12 dní

Cena zahrnuje

  • letenka Praha – New York, New York – Orlando a Miami – Praha se všemi poplatky (let je s přestupem)
  • kabinové zavazadlo dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • transfer letiště-hotel-letiště
  • služby průvodce (mimo individuální volno)
  • 4x ubytování v New Yorku
  • 2x ubytování v Orlandu
  • 4x ubytování v Miami
  • 10x snídaně
  • doprava po dobu zájezdu dle programu
  • vstupenka na aligátoří farmu (včetně projížďka na airboat)
  • tištěný průvodce městem zdarma

Cena nezahrnuje

  • zavazadlo za příplatek dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • cestovní pojištění léčebných výloh (není-li sjednáno)
  • fakultativní vstupenky do Kennedy Space Center (NASA) a Universal Studios, Park Sea World, vstupenky v New Yorku
  • vstupní povolení ESTA (pokud nemáte v pase platné vízum, pro vstup do USA je vyžadován biometrický pas) – poplatek za vyřízení: 900 Kč/os
  • doporučené kapesné: minimálně 500 USD (vstupy, stravování, spropitné řidiči, MHD v New Yorku a Miami)
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 13 000 Kč