To nejlepší ze Švýcarska + MATTERHORN (autobusem)


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Krásy přírody

Jedinečný poznávací zájezd s průvodcem, který vás provede Švýcarskem jako nikdo jiný. Navštívíte Luzern s Kaplovým mostem, středověký Sion, největší evropský vodopád a pokocháte se výhledem na „nejkrásnější“ evropskou horu Matterhorn. Projedete se lodí po Ženevském jezeře a vláčkem do Zermattu. Pojeďte s námi a zažijte Švýcarsko, na které se nezapomíná!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Ubytování: hotel

ubytování v hotelích v jednolůžkových a dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích
ubytování je v menších pokojích s vlastním soc. zařízením

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR ve večerních až nočních hodinách dle nástupních míst. Předpokládaný odjezd z Ostravy okolo 17:30 hod.
2. den: Návštěva mohutného Rýnského vodopádu, středověkého města Luzern a večerní procházka po středověkém Sionu. V ranních hodinách přijedeme k největšímu vodopádu Evropy , Rýnskému vodopádu. S výškou přesahující 23 metrů a šířkou téměř 150 metrů nás ohromí obrovská masa vody s průtokem až 1 100 m³ za sekundu. K dispozici jsou vyhlídkové plošiny a mosty, které umožňují návštěvníkům pozorovat impozantní dílo přírody a užívat si nádherný výhled na okolní krajinu. Dalším bodem dnešního programu bude návštěva města Luzern. Nejznámějším symbolem města je zdejší Kaplový most, nejstarší dřevěný zakrytý most z počátku 14. století, který je proslulý svými malovanými stropními panely znázorňující důležité momenty ze švýcarských dějin a mytologie. Nebude chybět ani prohlídka starého města, městských hradeb a krásných historických domů. Ve večerních hodinách se ještě budeme moci těšit na procházku po večerně nasvíceném historickém  centru města Sion.  Sionu vévodí dva kopce viditelné již z velké dálky, na jejichž vrších leží středověký  hrad Tourbillon  a  bazilika Notre-Dame de Valère . Odjezd na ubytování do okolí historického města Sion .
3. den: Malebná města Švýcarské riviéry a městečko Vevey. Švýcarská riviéra se táhne podél břehů Ženevského jezera, jednoho z největších jezer v Evropě, a nabízí nádherné výhledy na hory a okolní vinice. Region je známý pro svůj klidný a elegantní charakter a naprosto nás ohromí. Navštívíme totiž město Lausanne , druhé největší město na břehu jezera a nevynecháme jeho malebné centrum, nádhernou katedrálu a ani návštěvu zajímavého Olympijského muzea . Poté na nás čeká loď a vydáme se na  výlet po Ženevském jezeře  a vyrazíme do poklidného  městečka Vevey . Vevey je spojeno s velikánem němého filmu Charlie Chaplinem, který zde žil, tvořil a je zde také pohřben. Nově zde bylo v roce 2016 otevřeno i jeho muzeum, tzv. Chaplin´s World. Odpoledne se přesuneme do luxusního Montreux , jehož hlavní dominantou je socha významného obyvatele, zpěváka Freddieho Mercuryho. Na závěr nás ještě čeká zastávka u okouzlujícího středověkého hradu Chillon.
4. den: Dnes nás čeká relax a odpočinek v horském městečku Anzére. Po snídani se vydáme na procházku po horském městečku Anzére , ze kterého se nabízí kouzelné výhledy do okolních hor. Po obědě se můžeme vydat na jízdu lanovkou anebo využít místní wellness s bazénem, vířivkou a saunou. Večer pak budeme mít možnost ochutnat švýcarskou specialitu - sýrové fondue připravované ze sýrů z Gruyére, které se podává s čerstvým chlebem.  Návrat na hotel ve večerních hodinách.
5. den: Prohlídka luxusního horského střediska Zermatt, nezapomenutelné výhledy na ikonický Matterhorn. Po snídani odjedeme autobusem   do obce Täsch, ze které se vydáme  vlakem do malebného horského městečka  Zermatt, nejbohatší obce ve Švýcarsku, nad kterou se zdvihá švýcarská alpská dominanta –  Matterhorn. Matterhorn je jedním z nejznámějších a nejfotografovanějších vrcholů Alp. Tento výrazně tvarovaný horský masiv, který leží na hranici mezi Švýcarskem a Itálií, je ikonickým symbolem alpského pohoří a jedním z nejvyhledávanějších vrcholů pro horolezce z celého světa. Společně se vydáme na prohlídku města, navštívíme hřbitov horolezců, kostelíček, zájemci během volna mohou navštívit i Matterhorn Museum. Jelikož se dnešní ponese v duchu kouzelné přírodní podívané, z ájemci budou moci vyjet zubačkou na populární Gornergrat  ve výšce 3 089 metrů n. m., ze kterého nás čeká fantastický výhled jak na Matterhorn, tak na ledovec Gornergletscher.  V odpoledních hodinách odjezd zpět do ČR.
6. den: Noční transfer. Příjezd do ČR v dopoledních hodinách. Předpokládaný příjezd do Ostravy je okolo poledne.

Cena zahrnuje

  • 3x ubytování
  • 3x snídaně
  • cesta vlakem z Täsch do Zermattu a zpět
  • služby průvodce (mimo individuální volno)

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění léčebných výloh (není-li sjednáno)
  • doporučené kapesné cca 400 CHF (včetně vstupného a dopravy na místě)
  • vybrané sedadlo v autobuse 200 Kč/osoba
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 6 000 Kč