Švýcarské velikány, kanton Ticino, Lago Maggiore


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění

Náš nový zájezd Vás zavede do překrásné malebné oblasti na švýcarskoitalském pomezí pod velikány Alp i na romantická místa jezera Lago Maggiore. Užijete si krásné krajiny jednoho z největších italských jezer, kde se budete moci také vykoupat. Poznáte i majestátní krajinu zaledněných Alp na pomezí Itálie a Švýcarska včetně nejdelšího alpského ledovce Aletschgletscher (UNESCO).

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy ve večerních hodinách.
2. den: Příjezd na švýcarsko-italské pomezí na SEDLO SIMPLON (2 050 m) – silnice procházející sedlem protíná třítisícové vrcholy a je spojnicí mezi italskou Domodossolou a městem Brig ležícím ve švýcarském kantonu Wallis . Výlet s výhledy na sedlo a okolní hory k jezírku HOPSCHUSEE a k přes 9 metrů velké kamenné soše orla tyčící se nad sedlem. Variantně možnost kratší cesty jen k jezírku ROTELSEE na druhou stranu od průsmyku. Dojezd na ubytování k Lago Maggiore.
3. den: Prohlídka švýcarské části LAGO MAGGIORE: LOCARNO - metropole nejslunnějšího švýcarského kantonu Ticino s bohatou subtropickou vegetací, výjezd pozemní zubačkou k poutnímu místu MADONNA DEL SASSO. Dále možnost pokračovat kabinkovou a sedačkovou lanovkou k horské stanici CARDADA A CIMETTA (1 496 m. a 1 670 m.) s panoramatickými výhledy na Lago Maggiore a alpské vrcholky, při dobré viditelnosti až na masiv Monte Rosy. Možnost pěšího výletu od horní stanice lanovky na vrchol Cima della Trossa (cca 4,5 km).
4. den: Den věnovaný nádherným botanickým zahradám a ostrůvkům v Lago Maggiore – Borromejským ostrovům. Vyhlídková plavba na ISOLA MADRE, kde navštívíte vilu z 18. století s krásnou zahradou upravenou do podoby anglického parku a botanické zahrady. Na ostrově se po zahradách volně pohybují pávi a diamantoví, zlatí a stříbrní bažanti. Dále budeme pokračovat na nejznámější ostrov ISOLA BELLA s ohromným barokním palácem a impozantními terasovitými zahradami s bohatou sochařskou i květinovou výzdobou. Odpoledne volno v místě ubytování na koupání, procházky.
5. den: Výlet ke krásnému menšímu jezeru ledovcového původu LAGO DI ORTA, které je označováno za nejromantičtější jezero v Itálii. Návštěva SACRO MONTE DI ORTA (Svatá hora), které se nachází v nádherné krajině na zalesněném ostrohu vybíhajícím do jezera Orta. Je zde vybudovaných 20 kaplí ilustrujících epizody ze života sv. Františka. Velkolepé výhledy na jezero a ostrov San Giulio. Sestup do městečka ORTA s malebným středověkým jádrem a možnost okružní plavby (loď není v ceně) na ostrůvek ISOLA SAN GIULIO se starým románským kostelem s jedinečným ambonem ze zeleného mramoru. Dále lodí ke kostelu SAN FILIBERTO, který se nachází v komplexu románských staveb hned u jezera. Kolem menších pláží (jezero Orta má teplou a průzračně čistou vodu) pak dojdeme do příjemného městečka PELLA.
6. den: Mohutná pevnost ANGERA, kterou postupně budovali milánští biskupové, poté rod Visconti a nakonec Borromeové. Součástí areálu pevnosti jsou i středověké zahrady. ARONA – kolosální socha sv. Karla Borromejského s možností výstupu dovnitř do sochy. Odpoledne návštěva města Verbania s botanickou zahradou u VILY TARANTO, kterou zde ve 30. letech 20.st. budoval skotský kapitán McEachern.
7. den: Odjezd z hotelu do Švýcarska do nádherné oblasti údolí GOMSTAL a výjezd lanovkou na EGGISHORN do 2 926 m., odkud se otevírá nejkrásnější výhled na největší alpský LEDOVEC - VELKÝ ALETSCHSKÝ - s délkou cca 20 km. Z mezistanice FIESCHERALP vycházka vysoko nad Rhonským údolím do BETTMERALP (cca 1,5-2 hod., 5 km) a odtud lanovkou k autobusu. Odjezd do Čech.
8. den: Příjezd do Prahy v ranních hodinách.

24.07. - 31.07.24 středa - středa
polopenze autokarem
Sleva 5% 15 490 Kč 14 790 Kč
cena za 8 dní (5 nocí)

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 5x ubytování v hotelu (2lůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 5x polopenzi

Cena nezahrnuje

  • lodní spojení, pobytovou taxu (1 € / os. / den), vstupy, lanovky

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 360 Kč)
  • 1/1 pokoj (omezený počet, na ověření v CK) (příplatek: 3000 Kč)