St. Moritz - Švýcarský Engadin


  • ubytování: hostelubytování: hostel
    strava: večeřestrava: večeře
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Švýcarský Engadin Turistika ve vysokohorském prostředí, úžasná panoramata. Lanovky v ceně zájezdu. Turistika ve vysokohorském prostředí s maximálním využitím lanovek, jejichž cena je již zahrnuta v ceně zájezdu. Denně vás čeká výjezd lanovkou do horských výšin, čtyřikrát budete mít možnost překonat výšku 3 000 metrů. Nečeká vás vysoké převýšení, túry jsou vedeny spíše do sestupu, vždy je sestup možno nahradit lanovkou. Zaujmou vás pohledy na zaledněné štíty, blýskavá hladina údolních jezer i poutavá atmosféra mondénního vysokohorského střediska St. Moritz, v němž budete ubytováni.

Program zájezdu

1. den: : Program 1. DEN Odjezd v podvečerních hodinách. Noční přesun do Švýcarska. 2. DEN během ranních hodin příjezd do Svatého Mořice. CORVATSCH - v údolí Engadin nás přivítá výjezd lanovkou na vyhlídkový vrchol Corvatsch (3 303 m). Poté sjezd lanovkou do mezistanice a pěší túra k turistické chatě Fuorcla Surlej a dále sestup údolím Val Roseg do horského střediska Pontresina (15 km, ↑ 99 m, ↓ 1 034 m). Z městečka Pontresina je možné se vrátit zpátky do Svatého Mořice vlakem nebo dojít pěšky lesem okolo malebného jezera Lej da Staz (5,1 km, ↑ 82 m, ↓ 68 m). VAL ROSEG - hluboké horské údolí ohraničené ledovcem Roseg. LEJ DA STAZ - jezero ledovcového původu je obklopené loukami, rákosím a rašeliništěm. Jezero je oázou klidu v sousedství rušného Svatého Mořice. SVATÝ MOŘIC - jedno z nejluxusnější a nejvyhlášenější švýcarských horských středisek leží v malebném údolí Engadin u jezera. Město hned dvakrát hostilo Zimní olympijské hry. Díky své poloze v nadmořské výšce přes 1600 metrů je to z města hned kousek na podnikání horských túr. 3. DEN PIZ LANGUARD - výstup z horní stanice lanovky na vrchol Piz Languard (3 261 m). Vrcho leží přes údolí přímo naproti masivu Bernina. Poté přechod hřebene masivu ke stanici horské dráhy na Muottas Muragl (12,8 km, ↑ 1 114 m, ↓ 992 m, možnost prodloužení). MUOTTAS MURAGL - z hory jsou krásné výhledy na údolí Engadin. Je možné se zde projít po horských pastvinách nebo posedět v michelinské restauraci s výhledem na okolní hory. Poté sjezd pozemní lanovkou do údolí a přejezd autobusem zpět do Svatého Mořice. Alternativně je možné se vrátit na ubytování pěšky okolo jezera Lej da Staz stejně jako předchozí den. 4. DEN BERNINA - putování pěšky a vlakem přes horské sedlo Bernina po trase slavného vlaku Bernina Express. V ranních hodinách přesun vlakem ze Svatého Mořice ke stanici lanovky na vrchol Diavolezza. DIAVOLEZZA - výjezd lanovkou na vyhlídkový vrchol Diavolezza (2 958 m), který se nachází na okraji masivu hory Bernina. Z vyhlídkového vrcholu jsou výhledy na okolní vrcholy včetně nejvyššího Piz Bernina (4 048 m). Z vyhlídky vás čeká výšlap na vrchol Munt Pers (3 207 m) s návratem stejnou cestou zpět (3,8 km, ↑ 244 m, ↓ 244 m). Poté sjezd lanovkou zpět na dolní stanici. Od dolní stanice se vydáte na pěší túru přes sedlo Bernina do stanice Alp Grüm (11,3 km, ↑ 226 m, ↓ 236 m). Túra vede okolo kouzelného jezera Lago Bianco. ALP GRÜM - z horské železniční stanice se vydáte vlakem zpět přes sedlo Bernina do Svatého Mořice. 5. DEN PIZ NAIR - výjezd lanovkou na vrchol Piz Nair (3 056 m), který se nachází přímo nad Svatým Mořicem. Poté sestup zpátky dolů a túra okolo horského jezera Lej Alv (12 km, ↑ 47 m, ↓ 1 324 m). V odpoledních hodinách odjezd ze Svatého Mořice, noční přesun zpět do ČR. 6. DEN návrat v ranních hodinách zpět do ČR.

31.07. - 05.08.24 středa - pondělí
večeře autokarem
12 650 Kč
cena za 6 dní (5 nocí)

Slevy

  • Děti do 15 let
  • Dětská sleva
  • OZP
  • Rodinná sleva
  • Seniorská
  • Skupinová (nad 6 osob)
  • Sleva pro stálé klienty
  • Sleva za včasný nákup
  • Váleční veteráni a vojáci

Cena zahrnuje

  • přeprava, 3x ubytování, 3x snídaně, jízdné lanovkami a vlakem (v úseku Svatý Mořic – Diavolezza – Alp Grüm) podle programu a průvodce