To nejlepší z Valencie + JEZERO ALBUFERA + PLÁŽ LAS ARENAS (letecky z Prahy)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Pobytové zájezdy

Lahodná horchatta, oblíbená paella, honosné paláce, svěží parky… Smyslná Valencie naživo. Objevíte dům s nejužší fasádou, ochutnáte dobroty z tržnice Mercado Central a nakouknete do zákulisí života rýžařů u jezera Albufera. Užijete si koupání na nejčistší španělské pláži a podíváte se i na místa, která zůstávají turistům skryta. Dopřejte si temperamentní Španělsko – prožijte Valencii jako cestovatel!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu: kabinové zavazadlo o rozměrech 55 x 45 x 25 cm a max. hmotnosti 8 kg (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček)

Zavazadlo za příplatek 1 800 Kč: odbavované zavazadlo o hmotnosti do 23 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Fakultativní výlet do Sant Josep a Peñíscoly

Dospělý 2400.00 Kč

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

během zájezdu budou v hotelech podávány snídaně formou bufetu
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Ubytování: hotel ***

ubytování v 3* hotelu v jednolůžkových a dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích s vlastním soc. zařízením

Program zájezdu

1. den: Po příletu do Valencie se přesuneme na hotel a ubytujeme se. Po krátkém odpočinku vyrazíme za prvními zážitky. Projdeme se uličkami s šlechtickými paláci. Uvidíme dům s nejužší fasádou v Evropě a ochutnáme osvěžující nápoj horchata. Odlet z Prahy do Valencie dle aktuálního letového řádu. Po příletu nás vyzvedne objednaný transfer a odveze na hotel, kde se ubytujeme. Poté už nás čeká slunná Valencie. Vydáme se na prohlídku historického centra tohoto překrásného města, třetího největšího ve Španělsku. Dýchne na nás slavná minulost námořní velmoci, jejíž bohatství je patrné na každém kroku z výstavních ulic plných honosných šlechtických paláců . Z masivního opevnění města, jež bylo tvrdým oříškem i pro slavného  El Cida , se dochovaly a k návštěvě vítají dvě městské brány ,  Serrans  a  Quart . Navštívíme katedrálu a shlédneme na město z ptačí perspektivy její ikonické věže  Micalet . Na jednom z náměstí Starého města nám neunikne ani místní kuriozita: dům s nejužší fasádou v Evropě . Na své si přijdou i milovníci nakupování při procházce po bulvárech širšího centra, lemovaných obchůdky a bary všeho druhu. Po cestě neopomeneme ochutnat typický osvěžující nápoj horchata v secesní horchateríi  Santa Catalina .
2. den: Dnes nás čeká spojení gastronomie a moderny. Po snídani se vydáme na proslulou tržnici Mercado Central, kde by byl hřích neochutnat místní dobroty. Poté zavítáme do Města umění a věd, části plné moderních atrakcí. Po snídani zavítáme do budovy  renesanční Burzy hedvábí zapsané na seznam památek  UNESCO . V její těsné blízkosti se nachází  Mercado central , tržnice s největší nabídkou čerstvých potravin v Evropě, která vám připraví nezapomenutelný gastronomický zážitek. Poté nás čeká návštěva moderní části Valencie,  Města umění a věd vytvořeného světoznámým španělským architektem  Santiagem Calatravou . Zde se nachází Opera, 3D kino Hemisferic, Muzeum věd a Oceanografic, rozsáhlý komplex akvárií a delfinária. Nedaleko sídlí také muzeum  Las Fallas  zachycující atmosféru největší španělské fiesty plné ohňostrojů. Každý si zde přijde na své a během odpoledne může navštívit atrakce dle vlastních preferencí. Zpět do centra se lze vrátit soustavou promenád a parků vytvořenou v původním korytě řeky Turia.
3. den: Vyrazíme na výlet k jezeru Albufera. Při projížďce lodí se seznámíme s vodní faunou, která dodává život unikátnímu ekosystému. Odpoledne se osvěžíme na jedné z nejčistších pláží Španělska – Las Arenas.  Dopoledne se vydáme na výlet za město k jezeru Albufera , přírodní rezervaci hostící nepřeberné množství vodní fauny a zdroj vody pro rozsáhlá rýžoviště nacházející se všude okolo. Při projížďce lodí se dozvíme vše o tomto unikátním ekosystému a nahlédneme do zákulisí života rýžařů a vzniku oblíbeného pokrmu z rýže a mořských plodů paella valenciana , který vzápětí samozřejmě ochutnáme. Odpoledne nás autobus zaveze k jedné z nejoblíbenějších a nejčistších městských pláží Španělska , Las Arenas . Volno lze využít ke koupání, objevování skrytých zákoutí valencijského přístavu či korzování po několikakilometrové promenádě obklopené rybími restauracemi.
4. den: Se zájemci vyrazíme vlakem z nádherného secesního nádraží Norte do města Sagunto. Prohlédneme si pevnost Sagnutum, ochutnáme místní speciality i vyhlášená vína. Po návratu do Valencie si dopřejeme odpočinek na pláži a koupání v moři. Dnes nás čeká fakultativní výlet do nedalekého města Sagunto . Pojedeme vlakem a budeme tak mít možnost obdivovat krásně zrekonstruované secesní nádraží Estación Norte a jeho sousedku, býčí arénu. Poté navštívíme starověkou pevnost Saguntum , která hrála významnou roli už v punských válkách a dnes je významným archeologickým nalezištěm staré iberské, řecké a římské civilizace . Z hradu je úžasný výhled do daleka a dole v městečku je kromě pátrání po dalších římských památkách také možnost se občerstvit u sklenky některého z místních vyhlášených vín a ochutnat další dobroty španělské kuchyně v podobě tříchodového „menú del día“. Ti, kteří se nebudou výletu účastnit a dají přednost pobytu ve Valencii , se mohou vydat na toulky pitoreskní přístavní čtvrtí Cabanyal , kde se nachází muzeum rýže, upravené ze starého skladiště, či muzeum velikonočních procesí (valencijská námořnická Semana Santa je jedna z nejproslavenějších ve Španělsku). Nabízí se také možnost svézt se po městě turistickým autobusem či si půjčit kolo a užít si desítky kilometrů pečlivě upravených městských cyklostezek vedoucích univerzitním městečkem a parky kolem centra přes Město umění a věd až do přístavu a na pláže. Po návratu do Valencie v odpoledních hodinách bude zbytek dne věnován opět moři  či individuálnímu volnu. 
5. den: Pro zájemce je připraven výlet k jeskynnímu komplexu Sant Josep s nádhernými krasovými dómy. Odpoledne pak typické středozemní městečko Peñíscola na pobřeží Pomerančového květu. Ti, kteří zůstanou ve Valencii, mohou den strávit individuálně. Celodenní fakultativní výlet nás zavede nejdříve do 50 kilometrů vzdáleného jeskynního komplexu Sant Josep , kterým se projíždí na lodičkách tajemně nasvícenými krasovými dómy. Čeká vás magický zážitek na nejdelší splavné podzemní řece Evropy a nebude vám ani zima, protože teplota zde celoročně dosahuje 20 °C. Poté se vypravíme podél pobřeží Pomerančového květu (Costa de Azahar) na sever až do malebného městečka Peñíscola na strmém ostrohu nad mořem, v jehož úzkých uličkách mezi bílými domky a mohutnými středověkými hradbami se ocitneme jako v romantickém filmu a vychutnáme si bezezbytku tu pravou atmosféru Středozemního moře. Kdo se nebude chtít výletu zúčastnit a zůstane ve Valencii , bude mít možnost navštívit například botanickou zahradu, Galerii krásných umění s díly Velasquéze, El Greca či Goyi a milovníci fotbalu jistě uvítají příležitost podívat se na stadion Mestalla , sídlo proslaveného klubu Valencia C.F.  Ti, kteří budou chtít objevovat více, si mohou zajet vlakem do městečka Xátiva  – historické městečko tísnící se pod monumentálním hradem strážícím obchodní stezky, vede tudy i Camino de Santiago . Vlakem se dá pohodlně dostat i do přímořského letoviska Gandía , které je spojeno se jménem rodiny Borja (Borgia), z níž vzešli dva papežové, svatý František Borgiánský a skandálními historkami proslavená Lucrezia Borgia. Návrat do Valencie ve večerních hodinách. 
6. den: Dle aktuálního letového řádu odlet z Valencie do Prahy. 

09.10. - 14.10.24 středa - pondělí
snídaně letecky
33 990 Kč
cena za 6 dní

Cena zahrnuje

  • letenka Praha – Valencie – Praha se všemi poplatky (s příp. přestupem)
  • kabinové zavazadlo dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • transfer letiště–hotel–letiště
  • 5x ubytování
  • 5x snídaně
  • doprava k jezeru Albufera
  • plavba lodičkou po jezeře Albufera
  • služby průvodce (mimo individuální volno)

Cena nezahrnuje

  • zavazadla za příplatek dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • cestovní pojištění (není-li sjednáno)
  • doporučené kapesné cca 400 EUR (včetně vstupného a dopravy na místě)
  • fakultativní výlet do jeskyní Sant Josep a města Peníscola (nutno objednat předem)
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 8 500 Kč