Playa Blanca - LETECKY na Kanáry - Barevné Lanzarote, Fuerteventura a Graciosa


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • Pobytové zájezdy

Caybeach Sun:

Ubytování: ve 3 hvězdičkovém resortu Caybeach Sun v letovisku Playa Blanca na teplém jihu ostrova. Nedaleko je centrum rybářské vesnice i krásné pláže.


Hotel apartmánového typu situovaný v upravených palmových zahradách s nádhernými venkovními bazény (cca 5 bazénů - venkovní, vnitřní, dětské...) a tenisovými kurty, cca 600 m od pláže.


Pokoje jsou 2 - 3 lůžkové s příslušenstvím, TV/sat., WiFi zdarma, klimatizace, fén, telefon, balkon/terasa. Každý apartmán se skládá z oddělené ložnice a obývacího prostoru s vybaveným kuchyň koutem (lednička, kávovar, vařič). Možnost ubytování i třetí osoby v obývacím prostoru na rozkládací pohovce. Lze ubytovat i 2 dospělé a 2 děti.


Vybavení a služby hotelu: bazény, bary, restaurace, wellness, masáže, dětské hřiště, tělocvična, volejbalové hřiště, miniklub.

LETECKY na Kanáry - Barevné Lanzarote, Fuerteventura a Graciosa:


ostrov LANZAROTE (rezervace UNESCO): bílé pláže Playa Blanca – rybářské vesnice Marina Rubicona Castillo del Aguila – NP Timanfaya – Ohňové hory – Údolí tisíce palem – vyhlídka Mirador del Rio – sopečné tunely Jameos del Agua a Monumento del Campesino – jezero El Golfo – Playa Papagayo – staré město Teguise – hlavní město Arrecife – tradiční trhy – jeskyně Cueva de Los Verde – dům LagOmar - vinice La Geria – Aloe centrum – lávové pobřeží Los Hervideros – solné laguny Salinas de Janubio

ostrov LA GRACIOSA město Caleta de Sebo a pláž Playa Francesa

ostrov FUERTEVENTURA: posvátná hora La Oliva – původní hlavní město Betancuria – duny Corralejo

Španělský ostrovní ráj pod patronátem UNESCO v Atlantickém oceánu, součást Makaronésie. Čekají nás sopečné kužely i skvělé bílé pláže Playa Blanca.

Program zájezdu

1. den: Úterý: odlet z Prahy na Lanzarote dle letového řádu společnosti Smartwings, předpokládaný odlet ve 11.35 hod. Již před odletem se na letišti v Praze setkáte s průvodcem. Po příletu transfer na ubytování do hotelu v letovisku Playa Blanca na jihu ostrova, kde je ideální místo k odpočinku, opalování, procházkám, ale i k poznávání ostrova. Letovisko se nachází v blízkosti NP Timanfaya a krásných pláží Papagayo. Tato část ostrova je nejteplejší z celého ostrova. Ubytování na 7 nocí v letovisku v Playa Blanca v ***hotelu Caybeach Sun. Následně nás čeká večeře.
2. den: Středa: dopoledne začneme informační schůzkou s průvodcem a úhradou vybraných výletů. Poté se projdeme turistickou zónou Playa Blanca, kde si užijeme nádherné plážové promenády a uvidíme jeden z nejkrásnějších přístavů na Kanárských ostrovech Marina Rubicon, čeká nás i obranná věž Castillo del Aguila. V Marina Rubicon se ve středu konají tradiční trhy. Odpočinek na plážích, koupání.
3. den: Čtvrtek: po snídani vyrazíme na výlet Jižní Grandtour. Ráno vyjedeme do Národního parku Timanfaya , kterému se také říká Montañas del Fuego (Ohňové hory). Prezentace nedávné a současné vulkanické činnosti i unikátní projížďka mezi vulkány je nezapomenutelným zážitkem. Jedinečná je zde i místní restaurace, kde se připravují pokrmy na „sopečném grilu“. V centru ostrova si odpočineme u Monumento al Campesino, což je jedinečný komplex lávového tunelu s restaurací. Kde uvidíme ukázku výroby lanzarotských suvenýrů, umístněné v tradiční kanárské architektuře, s uměleckým dílem Césara Manriqua. Zastavíme ve fascinující zóně vinic La Geria s možností ochutnávky vína (1,5€ /vzorek). Dále pokračujeme Projdeme se k smaragdovému jezeru Lago Verde u vesničky El Golfo zastavíme na vyhlídce u Salinas de Janubio solné laguny s tradičním způsobem získávání soli a zažijeme neopakovatelnou atmosféru silného příboje a průduchů v lávovém pobřeží Los Hervideros. Návrat do hotelu na vykoupání a večeři. Cena výletu 40 € + 12 € vstupy, tento výlet DOPORUČUJEME . Tento výlet se uskuteční s českým průvodcem při skupině min. 15 osob, pokud bude osob méně, bude výlet zajištěn od lokální agentury v AJ za 80 €.
4. den: Pátek: Celodenní fakultativní výlet na OSTROV FUERTEVENTURA. Ráno se projdeme do přístavu v Playa Blanca. A poté přejedeme trajektem s průvodcem na ostrov Fuerteventura (asi 40 min.). Pokud budeme mít štěstí, můžeme spatřit i delfíny . Autobusem se přesuneme do malebného městečka La Oliva , kde se podíváme na kostel Candelaria. Cesta vede dále kolem posvátné hory původních obyvatel Tindaya . Pokračujeme přes vrcholky pustých hor do původního hlavního města Betancuria . Zde si prohlédneme malebné centrum a kostel patronky ostrova sv. Marie (3 €). Poté se vrátíme na sever ostrova na bílé písečné duny Corralejo , kde si užijeme asi hodinovou přestávku na koupání, focení. Z přístavu se vrátíme trajektem zpět do Playa Blanca. Cena výletu 72 € (včetně trajektu, nutné cestovní doklady).
5. den: Sobota: dnes nás čeká Severní Grandtour - celodenní fakultativní výlet pro ty, kteří co chtějí ostrov prozkoumat ještě důkladněji. Ráno odjedeme na sever ostrova do Cueva del los Verdes (Zelené jeskyně). Kde nás čeká hodinová organizovaná procházka i s místním průvodcem v úžasné spleti lávových tunelů, podzemních jezer a koncertní síní . Vrcholem výletu je prohlídka Jameos del Agua sopečného tunelu s jeskyní, koncertní síní a solným jezírkem. Ze vzniklých jeskynních prostor zde udělal César Manrique jedno z nejkrásnějších míst na světě". Pří zpáteční cestě nakoukneme na pěstování a užití Aloe Vera s možností nákupu. Během cesty nás čekají jedinečné scenérie (například Údolí tisíce palem ). Jedním z nejkrásnějších zážitků bude vyhlídka Mirador del Río , kterou navrhl César Manrique a která nabízí úchvatný výhled na sousední ostrov Graciosa . Poté uvidíme Lagomar , unikátní dům Omara Sharifa v jeskyních s jezírkem postavený ve vulkanickém lomu. Dle časových možností zastavíme v Arrecife , hlavním a největším městě ostrova, které si však dokázalo uchovat atmosféru starých časů, a to především ve svém historickém centru a pobřežní promenádě. Cena výletu 40 € + 34 € vstupy, DOPORUČUJEME. Tento výlet se uskuteční při skupině min. 15 osob, pokud bude osob méně, bude výlet zajištěn od lokální agentury v AJ za 65 €.
6. den: Neděle: Odpočinek u moře, individuální volno, koupání. Zájemci mohou vyrazit na půldenní výlet - tradiční řemeslné nedělní trhy do bývalého hlavního města ostrova TEGUISE , kde lze koupit řadu typických suvenýrů. Prohlédneme si i historické centrum města malou oáz nízkých budov kolem centrálního náměstí, obklopenou pláněmi středního Lanzarote. Po té přejedete k Nadaci Cesara Manrigue u Arrecife, návštěva nadace. Cena výletu 32 € vč. vstupu do nadace.
7. den: Pondělí: Odpočinek u moře, individuální volno, koupání, doporučujeme pěší procházku na pláže Playa de Papagayo . Lze se přiblížit i taxíkem. Pro aktivní zájemce jsou připraveny fakultativní výlety s místní agenturou dle aktuální nabídky. Např.: výlet na sousední, přírodně zachovalý ostrůvek GRACIOSA , kam se přemístíme místní lodní dopravou ze severu Lanzarote. Na Graciose nasedneme na luxusní katamarán a vyhlídkovou plavbou se dostaneme z hlavního města Caleta Sebo až na pláž Playa Francesa. Zde loď zakotví a my si budeme moci užívat vodních aktivit jako kanoe, šnorchlování nebo se prostě jen opalovat na pláži. Cena výletu včetně oběda s nealkoholickými nápoji, piva a sangrie 69 €.
8. den: Úterý: snídaně, volno v závislosti na letovém řádu. Po poledni transfer na letiště a odlet do ČR, předpokládaný přílet letu Smartwings ve 21.55 hod do Prahy.

Cena zahrnuje

  • zpáteční letenky, přímý let Praha - Lanzarote se Smartwings;1x odbavované zavazadlo do hmotnosti 23 kg a kabinové zavazadlo dle podmínek dané letecké společnosti;7x ubytování ve dvoulůžkových pokojích s kuchyňským koutem, s možností přistýlky ve ***hotelu s bazény; 7x bufetová snídaně;7x bufetová večeře; transfer letiště – hotel – letiště na Lanzarote; česky mluvícího delegáta a průvodce po celou dobu zájezdu; pobytovou taxu; pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

  • pojištění léčebných výloh ERV pojišťovny Comfort (děti do 17 let: 350 Kč, dospělí: 700 Kč, senioři 70+: 1.400 Kč); pojištění storna zájezdu 5 % z ceny zájezdu k pojištění LV; fakultativní výlety a vstupy s lokálním průvodcem; jednolůžkový pokoj za příplatek 6.900 Kč/osoba/ 7 nocí;
  • transfer na letiště a zpět v ČR - 2.200 Kč po trase ČT-Litomyšl-Vysoké Mýto-Hradec Králové-Pardubice-Praha