Montafon - Montafon - perla západního Rakouska


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Aktivní dovolená
    • Turistika

Montafon - perla západního Rakouska Túry a vycházky s přihlédnutím ke zdatnosti jednotlivých účastníků. Zavedeme vás do kouzelné alpské oblasti Rätikon a Silvretta, která leží v blízkosti hranic se Švýcarskem v západní části Rakouska, v době, kdy budete moci obdivovat nádhernou alpskou flóru. V oblasti se nachází na 74 třítisícovek. Pěkným zážitkem bude i přejezd průsmyku Silvretta po vysokohorské silnici, která patří k nejhezčím v Rakousku. Nezapomeňte plavky, při pěkném počasí budete mít možnost se vykoupat v některém z pěkných bazénů. V závěru zájezdu budete mít možnost si koupit sýr typický pro Montafon „Sura Kees“, což je jemně aromatický, odstředěný nízkotučný sýr. Budete mít možnost nákupu i dalších vorarlberských specialit. V ceně je veškeré jízdné lanovkami uvedenými v programu podle místní karty.

Program zájezdu

1. den: : Odjezd ve večerních hodinách, možnost nástupu v západních Čechách. Noční přesun do západní části Rakouska.
2. den: : Po nočním přejezdu vás čeká pouze lehký program. SCHRUNS 690 m - lanovkou na vrchol Sennigrat 2300 m. Romantický okruh po horských upravených cestách kolem chaty Wormser Hütte 2305 m k jezerům Herzsee a Schwarzersee. Budete mít krásné výhledy na vrchol Zimba 2644 m. Ten je nazýván vorarlberským Matterhornem. Z vyhlídky Surblies 1985 m budete mít pěkné výhledy na jednotlivé vrcholy v pohořích Verwall a Silvretta. Vycházka. Zdatnější účastníci mohou vystoupit na vrchol Kreuzjoch 2398 m.
3. den: : LATSCHAU 994 m - lanovkou na vrchol Grüneck 1890 m. Túra nádhernou krajinou, která je lemována rozkvetlými azalkami, dál přes pastviny a salašnické osady s panoramatickými výhledy. Nevšední pohledy jsou na stromy, které zde rostou kořeny vzhůru. Možnost občerstvení u chaty Lindauer Hütte 1744 m, která se nachází přímo pod hlavní dominantou pohoří Rätikon - masivem Drei Türme. Zde je i udržovaná alpská botanická zahrada. Dolů po pohodlné cestě údolím Gauertal podle typických vorarlberských dřevěných domů. Túra je na 4-5 hodin, možnost krácení.
4. den: : GARGELLEN 1423 m - nejvýše položená vesnice v údolí Gargellen. Lanovkou na vrchol Schafberg 2100 m. Pohodlná asi hodinová vycházka „stezkou pašeráků“ k jezírkům Schafbergsee a Gandasee 1966 m. Údolí a sedlo Schlappiner Joch oddělují masivy Rätikon a Silvretta. Lanovkou zpět dolů. Odpoledne přesun údolím Montafon. BRANDNERTAL - lanovkou k jezeru Lünersee 1960 m. Tyrkysově modré jezero, které leží v nádherném skalním kotli, je klenotem pohoří Rätikon. Vycházka okolo jezera.
5. den: : GASCHURN - dopoledne lanovkou Versettlabahn do výšky 2100 m. Túra údolím Novatal k lanovce Garfreschbahn 1507 m, kterou se vrátíte do údolí. Vycházka. PARTENEN - odpoledne lanovkou Vermuntbahn do výšky1740 m, odkud dojdete historickou skalní štolou k přehradě Vermuntsee. Vycházka.
6. den: : SILVRETTA HOCHALPENSTRAßE 2030 m - mýtnou silnicí k hezkému jezeru. Vycházka okolo jezera. Zdatnější mohou pokračovat údolím Ochsental k chatě Wiesbadener Hütte 2443 m, zpět stejnou cestou. Během túry budete mít nádherné výhledy na ledovce a na vrchol Piz Buin 3312 m. Alternativně lze absolvovat túru přes náhorní plošinu Tschifernella k chatě Saarbrücken Hütte 2538 m, odkud jsou opět krásné výhledy na třítisícovky Grosslitzner 3109 m a Seehorn 3121 m. V odpoledních hodinách odjezd, noční přesun.
7. den: : Návrat v ranních hodinách.

Slevy

  • Děti do 15 let
  • Dětská sleva
  • Rodinná sleva
  • Seniorská
  • Skupinová (nad 6 osob)
  • Sleva pro stálé klienty
  • Sleva za včasný nákup
  • Váleční veteráni a vojáci

Cena zahrnuje

  • přeprava včetně mýtné silnice, 4x ubytování, 4x snídaně, slevová karta Montafon-Silvretta-Card a průvodce