Lungau - Přes masivy Alp do okolních zemí


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: vlastnídoprava: vlastní
    • Aktivní dovolená

Modernizovaný a zrekonstruovaný hotel JUFA Lungau v Salcbursku se nachází jen pár kroků od centra a zastávky skibusu, v malebném rekreačním středisku St. Michael im Lungau. Čeká na Vás lyžování v okolních lyžařských oblastech, vstřícných vůči rodinám.

Poloha: Penzion JUFA se nachází v malebném rekreačním středisku St. Michael im Lungau a uprostřed gigantického ráje pro milovníky aktivní dovolené a přírody.

Vybavení: Místnost pro semináře, rozlehlá louka s volejbalovým, basketbalovým a fotbalovým hřištěm u domu, stolní tenis, šipky, kulečník, kinosál, internet, půjčovna her, herna pro děti, venkovní lezecká věž a saunová a relaxační zóna. V zime: soukromé kluziště, vytápěná botárna, uzamykatelná lyžárna. Parkoviště pro autobusy.

+: Modernizovaný a zrekonstruovaný penzion (2012), parkoviště na autobusy. Pozn. Vybavenost poskytnutých pokojů se může typově lišit od zobrazených v nabídce.

Shrnutí: Můžete se těšit na projížďku po silnicích Salzburska, Korutan, Tyrolska, ale také zavítáte do Itálie nebo na Slovinsko. Většinou se jedná o delší celodenní trasy, které ovšem můžete pozměnit dle aktuální nálady nebo podmínek. Z malebného St. Michael se snadno dostanete do Národního parku Vysoké Taury a pralesu v Rauris, okouzlujícího Údolí Gastein a také k soutěsce Lichtensteinklamm, která se pyšní označením "nejhlubší a nejužší místo v Alpách". Pokud Vám navržené trasy nevyhovují, tak není problém si vybrat jiné ze široké nabídky na www.tourmoto.cz . K dispozici tak je tourbook a data do Vaší GPS.

Stravování: vlastní

Polopenze JUFA - zahrnuje bohatý snídaňový bufet a večeři.

Ubytování: hotel

Penzion nabízí 55 nekuřáckých pokojů. Každý z pokojů je vybaven sprchou / WC a TV. WiFi dostupné na pokojí a v hale.

Program zájezdu

1. den: 1. den: Příjezd do Lungau: Individuální příjezd do Lungau, ubytování v hotelu v odpoledních hodinách. Pokud budete mít po cestě čas a chuť, můžete se jít projít po St. Michael a podívat na kapličku Sv.Augustýna nebo na kostel St. Michaela.
2. den: Taurama do Korutan a zpět přes gasteinské údolí: Tento okruh Vás přes Horní Taury zavede do známého lyžařského střediska Zell am See a po cestě zpět projedete malebné gasteinské údolí. Mezi městy Bad Gastein a Mallnitz funguje železniční přeprava, která trvá 15 minut. Cena za přepravu je 20 EUR. Těšit se můžete na průsmyky Taurenpass, Twenger Talpass nebo Katschberghöhe. Trasa je dlouhá přibližně 280 km.
3. den: Přes Grossglockner z Tyrolska do Korutan a zpět: Vydáte se na poměrně náročnou a dlouhou trasu (366 km). Odměnou Vám budou cesty plné zeleně a horských silnic, která Vás dovedou např. moderního města Linec nebo lyžařského střediska Kötschach, kde můžete obdivovat místní architekturu nebo zámek Mandorf.
4. den: Údolíma západního Salzburska za poznáním: Pohodová trasa dlouhá 215 km je vhodná pro všechny motorkáře. V průběhu trasy si užijete přejezd výhledů a kvalitních silnic. Z trasy je možno odbočit na zajímavá místa jako je např. Grossglockner, Krimmlerské vodopády nebo malebná vesnička Maria Alm.
5. den: Od Korutanských jezer přes Hermagor na skok do Itálie: Trasa v délce 300 km je vhodná pro pokročilé a zkušené motorkáře. V průběhu cesty si užijete jak kvalitních silnic, 6 průsmyků (např. Nassfeldpass, Cason di Lanza, Plockenpass, Gailbergsattel), tak úzkých italských silniček a návštěvy zimního střediska Nassfeld. Zastávku si můžete udělat u Millstätter See (kousek od města Spittal an der Drau) a před náročnou cestou zde načerpat síly.
6. den: Napříč západními Korutanami: Přejezdy západních Korutan si užívají všichni motorkáři. Vybraná trasa vede jak menšími silničkami, tak mezi údolími po hlavních tazích. Jedná se o trasu dlouhou 350 km. V případě, že byste měli náladu na kratší trasu, můžete jet pouze na úroveň vesničky Lendorf a prohlídnout si místní kostelík.
7. den: Z Tyrolska do trojzemí Korutany, Slovinsko, Itálie: Dnes zavítáte nejen na území Itálie, ale také na Slovinsko. Projedete pět známých průsmyků a zastavíte se na několika zajímavých místech. Jedním z nich bude lázeňské město Villach, které leží u jezera Ossiacher See. Hory okolo města jsou v létě plné rozkvetlých strání. Na italské straně si projděte vesničku Tarvisio, kde se v roce 2007 konal ženský Světový pohár v Alpském lyžování.
8. den: 8. den: Návrat do ČR: Check-out v dopoledních hodinách a následný odjezd zpět do ČR.

Pořadatelem zájezdu je CK MAUTHNER, s.r.o.