Madeira - Fly & Drive Madeirou - Rustical


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Pobytové zájezdy

Uvidíte/zažijete: hlavní město ostrova, hory, přírodní zvláštnosti, typické stavby místních obyvatel.

Vybavení a služby ubytování: Přílet na Madeiru, transfer do hotelu Residencial Colombo **, kde máte zajištěné ubytování na 2 noci se snídaní.

Poznámka: Tento program je doporučený, klienti si ho mohou upravit dle vlastních představ. Vázáni jsou jen hotelem, ve kterém daný den nocují.

Doporučujeme včasnou rezervaci. Názvy hotelů jsou pro informaci o kvalitě a typu ubytování, hotel však může být změněn, kvalita bude zachována.

Auto bude přistaveno před hotel 3. den v 09:30 (pokud není předem uvedeno jinak). Pokud si připlatíte pojištění vozu, stačí poté při odjezdu nechat klíčky na hotelu. Pokud si pojištění nepřiplatíte, je nutné odevzdat auto osobně.

Auto: Skupina A: bez klimatizace
Peugeot 107 / Daihatsun Sirion 1.0, Renault Twingo walkman 1.0, Citroen C1 1.0 nebo podobné
Auto: Skupina B: s klimatizací (za příplatek)
Opel Corsa /Reanult Clio/Nissan M. 1.2, Renault Twingo walkman 1.2

Auto má základní havarijní pojištění při zavinění druhé strany. V případě, že vámi požadovaná skupina není k dispozici, budeme vás informovat o možnostech.

Negarantujeme konkrétní typ automobilu, pouze skupinu

Důležité upozornění: Při výjezdu z kruhového objezdu má přednost auto, které vyjíždí z vnitřního kruhu a auto ve vnějším kruhu ho musí pustit, takže doporučujem vždy vjíždět do vnitřního kruhu.

Delegátsky servis pro klienty s balíčkem a programem Fly & Drive je jen formou tel. kontaktu. V přípádě, že klient potřebuje víc informacií, může se obrátit na delegáta telefonicky. Mapa ostrova není k dispozici a je nutné si ji zabezpečit předem.

Program zájezdu

1. - 2. den: Po snídani máte možnost vyžití ve Funchalu jako je návštěva katedrály, kostela, vinného sklípku Oliveiras, tržnice, lanovky na Monte, zahrady Monte (12,5-EUR), tobogánu/sáňkařské dráhy, případně další malou lanovkou do botanické zahrady (6,-EUR). Vstup do zahrady je z vrchu, výstup poté u muzea, kde je konečná zastávka městského autobusu 30 a 31, který Vás zaveze do centra Funchalu. Kdo má zájem o plavbu lodí, má možnost kontaktovat delegáta, který mu zabezpečí plavbu katamaránem nebo lodí Santa Maria. Cena plavby je v obou případech 30,-EUR a je to 3hodinová plavba s možností vidět delfíny a velryby. Kdo vyznává spíše pěší turistiku, je možné nasednout u lanovky na meziměstský bus 56, který Vás doveze do Ribeiro Frio. Ribeiro Frio je pstruží farma, je zde také možnost jít po levadě do Portela (11km), která je poměrně jednoduchá a na konci levady je autobusová zastávka meziměstského busu, který Vás doveze do centra Funchalu. Nutné být na zastávce nejpozději v 15:45. Další možností je půldenní výlet začínající nedaleko Camacha a končící v čajovně Jasmine Tea House nad Funchalem. Doporučená trasa: od městské lanovky si vezměte autobus č. 129 do Camacha a vystupte na zastávce "Entrada para Carreiras”. Přejdete přes cestu směrem nahoru k lesu. Asi po 10 minutách najdete levadu, která křižuje cestu a vy si vyberete levadu po vaší levé straně směrem na Monte / Choupana Hills. Levada jde po rovině a tato část trvá cca 1 hodinu. Na konci jsou stáje a dole pod kopcem se dostanete k hlavní cestě, kterou jen přejdete a pokračujete stále dolů okolo fotbalového stadionu Nacional. Po pár minutách přijdete k další cestě, kde je zastávka městského autobusu na Choupana Hills. Pokračujte po levé ruce už jen pár desítek metrů dolů a po levé straně je nízká zídka, kde se dostanete k další části levady. Levada trvá dalších cca 50 minut až uvidíte hned vedle levady ceduli "Jasmin Tea House”. Čajovna je otevřena do 17:00 krom pondělí. Pod čajovnou je městský bus č. 47, který Vás zavede do centra Funchalu. Nocleh v hotelu Residencal Colombo **.
3. den: Ráno po snídani budete mít v 9:30 před hotelem přistaven vůz. S poznáním ostrova začínáte jihozápadem. Směr cesty je Câmara de Lobos, Cabo Girao, Ribeira Brava, Ponta do Sol, Madalena do Mar, Calheta, Jardim do Mar, Paul do Mar, Ponta do Pargo, Santa a Porto Moniz. Câmara de Lobos byla v minulosti rybářská vesnička, ve které se vyráběli lodě. Do vesničky se zamiloval Winston Churchil. Cabo Girao patří mezi nejvyšší sráz do moře s prosklenou vyhlídkou, která se nachází ve výšce 580m. Ribeira Brava tvoří křižovatku ostrova v západní části. Zde doporučujeme navštívit kostel na náměstí. V jihozápadní části ostrova se nachází male vesničky, které vznikly zlomem skal (tzv. Fajas). Jsou tu Ponta do Sol, Madalena do Mar, Calheta - tady se zpracovává cukrová třtina a je zde vytvořená písečná pláž, Jardim do Mar, Paul do Mar. Poté je potřeba vyjet k hlavní silnici a pokračovat na nejzápadnější místo Madeiry, kde se nachází maják Ponta do Pargo. Po západní silnici se dostanete do vesničky Santa Moniz, kde se každoročně konají dobytkářské hody. Poté se cestou dolů dostanete do cíle dnešního dne – Porto Moniz. Porto Moniz je známé svými tmavými lávovými skalám, ze kterých bylo vybudované koupaliště. Lávové koupaliště se nachází na druhé straně městečka cca 10 minut pěšky po promenádě. Hotel, ve kterém přenocujete se, jmenuje Apartamento Gaivota.
4. den: Pokud chcete navštívit nejznámější levádu Madeiry – Levádu Rabaçal, tak z Porto Moniz musíte znovu po silnici nahoru do Santa a na křižovatce poté odbočit doleva směrem na Paul Da Serra. Budete projíždět oblastí Rabaçal, která je známá svou krásnou levádou k 25 menším vodopádům. Doporučujeme brzký odjezd, abyste se vyhnuli turistické špičce. Nad levádou je parkoviště. Na začátek levády je to cca 2 km. Dojít k ní můžete buď pěšky, nebo je množnost využit kyvadlové dopravy v podobě minibusu. Vjezd aut není k levádě povolen. Až se vrátíte zpět, budete pokračovat směrem na Paul da Serra. Jelikož je silnice na Encumeda není v provozu, musíte se za Pico da Urse na křižovatce žlutou cestou přesunout na severní pobřeží do Ribeira de Janela. V Ribeira de Janela najdete skálu milenců a malou vodní elektrárnu, která využívá spád vody z horských oblastí. Za tunelem Seixal se nachází vyhlídka s vodopádem Veu da Noiva. Poté pokračujete do Sao Vicente a než přejedete most, což je hranice mezi západní a vychodní oblastí, můžete zajíst do jeskyně Grutas, kde se nachází vulkanické centrum (poslední prohlídka je vždy v 17:00). K dalšímu hotelu musíte pokračovat směrem Sao Vicente, Ponta Delgada až do Cabanas. Váš hotel se nazývá Cabanas Sao Jorge ***, který je na severu ostrova.
5. den: Na východě máte několik možnost levád, jako je například Levada de Rei nebo Levada Queimada, která se nachází mezi Sao Jorge a Santanou. Případě můžete jet do Achada da Teixeira a odtud vystoupit na nejvyšší vrchol Madeiry Pico do Ruiov (1862m.n.m.). Nocleh v Cabanas Sao Jorge ***.
6. den: Přes Sao Jorge sa dostanete do Santan, která je známá svým skanzenem s malými domky ve tvaru písmene A. Dále můžete pokračovat přes Fajal. Pod mostem se nachází jedna z nejkrásnějších zátok ostrova a také tu najdete čedičovou stěnu. Pokračujete okolo Penha de Aguia až do Porto da Cruz, kde zpracovávají cukrovou třtinu. Součástí toho je i starý parní stroj. Hned vedle je palírna bílého rumu Aguar Dente. Následně se napojíte na dálnici s tunelem. Přes Maroços se dostanete nedaleko Machico, kde na křižovatce odbočíte doprava směrem na Caniçal. Tunelem vjedete do přístavu a zároveň průmyslové zóny. Na kruhovém objezdu odbočte vlevo směrem k solárním panelům. Na konci cesty se kruhovým objezdem můžete vydat buď na severní rozhlednu Ponta do Rosto nebo na jižní Baia d` Abra, kde začíná oblast Ponta do Sao Lourenço. Nakonec se vydáte do Machico, kde je písečná pláž. Dále pak kolem letiště přes Santa Cruz až do Funchalu k poslednímu hotelu Estalagem Monte Verde ***.
7. den: První zastávkou může být Camacha, kde ručně vyrábí ratanový nábytek a následně můžete pokračovat do Posio, což je křižovatka ve východní oblasti. Na kruhovém objezdu odbočte vlevo a silnice Vás zavede k druhému nejvyššímu vrcholu Pico do Areeiro (1818m.n.m.)Pod vyhlídkou je parkoviště. Odtud se vydáte zpět do Poiso a na kruhovém objezdu doleva na Ribeiro Frio, kde se nachází pstruží farma. Nedaleko odtud je malá leváda Balcoes. Dále je už na Vás, jestli se chcete podívat do Santo da Serra nebo do vesničky Ponta do Garhau blízko Vašeho hotelu, kde je umístěna socha Cristo Rei. Nocleh v hotelu Estalagem Monte Verde ***.
8. den: Odevzdání vozu (pokud odlétáte brzo ráno, je nutné odevzdat vůz už den předem večer) a transfer na letiště a odlet domů.