To nejlepší z Krakowa + WIELICZKA (autobusem z Ostravy)


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: autokaremdoprava: autokarem

Jednodenní zájezd s erudovaným průvodcem, během kterého uvidíte nejzajímavější místa Krakowa a podíváte se do solných dolů ve Wieliczce. Zhlédnete proslulé krakowské náměstí Rynek Glowny, neméně slavný hrad Wawel a podíváte se do solných dolů, kde se těžila sůl již ve 13. století. Vyrazte za zážitky do sousedství a objevte s námi krásy Krakowa a Wieliczky!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Program zájezdu

1. den: Ve Wieliczce nás pak čeká podzemní výprava do solných dolů. Odpoledne prozkoumáme Krakow. Projdeme se kolem tajemné jeskyně pod hradem Wawel. Objevíme skrytá zákoutí, vydáme se ke slavné Sukiennici a dáme si výtečné jídlo. V brzkých ranních hodinách (cca 6:00 - 7:00)  odjezd z Ostravy . Dopoledne dorazíme do Wieliczky. Město je proslaveno zejména svými fascinujícími solnými doly , které byly roku 1978 zapsány na seznam světového dědictví UNESCO. Chodby v dole jsou dlouhé přes 300 kilometrů, přístupný je však pouze jejich zlomek. Sůl se zde těží již od 13. století, už však v dobách neolitu místní vyvařovali sůl z vody. My celkem absolvujeme tři kilometry dlouhou trasu, zdoláme 800 schodů, a ocitneme se 135 m pod zemí, výklad bude česky nebo bude tlumočen do češtiny. Po příjezdu do Krakowa bude následovat prohlídka centra města s průvodcem. Po nábřežní promenádě pod královským hradem Wawel projdeme kolem jeskyně, kde žil pověstný drak a vystoupáme také na samotný hrad. Uvidíme královský palác a baziliku, kde jsou pohřbené významné osobnosti polské historie včetně tragicky zesnulého prezidenta Kaczyńského. Dvěma  nejstaršími ulicemi, ulicí Grodzkou a Kanonicza , se dostaneme do samotného centra města. Projdeme kolem biskupského paláce , hlavní budovy Jagellonské univerzity a pak už nás čeká hlavní náměstí Rynek Glowny se svou slavnou Sukiennicí a kostelem Panny Marie. Ulice Florianská nás dovede až k Barbakanu, kde prohlídku ukončíme a budeme si moci vychutnat individuální volno s kávou či obědem.   V podvečerních hodinách se vydáme zpět do Ostravy .

duben 2024

27.04.24 so sobota - sobota
vlastní autokarem
1 090 Kč
cena za 1 den

říjen 2024

19.10.24 so sobota - sobota
vlastní autokarem
1 090 Kč
cena za 1 den

Cena zahrnuje

  • služby průvodce (mimo individuální volno)

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění léčebných výloh (není-li sjednáno)
  • doporučené kapesné cca 150 PLN (včetně vstupného a dopravy na místě)
  • vybrané sedadlo v autobuse 200 Kč/osoba