Krakow, Wieliczka, Osvětim - Tábory v Osvětimi - Auschwitz a Birkenau, solný důl Wielizcka a Krakov


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Uvidíte hned několik památek, které jsou zapsány na seznamu UNESCO. Nahlédnete do hrůzy lidských dějin v táborech v Osvětimi a prohlédnete si bývalé sídelní město polských králů Krakov s kouzelnými uličkami starého města. 

Program zájezdu

1. den: Osvětim - tábory Auschwitz a Birkenau, Wieliczka: V ranních hodinách vyjedete z ČR. Ve městě Wieliczka na vás čeká prohlídka muzea těžby soli (UNESCO). Dále jsou k vidění solná jezera, solná kaple a ze soli vytesané sochy známých osobností. Navštívíte nacistický koncetrační tábor Auschwitz a vyhlazovací tábor Birkenau v poslké Osvětimi z období 2. světové války. Během své existence zde zahynulo přes 1,5 milionů lidí 28 národností. Následuje prohlídka muzea v táboře Auschwitz, kde uvidíte fotografie s tématikou bezmezné lidské krutosti a o okupaci Polska německou armádou. K vidění jsou hromady bot a oblečení po zavražděných. Ve večerních hodinách se ubytujete se na hotelu
2. den: Krakov: Po snídani navštívite město Krakov , které je zapsané na seznamu UNESCO. Absolvujete prohlídku bývalého sídelního města polských králů a v katedrále královského hradu Wawel si prohlédnete okázalé hrobky těchto králů a královen. Projdete se kouzelnými uličkami starého města a uvidíte dominantní kostel Panny Marie s gotickým oltářem považovaný za nejkrásnější v Evropě . Navštívíte i městskou tržnici se zdejší radnicí a spatříte největší poklad sbírky muzea Czartoryski - Dámu s hranostajem od Leonarda da Vinciho. Odjezd zpět do ČR.