Adventní Varšava (UNESCO) po stopách Chopina s koncertem a vánoční trhy 2024

Polsko Polsko
doprava:    vlakem strava:    snídaně ubytování:    hotel ***
Kód: 683356 Délka: 3 denní zájezd 1 termín: od 13.12.2024
ceny od

8 690 Kč

Pojištění: zájezd zahrnuje povinné pojištění cestovní kanceláře ve smyslu zákona 159/99 sb.

KOMPLEXNÍ LÉČEBNÉ POJIŠTĚNÍ UNIQA
Cena zájezdu nezahrnuje léčebné pojištění. CK GEOPS nabízí svým zákazníkům komplexní pojištění za příplatek . Jedná se o komplexní pojištění pojišťovny UNIQA, které zahrnuje balíček služeb obsahující: úrazové pojištění, pojištění storna, pojištění odpovědnosti za škodu, pojištění léčebných výloh v zahraničí a pojištění zavazadel.
Číslo poj. smlouvy: 1360500328 tarif K5 kontakt na Europ Assistance: +420 296 333696 .
• léčebných výloh (dále LV) pojištění léčebných výloh v zahraničí pojišťuje vzniklé náklady na léky, ošetření a hospitalizaci včetně případné nákazy COVID-19 v zahraničí s případ. omezením s odkazem na "semafor" a doporučení MZV až do výše 5.000.000 Kč
• pojištění asistenčních služeb do výše 5.000.000 Kč
• pojištění stornopoplatků souvisejících se zrušením cest y ze zdravotních důvodů i v případě diagnózy COVID 19 či jiné : plnění maximálně do výše 80 % ze stornopoplatku, nejvýše však 15.000 Kč
• úrazové pojištění : plnění za trvalé následky úrazu (max. 300.000 Kč), úmrtí (max. 150.000 Kč)
• poj. odpovědnosti za škodu při cestě do zahranič í: škoda na zdraví a věci 1.000.000 Kč
• pojištění zavazadel (při překonání překážky) do výše 10.000 Kč

Nově je možné sjednat doplňkové pojištění k jakémukoliv komplexnímu cestovnímu pojištění
PŘIPOJIŠTĚNÍ COVID 19 TARIF P – rozsah pojištění níže
Náklady na ubytování spojené s umístěním do karantény – maximální plnění 10.000 Kč
- V případě karantény při nákaze pojištěné osoby v zahraničí
- Preventivní karanténa nařízená oprávněným místním orgánem (např. v hotelu, kde klient bydlí, se prokáže nákaza)
Náklady na náhradní dopravu zpět do ČR v případě umístění do karantény při zahraniční cestě – maximální plnění 20.000 Kč
- Karanténa v souvislosti s nákazou klienta
- Preventivní karanténa v souvislosti s nákazou např. někoho z hotelu
Rozšíření pojištění stornovacích poplatků o nesplnění zdravotních podmínek k nástupu do veřejného dopravního prostředku sloužícímu k cestě do zahraničí (letadlo, autobus, vlak)
- Rozšiřuje připojištění stornovacích poplatků (pokud jsou sjednány) o situace, kdy pojištěná osoba doloží, že v ČR, ještě před odjezdem, nebyla vpuštěna do dopravního prostředku s ohledem na zdravotní rizika související s COVID-19 a podezření na onemocnění pojištěné osoby. Pojistné plnění je poskytováno maximálně do výše limitu zvoleného připojištění stornovacích poplatků se stejnou spoluúčastí klienta- Dále je z pojištění hrazena situace, kdy klient doloží, že jel vlastním prostředkem a nebylo mu umožněno opustit ČR na hraniční kontrole země sousedící s ČR s ohledem na nesplnění zdravotních podmínek k vycestování z ČR a podezření na onemocnění pojištěné osoby.
- Preventivní domácí karanténa nebo uzavření hranic nařízením oprávněného orgánu není předmětem pojištění.

úvodni popis_PROV: adventní zájezd do polské metropole Varšavy vás okouzlí uměním, hudbou, kulturou i modernou 21. století. Hlavní náplní bude program zaměřený na génia klavírní hudby, největšího polského hudebního skladatele a varšavského rodáka Fryderyka Chopina, polského astronoma Koperníka a odkazy města během druhé světové války i současnosti. Prodloužený víkend bez nočního přejezdu a s ubytováním v centru metropole. Zažijete i atmosféru večerního města, kouzelné vánoční trhy třeba i koncert Chopina, ochutnáte polskou gastronomie.

Stravování: snídaně

2x snídaně, ostatní stravování individuálně v rámci programu, 1x organizuje průvodce společnou večeři. Upozornění: ne vždy má vlak EuroCity jídelní vůz.

Doprava: vlakem

Praha - Varšava mezinárodním vlakem EuroCity v základní vlakové třídě a zpět do Prahy také vlakem, ubytování v centru města, místní doprava individuálně.

Ubytování: hotel ***

2x hotel ve Varšavě, 2lůžkové pokoje s příslušenstvím a dostupnost MHD.

Program zájezdu

1. den: 1. den: odjezd ráno po 6. hodině mezinárodním vlakem EuroCity z Prahy přes Pardubice, Olomouc, Ostravu do hlavního města Mazovska do Varšavy (cca 14 h), WARZSAWA (VARŠAVA) , rostoucí metropole Polska, ubytování v blízkosti nádraží. Přivítá Vás nejvyšší stavba v zemi - Palác kultury a vědy (234,5 m), procházka po polském Manhattanu , moderní čtvrti výškových budov od světových architektů (David Libeskind), reprezentující Varšavu jako moderní metropoli 21. století, dále staré město (UNESCO), výstavná Královská cesta plná krásných paláců, kostelů, klášterů, zahrad, kostel Svatého Kříže ( kde je schránka se srdcem F. Chopina), živá ulice s elegantními restauracemi a kavárnami Novy Świat , vánoční trhy a atmosféra večerních uliček nebo s průvodcem návštěva jedinečné čtvrti Praga (jako zázrakem nebyla zničena za 2.sv.války) a možnost večeře v tradiční polské restauraci a ochutnat některou polskou specialitu , např.Pyzy and flaki (masocé knedlíčky)
2. den: 2. den: VARŠAVA , procházka obnoveným Starým městem (UNESCO), Staré tržní náměstí, tržnice , Nové město, Barbakan, katedrála, Královský palác se skvostnými interiéry, cesta bývalým ghettem s připomínkami hrůz 2. světové války a holocaustu, variantně možnost návštěvy: největší židovské muzeum v Polsku a památník hrdinů, galerie Lanckorońských (Rembrandt - Portrét mladé ženy a Učenec u stolu), vyhlídka na moderní čtvrť, Velké divadlo s Apollónovou kvadrigou, kouzlo ulic na Královské cestě (paláce, kostely, elegantní kavárny a restaurace), návštěva muzeí: Muzeum polské vodky (500letá tradice, virtuální laboratoř, , výstava etiket a lahví, ochutnávka) nebo Národní muzeum - Muzeum Narodowe s největšími a nejbohatšími sbírkami umění nebo variantně supermoderní interaktivní muzeum Varšavského povstání nebo individuálně muzeum M. Koperníka či Chopinovo muzeum v paláci Ostrogskich), návštěva adventních trhů - ochutnávka místních specialit - polské koblihy v cukrárně Zagozdzinski a večerní město nebo fakultativně koncert Chopin v koncertní síni (nutná rezervace předem).
3. den: 3. den: VARŠAVA , dopoledne dle zájmu a počasí s průvodcem: vyhlídkovou jízdu historickou tramvají z 50.let (75minut jízdy starým městem za 5€), vyjet vyhlídku ze slavného Paláce kultury a vědy (114 m, 30.patro), věnovat se individuálně adventním trhům či je čas na nákupy (velké obchodní centrum Zloté Terasy) a dát oběd na rozloučenou nebo jen pivo a zapiekanku, odpoledne odjezd zpět do Prahy vlakem EuroCity, návrat do ČR do 23 h CK si vyhrazuje právo drobných přesunů programu vzhledem k počasí a příp. změnám jízdních řádů i zájmu účastníků. V případě zájmu o fakultativní službu - Chopinův koncert je nutné závazně rezervovat předem.

Termíny a ceny

13.12. - 15.12.24 pátek - neděle
8 690 Kč cena za 3 dny (2 noci)

Cena zahrnuje

  • dopravu vlakem EuroCity v základní vozové třídě, 2x hotel 3* (2lůžkové pokoje), 2x snídani, průvodce, pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

  • komplexní pojištění, příp. pobytové taxy, večeře, jízdy MHD, veškeré vstupné (150 PLN) a fakult. akce a služby a vše, co není obsaženo v položce Základní cena zahrnuje
  • 2.400 Kč za 1lůžkový pokoj
  • 650 Kč záloha za koncert Chopina
  • 140 Kč za komplexní pojištění
  • 120 Kč za připojištění COVID 19 za příplatek UNIQA P* (Z1)
nebylo nalezeno žádné hodnocení

Nabídky nejlepších zájezdů

pravidelně na váš e-mail