To nejlepší z Rigy + LÁZEŇSKÉ MĚSTO JURMALA + SILVESTR (letecky z Prahy)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Pobytové zájezdy
    • Eurovíkendy

Slavnostní nálada, veselí, silvestrovská pohoda… Míříme do lotyšské metropole. Projdete se starým městem, prohlédnete si nádherný Dům Černohlavců, katedrálu a vyrazíte i k sídlu prezidenta. Zimní atmosféru Baltu nasajete na plážích lázeňského města Jurmala. Posedíte v kavárničkách u svařeného vína a připijete si v uličkách Rigy. Dopřejte si konec roku s novými zážitky z Pobaltí!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu: kabinové zavazadlo o rozměrech 55 x 40 x 23 cm a max. hmotnosti 8 kg (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček)

Zavazadlo za příplatek 1 800 Kč: odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg a max. rozměrech 100 x 50 x 80 cm (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Ubytování: hotel ***

ubytování v hotelu v jednolůžkových, dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích
ubytování v menších pokojích s vlastním sociálním zařízením

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy, přílet do Rigy v odpoledních hodinách. Objednaným autobusem odjezd na hotel, ubytování a dle času případný odpolední program v historickém centru.  Po příletu do Rigy přejedeme na ubytování. Dle časových možností bude následovat večerní procházka městem.  
2. den: Dnes nás čeká celodenní prohlídka Rigy. Projdeme se starým městem a budeme obdivovat nádherné secesní centrum lotyšské metropole.  Dnešek budeme věnovat celodenní prohlídce hlavního města Lotyšska – Rigy. Prohlídku začneme ve starém městě, které je zapsáno na seznamu UNESCO a je známé především díky své nádherné secesní architektuře. Během prohlídky navštívíme nádhernou budovu – tzv. Dům Černohlavců . Původní budova byla postavena v první třetině 14. století pro bratrstvo Černohlavců, cech svobodných německých kupců v Rize. Za druhé světové války byla budova zcela zničena, v roce 1999 byla pak znovu postavena. Dále navštívíme Rižskou katedrálu (Rigas Doms) , dříve katolickou, dnes luteránskou. Stavba katedrály byla započata v roce 1211 a je největším středověkým kostelem v Pobaltí. Po návštěvě katedrály se vydáme středověkým centrem s kamennými domy k radnici (Ratslaukums) . Historická budova radnice byla zničena za druhé světové války a kompletně nově postavena v roce 2003. Na náměstí před radnicí stojí socha svatého Rolanda, patrona města . Prohlédneme si i známý Kočičí dům (Kaku nams) . Kočičí dům byl postaven v roce 1909 a neobyčejným se stal díky legendě. Jeden bohatý obchodník z Rigy se rozzlobil na členy Velkého cechu (do jejich spolku patřili kromě obchodníků také státní úředníci a duchovenstvo). Na věžičky svého domu nechal umístit dvě bronzové kočky tak, aby na cechovní dům ukazovaly své zadní části. Poté se vydáme kolem Rižského hradu , který dnes slouží jako oficiální sídlo lotyšského prezidenta, ke Švédské bráně . Klenutá brána byla vystavěna do středověkých hradeb města v roce 1698, když zde vládli Švédové, a je jediná, která se ze staré Rigy zachovala. Po prohlídce budete mít možnost nákupů, posezení v příjemných restauracích a kavárnách nebo se můžete jen tak toulat úzkými uličkami starého města a obdivovat krásu historických budov. Návrat na hotel společně s průvodcem nebo později individuálně. 
3. den: Vydáme se vlakem do Jurmaly, kde si vychutnáme zimní atmosféru pláže a lázeňského města. Odpoledne se vrátíme do centra Rigy oslavit Nový rok.  Ráno po snídani se vypravíme vlakem do krásného lázeňského města Jurmala – největšího lázeňského města v Lotyšsku , které se nachází v Rižské zátoce (25 kilometrů od Rigy). Jurmala je 32 kilometrů dlouhá řada propojených obcí, rozkládajících se podél krásné pláže se světlým pískem. V lázeňském městě budeme mít dostatek času zrelaxovat a nasát zimní atmosféru Baltského moře .  Odpoledne se vrátíme zpět do centra Rigy, kde již začnou oslavy Nového roku.   Návrat na hotel ve večerních hodinách. 
4. den: Poslední den bude věnován především individuálnímu programu a případnému nákupu suvenýrů. Podle letového řádu se přesuneme na letiště a odletíme zpět do Prahy. 

Cena zahrnuje

  • letenka Praha – Riga – Praha se všemi poplatky
  • kabinové zavazadlo dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • doprava letiště – hotel – letiště
  • 3x ubytování
  • 3x snídaně
  • vlaková doprava do lázeňského města Jurmala
  • služby průvodce (mimo individuální volno)

Cena nezahrnuje

  • zavazadlo za příplatek dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • cestovní pojištění léčebných výloh (není-li sjednáno)
  • přesuny MHD v Rize
  • vstupné na místě
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 2 800 Kč