San José - Dobrodružství jménem Kostarika

Kostarika Kostarika
,
San José
doprava:    letecky strava:    vlastní ubytování:    hotel
Kód: 710732 Délka: 14 denní zájezd 3 termíny: od 5.1.2025
ceny od

60 890 Kč

sleva 8% dříve 65 890 Kč
Pro vstup na území Kostariky je nutné mít cestovní pas platný alespoň 6 měsíců po datu návratu z dovolené.
Maximální obsazenost skupiny je 16 osob.

Program zájezdu

1. den: Přílet do San José: Bienvenidos a Costa Rica - Vítejte na Kostarice Přílet do SAN JOSÉ, kde nás přivítá český průvodce a odveze do hotelu VILLATOURNON 4* se snídaní , který se nachází v klidnější části města 15 minut pěšky od centra.
2. den: Cesta do Pavony a plavba do Turtuguera: Po snídani odjedeme do říčního přístavu PAVONA, kde začneme plavbou po řece Río Suerte do Národního parku TORTUGUERO . Po cestě zastavíme ve vesnici Tortuguero a seznámíme se s místní kulturou. Pokračujeme ve člunu mezi říčními kanály, kde připlujeme do přírodního resortu TURTLE BEACH LODGE 3*+ (ubytování s plnou penzí) . Odpoledne můžeme relaxovat v hamakách anebo se vydat na procházku po pláži. Doporučujeme využít kajaky a projet se mezi kanály, zvlášť před západem slunce, kdy džungle usíná a ozývají se z ní divoké zvuky. Večer je možné pozorovat mimo jiné exotickyé žáby okolo resortu.
3. den: Národní park Turtuguero: Těsně před svítáním vyrazíme na plavbu mezi kanály národní park TORTUGUERO a za křiku vřešťanů a papoušků budeme sledovat probouzející se přírodu. Po zhruba dvouhodinové plavbě se vrátíme do resortu, kde bude připravena bufetová snídaně. Po snídani si odpočineme a přípravíme na kratší trek v džungli. Místní průvodce nás povede vyšlapanou stezkou a blíže nás seznámí s místní typickou faunou a flórou. Uvidíme tukany, opice, barevné žáby, lenochody, mývaly, agutí, kajmany, papoušky a spoustu dalších zvířat. Po návratu do hotelu můžeme zbytek odpoledne zaslouženě relaxovat u bazénu.
4. den: Plavba to přístavu La Pavona a Arenal termály: Po snídani nás čeká plavba zpět mezi kanály do malého přístavu La Pavona, odkud budeme pokračovat do oblasti ARENALU a ubytujeme se v resortu LOS LAGOS RESORT & SPA 4* . Večer můžeme relaxovat v termálech.
5. den: Trek po svazích Arenalu: Po snídani se s místním průvodcem biologem, který nás zasvětí do místní fauny a flory, vydáme po svazích sopky ARENALU tyčící se do výšky 1670 metrů. Nejoblíbenější je stezka 1968, která získala tento název po náhlém zničujícím výbuchu, kdy přišlo o život 87 lidí a byly zcela zničeny vesnice Tabacón a Pueblo Nuevo. Do té doby se mluvilo o vyhaslé sopce. Návrat do resortu a relax u bazénu. Fakultativně možnost zipline anebo pozorování lenochodů a ptáků.
6. den: Arenal, národní park Volcán Tenorio, Río Celeste, Ricón de la Vieja: Po výborné snídani nás čeká cesta do národního parku VOLCÁN TENORIO . Vydáme se po stezkách deštných pralesů, abychom spatřili ohromující vodopád šumivé tyrkysové řeky a mlhavý vrchol vulkánu Tenorio. Zhruba 3 hodinový trek povede podél řeky RÍO CELESTE (tyrkysová řeka), abychom viděli na vlastní oči Teñideros, kde voda mění barvu díky obsahu minerálů. Ubytování je pro nás zajištěno v HACIENDA GUACHIPELÍN 3* .
7. den: Ricón de la Vieja a Las Pailas: Po snídani se přesuneme do NP RINCÓN DE LA VIEJA (chráněný národní park o rozloze 14.300 ha, který byl zapsán na seznam UNESCO v roce 1999). Nad parkem se tyčí aktivní stratovulkán vysoký 1.895 metrů. Podnikneme krátký trek ca 2 hodiny bujnou přírodou, který zakončíme v nejnavštěvovanější části parku ,, LAS PAILAS ”. Na tomto místě se nachází vulkanická složka se svými fumarolami, lagunami a bahenními pánvemi v kombinaci s velkou rozmanitostí ekosystémů a působivé krajiny. Tady je možné pozorovat regenerační oblasti, pastviny zralejších lesů, vodopády a část aktivního kráteru sopky. Kromě toho existuje velká šance vidět hlavně ptáky, savce a spoustu plazů. Po návratu do našeho resortu můžeme ještě zajít k vodopádům Oropendula a bahenním lázním.
8. den: Ricón de la Vieja a Manuell Antonio: Po snídani přejedeme k Pacifiku a poté budeme pokračovat do turistického DOMINICALU . Ubytujeme se v plážovém hotelu VERDE MAR . Tento hotýlek se nachází v těsné blízkosti pláže. Pláž má pozvolný vstup do vody, voda má příjemnou teplotu, vychutnáte si zde krásné západy slunce a bohémskou atmosféru. Na pláži můžete natrefit na malpy kapucínské, chápany anebo veverčí opičky.
9. den: Národní park Marino Ballena a pozorování velryb: Dnes zažijeme dopoledne plné velkého dobrodružství! Z hotelu přejedeme do nedalekého národního parku MARINO BALLENA , který už sám o sobě má výběžek ve tvaru velrybího ocasu. Ten je ovšem možno vidět pouze při odlivu. Čas můžeme využít k odpočinku a koupání na pláži. Pokud budeme mít štěstí, uvidíme velryby, které se zde vyskytují také v tomto ročním období. Jižní keporkaci, kteří sem začínají připlouvat od srpna do října, pocházejí až z Antarktidy, mluvíme o jedné z nejdelších migrací zvířat na planetě. V tropech tyto velryby keporkaků nejí a přežívají zcela na tukových zásobách, které nahromadily. Keporkaci dorůstají až do délky 17 metrů a mohou vážit až 43 500 kg. Vyskytují se v oceánech po celém světě, půl roku se pasou ve studených vodách bohatých na živiny, poté migrují do teplých tropických vod, aby se spojily s keporkaky na severní a jižní polokouli. Keporkaci severní, kteří sem připlouvají mezi lednem a březnem, pocházejí až z Kalifornie a na ty právě teď můžeme natrefit. Národní park Marino Ballena vděčí za návštěvu keporkaků dvakrát ročně, kteří sem připlouvají, aby porodili svá mláďata a k reprodukci. Kromě keporkaků je možné vidět delfíny skákavé, delfíny skvrnité, želvy, žraloky velrybí, rejnoky a širokou škálu korálových ryb. Je také dobrým místem k pozorování ptáků, kteří elegantně sedí na břehu pláže. V blízkosti ostrůvků můžeme vidět ibis, kolihy, pelikány, hnědé kozy, fregaty a ústřice. Vyzkouše si můžete projížďku ve člunu a koupání na širém moři). Do hotelu se vrátíme po poledni.
10. - 12. den: Manuel Antonio: Tyto dny můžeme strávit odpočinkem na pláži, nebo můžeme i fakultativně navštívit národní park Manuel Antonio, kde se nacházejí krásné zátoky a stezky vhodné k trekům.
13. - 14. den: Odlet do Prahy: Transfer na letiště do San José a „Hasta pronto en Costa Rica” - Brzy se uvidíme na Kostarice

Termíny a ceny

leden 2025
05.01. - 18.01.25 neděle - sobota
60 890 Kč Sleva 8% , dříve 65 890 Kč cena za 14 dní (13 nocí)
únor 2025
10.02. - 23.02.25 pondělí - neděle
60 890 Kč Sleva 8% , dříve 65 890 Kč cena za 14 dní (13 nocí)
březen 2025
12.03. - 25.03.25 středa - úterý
60 890 Kč Sleva 8% , dříve 65 890 Kč cena za 14 dní (13 nocí)

Cena zahrnuje

  • Transfery v rámci programu, ubytování, uvedenou stravu dle programu, česky mluvícího průvodce, vstupy a povolenky dle programu, pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

  • Leteckou dopravu, spropitné, fakultativní výlety - ZIP line 60 USD, vstup do NP Manuel Antonie, stravu nad rámec programu, komplexní cestovní pojištění
nebylo nalezeno žádné hodnocení