Metropole východu Kanady


  • ubytování: hotel **ubytování: hotel **
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Program zájezdu

1. den: ODLET Z PRAHY: Odlet z Prahy do Toronta. Po příletu následuje transfer do hotelu na trase. Ubytování, volný program, nocleh.
2. den: NIAGARSKÉ VODOPÁDY: Prohlídka Niagarských vodopádů – přírodního divu, který si prohlédneme z kanadské, případně i z americké strany. Vyhlídky na vodopády si můžeme zpestřit z vrcholu věže Skylon Tower (fakultativně). Na palubě lodi Maid of the Mist se pak vydáme do těsné blízkosti 55 m vysoké vodní stěny. Cestou zpět do Toronta učiníme zastávku ve vinařské oblasti na ochutnávce vína. Příjezd do Toronta – největšího města Kanady. Ubytování, volný program, nocleh.
3. den: TORONTO: Prohlídka Toronta, která rovněž zahrnuje návštěvu štíhlé věže CN Tower a její vyhlídkové galerie (335 m) s nádherným výhledem na město a obrovské jezero Ontario. Tato 553 metrů vysoká věž byla donedávna nejvyšší stavbou světa. Nocleh v Torontu.
4. den: TORONTO – OTTAWA: Přejezd do metropole Kanady Ottawy. Cestu si zpestříme plavbou v překrásné oblasti „tisíce ostrovů“, jimiž je poset východní břeh jezera Ontario a delta řeky svatého Vavřince. Tato přírodní oblast rovněž zasahuje hluboko do území Spojených států. Po příjezdu do Ottawy orientační prohlídka města. Ubytování, volný program. Nocleh v Ottawě.
5. den: OTTAWA – QUÉBEC CITY: Prohlídka hlavního města Kanady Ottawy a jeho nejatraktivnějších míst jako Rideau Canal - vodní kanál spojující Ottawu s jezerem Ontario, Byward a řady dalších zajímavostí. Rovněž na vštívíme budovu parlamentu Parliament Hill. Odpoledne přejezd do Québec City, metropole stejnojmenné kanadské provincie. Ubytování, nocleh.
6. den: QUÉBEC CITY: Prohlídka města, které je právem považováno za kolébku francouzské, později britské kolonizace Kanady. Québec City patří k vůbec nejstaršímmístům v Severní Americe, na němž se úspěšně zachytili evropští osadníci. Vždyť francouzský objevitel Jacques Cartier zde nechal vybudovat zimní pevnost s nepočetnou posádkou už v roce 1535. Ve městě uvidíme budovu parlamentu, historickou čtvrť Upper Town, luxusní zámecký kostel Chateau Frontenac a další půvaby okouzlujícího města působivé architektury a rušných úzkých uliček. Ve venkovské oblasti ostrova Orleans navštívíme vodopády Montmorency, které jsou s výškou 84 m nejvyšší v provincii Québec. Odpoledne individuální program ve městě. Ubytování, nocleh.
7. den: QUÉBEC CITY – MONTREAL: Ráno odjezd podél řeky svatého Vavřince do Montrealu – města téměř evropského vzhledu a rovněž největší a nejvlivnější metropole francouzsky hovořící provincie Québec. V Montrealu podnikneme okružní jízdu, při níž si prohlédneme moderní finanční centrum s mrakodrapy, přístavní oblasti, staré město, gotickou baziliku Notre- Dame de Montréal či pahorek Mount Royal – kterému město vděčí za své jméno. Nocleh v Montrealu.
8. den: ODLET DO PRAHY: Dopoledne volný program v Montrealu. Odpoledne pak následuje transfer na letiště a odlet do Prahy.
9. den: PŘÍLET DO PRAHY: Přílet do Prahy.

01.09. - 09.09.24 neděle - pondělí
vlastní letecky (Praha)
67 990 Kč
cena za 9 dní (7 nocí)

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu a letištní taxy
  • 7x ubytování kategorie 3
  • doprava autobusem či vozem
  • vstupy do národních parků
  • služby českého průvodce Navíc v ceně
  • lavba lodí do blízkosti Niagarských vodopádů
  • ochutnávka vína v oblasti Niagara Falls vstup na vyhlídkovou věž CN Tower v Torontu
  • plavba lodí v oblasti Tisíce ostrovů

Cena nezahrnuje

  • fakultativní vstupy
  • stravování a spropitné
  • vstupní autorizaci eTA do Kanady