Fascinujícím Jordánskem po Královské cestě - s koupáním v Aqabě

Jordánsko Jordánsko
,
Jerash
doprava:    letecky strava:    polopenze ubytování:    hotel ***
Kód: 401216 Délka: 8 denní zájezd žádný termín: od
ceny od

Poznávací zájezd, 8 dní, 3* hotely , polopenze

PRIVÁTNÍ PROGRAM žádné velké skupiny!

Cenu garantujeme již při min. počtu 2 osob.

Program lze prodloužit podle individuálních požadavků klienta. Prosím kontaktujte naší CK.

Zájezd Vám dokážeme připravit s odletem každý den, nejste vázáni na konkrétní termíny!

TRASA: Amman / Jerash / Um Qays / Amman / Madaba / Nebo / Královská cesta / Kerak / Petra / Beidah / Wadi Rum / Aqaba / Amman

Vydejte se po slavné Královské cestě a objevte to nejkrásnější z Jordánska. Navštívíte starobylá města Jerash, Kerak a Madabu, okouzlí Vás unikátní skalní město Petra, užijete si dobrodružný výlet do pouště s červeným pískem Wadi Rum a na závěr si odpočinete u moře v městečku Aqaba.

Jerash (Džaraš) starověké město je považováno za jeden z divů Jordánska a je také druhým nejnavštěvovanějším místem v této zemi. Městu založeném Alexandrem Makedonským, kterému přezdívají Pompeje východu, budete moci obdivovat krásné stavby z dob starého Říma, jeden z nejzachovalejších amfiteátrů nebo 160 jónských sloupů lemujících hlavní náměstí.

Hora Nebo 817 metrů vysoká hora je neodmyslitelně spjatá s Mojžíšem, který odsud předtím, než zemřel, spatřil zaslíbenou zemi. Dnes zde na tuto památku stojí byzantská kaple a také moderní památník. Kaple je od konce 20. století spravována františkánským řádem a vždy platila za významné poutní místo. Právě zde bylo nalezeno mnoho církevních pozůstatků, ale také zbytky krásných mozaik. Horu dokonce roku 2000 navštívil tehdejší papež Jan Pavel II., aby zde na důkaz míru zasadil olivovník. Z vrcholu se návštěvníkům stejně jako kdysi Mojžíšovi naskytne jedinečný výhled na okolí. Za velmi jasného dne můžete v dálce spatřit i města Jeruzalém a Jericho.

Kerak slavné město s ještě slavnějším hradem Krak des Moabites úchvátí krásnou osmanskou architekturou. Město, které bylo obydlené již v době železné je zmíněno v Bibli jako místo, kam nechal akkadský král po dobytí Damašku poslat zajatce. Nejdůležitější roli ovšem město sehrálo v křižáckých bitvách. Hrad Krak des Moabites v držení křižáckých vojsk byl dlouho dobu považován za nedobytný. Až po ročním obléhání v roce 1189 se vzdal muslimům v čele se Saladinem.

Petra město vytesané do pískovcových skal postavili Nabateané v 6. století př. n. l., a dodnes je toto místo opředeno tajemnem. Město, o jehož existenci dlouho věděli jen místní beduíni, přežilo za ta léta obchodní karavany, římské vojáky, zemětřesení, byzantskou nadvládu, aby pak na staletí upadlo v zapomnění, a od počátku 19. století až do dnešních dní znovu uchvátilo každého návštěvníka, který jej spatří. Město schované třemi údolími oslní krásnými chrámy, pohřebišti, spletitými chodbami nebo klenutými branami. Není se čemu divit, že je toto impozantní skalní město zapsané na seznam památek UNESCO a že bylo dokonce zařazeno na seznam novodobých divů světa.

Doprava: letecky

Odlety z Prahy, Vídně nebo Budapešti (pro východní Slovensko) pravidelnou leteckou linkou.

Pro předběžné rezervace letenek prosíme o sdělení celých jmen všech cestujících. Rezervace jsou nezávazné a lze je zrušit bez storno poplatků.

CK si vyhrazuje právo na úpravu programu v závislosti na aktuálních letových časech. CK si také vyhrazuje právo na úpravu ceny letenky v závislosti na volné rezervační třídě. Letenky jsou kalkulovány v obvyklé rezervační třídě pro odlety z Prahy, Vídně nebo Budapešti. Přesný program, itinerář letu a cena letenky bude upřesněna v potvrzující nabídce v době rezervace zájezdu.


Cestujte pouze s kvalitní a prověřenou cestovní kanceláří !

Reference klientů CK Arcadia Air

Garance CK Arcadia Air

■ Tým CK Arcadia Air se zkušenostmi více než 15 let

Ubytování: hotel ***

Amman: Rum nebo Red Rose Hotel
Petra: Edom Hotel
Aqaba: Mina Hotel


Všechny rezervace ubytování, transferů, programů apod. provádíme předem ihned po sepsání smlouvy o zájezdu.

V případě obsazenosti hotelů bude nabídnuto ubytování stejné kategorie.

Program zájezdu

1. den: Amman:
Přílet do Ammanu, kde se na letišti setkáte se zástupcem naší CK, který Vás odveze do Vašeho hotelu v Ammanu. Nocleh v hotelu: večeře.
2. den: Amman /Jerash (Džaraš) / Um Qays / Amman:
Po snídani se můžete těšit na jeden z divů Jordánska starověké město Jerash (Džaraš). Městu založené Alexandrem Makedonským se přezdívá Pompeje východu a Vy zde budete moci obdivovat krásné stavby z dob starého Říma, jeden z nejzachovalejších amfiteátrů, nebo 160 jónských sloupů lemujících hlavní náměstí. Poté přejezd do města Um Qays, které se pyšní dochovanými chrámy, kolonádami a divadlem. K večeru návrat do Ammanu, nocleh: snídaně, večeře.
3. den: Amman / Madaba / Nebo / Královská cesta / Kerak / Petra:
Po snídani odjezd do města Madaba, kde Vás okouzlí jedinečné mozaiky z byzantského období včetně slavné Madabské mapy nacházející se v kostele sv. Jiří a zobrazující mapu svatých míst z biblického světa. Krásy přírody si vychutnáte při jedinečném výhledu z hory Nebo. Dnes zde jako památka na Mojžíše, který odsud spatřil zaslíbenou zemi, předtím než zemřel, stojí byzantská kaple a moderní památník. Po Královské cestě se následně vydáte do slavného města Kerak. Královská cesta, zmíněná dokonce ve Svatém písmu, platila za starověkou spojnici mezi vesnicemi z doby kamenné a biblickými městy království Ammonu, Moabu a Edomu. Městu Kerak s úchvatnou osmanskou architekturou dominuje křižácký hrad Krak des Moabites, který byl několikrát obléhán muslimy. Odjezd do Petry. Ubytování, nocleh: snídaně, večeře.
4. den: Petra:
Po snídani si vychutnáte vrchol celého zájezdu při prohlídce úchvatného skalního města Petra. Tajemné město schované mezi třemi údolími Vás oslní krásnými chrámy, pohřebišti, spletitými chodbami a klenutými branami. Není se čemu divit, že je toto impozantní město zapsané na seznam památek UNESCO a že bylo dokonce zařazeno na seznam novodobých divů světa. Odpoledne mohou zájemci navštívit další památku, kterou je skalní Klášter nacházející se nedaleko Petry. Po překonání 800 schodů spatříte obrovský Nabateanský chrám, větší ale také méně zdobenou kopii Petry. Nocleh v hotelu nedaleko skalního města: snídaně, večeře.
5. den: Petra / Beidah „Little Petra“ / Wadi Rum / Aqaba:
Po snídani se vydáte do nedalekého města Beidah, kterému se také přezdívá Malá Petra. Místo sloužilo pro obchodníky a karavany, kteří si právě zde mohli odpočinout. Stejně jako Petra i Beidah nadchne krásnými stavbami vytesanými do pískovcových skal. Mimo to uchovává i jedinečné fresky staré více než dva tisíce let. Fascinující zastávka Vás čeká v oblasti Wadi Rum, které se také přezdívá Měsíční údolí. Ve vesnici Rum se setkáte s beduíny, s nimiž se vydáte na jedinečnou dvouhodinovou prohlídku pouště. Během cesty poznáte tuto úchvatnou nehostinnou krajinu, která je pro své přírodní krásy zapsaná na seznamu památek UNESCO. V místě, kde se mimo jiné natáčel slavný film Laurence z Arábie, si prohlédnete krásné skalní útesy, oblouky, jeskyně nebo starodávné petroglyfy. K večeru odjezd do přímořského města Aqaba, nocleh: snídaně, večeře.
6. den: Aqaba:
Po snídani individuální volno na Vaše aktivity ve městě Aqaba. Aqaba nabízí spoustu možností, od plavání nebo potápění a jiných vodních sportů v tyrkysově modrém moři nebo nepřeberné nákupní možnosti s nejlepšími cenami v celém Jordánsku. Nocleh v hotelu: snídaně, večeře.
7. den: Aqaba:
Po snídani individuální volno na Vaše aktivity ve městě Aqaba: snídaně, večeře.
8. den: Aqaba / Amman:
Po snídani transfer na letiště v Ammanu k Vašemu letu domů. Přílet do Prahy, Vídně nebo Budapešti.

Termíny a ceny

nebyly nalezeny žádné termíny
nebylo nalezeno žádné hodnocení

Nabídky nejlepších zájezdů

pravidelně na váš e-mail