To nejlepší z Neapole + POMPEJE + ISCHIA + CAPRI (letecky z Prahy)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Pobytové zájezdy
    • Eurovíkendy

Jedinečný eurovíkend s průvodcem, kterým vás provede zajímavostmi Neapolského zálivu jako místní. Projdete se starobylým městem pod Vesuvem, které vás okouzlí bohatou kulturou i výjimečnou architekturou, budete obdivovat slavné Pompeje, malebný ostrov Ischia či nádherné Augustovy zahrady na Capri. Zažijte s námi Neapol a atmosféru divokého jihu Itálie!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  kabinové zavazadlo o rozměrech 40 x 20 x 25 cm (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček)

Zavazadlo v ceně zájezdu:  odbavované zavazadlo o rozměrech 55 x 40 x 20 cm a max. hmotnosti 10 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)

Zavazadlo za příplatek 2 600 Kč:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Cestovní pojištění: Slavia A - Travel Standart + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus + STORNO (63 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive + STORNO (80 Kč / den / osoba)
Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Ubytování: hotel ***

ubytování v hotelu v jednolůžkových, dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích
ubytování v menších pokojích s vlastním sociálním zařízením

Program zájezdu

1. den: Přílet do Neapole. Přílet z Prahy do  Neapole, ubytování na hotelu. Dle časových možností možná  procházka Neapolí s průvodcem. 
2. den: Dnes spatříme jedinnou částečně činnou sopku v Evropě - Vesuv a zbytek dne strávíme ve starořímském městě - Pompejích.  Ráno pojedeme objednaným transferem na Vesuv – jedinou ještě částečně činnou sopku na evropském kontinentu, kde se projdeme kolem kráteru a užijeme si kouzelnou vyhlídku na Neapolský záliv . Poté se přesuneme do Pompejí, jednoho ze tří starořímských měst v císařské provincii Italia (dnešní region Kampánie), která byla 24. srpna roku 79 našeho letopočtu zničena výbuchem sopky Vesuv. Zde budeme mít dostatek času na prohlídku. Z Pompejí se vrátíme do Neapole a nahlédneme do Galeria Umberta I. s nejvetší skleněnou pasáží v Evropě. Projdeme kolem středověkého hradu Castel Nuovo a divadla Teatro San Carlo . Procházkou podél moře zamíříme k hradu Castel dell'Ovo – Vaječný hrad . Podle legendy měl římský básník Vergilius magické vajíčko, které je ukryto v hradu.  
3. den: Tento den se pokocháme prostředím krásného termálního ostrova Ischia, kde budeme mít také možnost koupání.  Po snídani nás čeká fakultativní výlet – ráno se vypravíme do přístavu, odkud pojedeme lodí na „zelený ostrov“ Ischia . Zde si uděláme okružní jízdu transferem, během níž se budeme kochat nevšedními přírodními úkazy, jimiž je tento termální ostrov vyhlášen. Poté budeme mít prostor na  koupání  nebo k osobnímu volnu. Ti, kteří se nebudou chtít zúčastnit výletu na Ischii, budou mít individuální volno. Večer návrat do Neapole, možnost společné večeře v jedné z tradičních vyhlášených restaurací.
4. den: Dnes nás čeká výlet trajektem na Capri, kde spatříme Augusovy zahrady, ve měste Anacapri poté fénické schody či villu Axela Muntheho. Po snídani se vydáme na výlet na Capri.  Trajektem se poplavíme na Capri – perlu  Tyrhénského moře . Podle mytologie zde žily  sirény  – napůl ženy, napůl ryby, lákající svým zpěvem mořeplavce ke zrádným útesům, o které poté roztříštili své lodě. Prohlédneme si Augustovy zahrady plné soch, umělecky zasazených do upravených záhonů, nádherně kvetoucích stromů, keřů a pestrobarevných květin. Korunou zahrad je nezapomenutelná vyhlídka na Faragliony a mimo jiné i na sídlo  Sophie Loren . Poté přejedeme autobusem do městečka Anacapri, kde se vydáme ke starým  fénickým schodům a   ochutnáme tradiční  Limoncello . Bude také možnost navštívit  villu Axela Muntheho  či horu Monte Solaro. Večer návrat do Neapole, večerní procházka.
5. den: Odlet zpět do Prahy 

Cena zahrnuje

  • letenka Praha-Neapol-Praha
  • kabinové zavazadlo dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • transfer (letiště-hotel-letiště)
  • 4x ubytování v hotelu
  • 4x snídaně
  • služby průvodce (mimo individuální volno)
  • výlet do Pompejí a na Vesuv (v ceně je pouze soukromá přeprava a výstup na Vesuv, nikoliv vstup do Pompejí)
  • místní průvodce v Pompejích
  • výlet na Capri (v ceně jsou trajekty, doprava na ostrově Capri – mikrobusy, vstupné do Augustových zahrad)
  • výlet na Ischii (v ceně jsou trajekty, doprava na ostrově Ischia)

Cena nezahrnuje

  • zavazadlo za příplatek dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • cestovní pojištění léčebných výloh (není-li sjednáno)
  • jízdné po Neapoli
  • vstupenky do Pompejí a dalších památkových objektů (platí se na místě cca 20 EU)
  • doporučené kapesné 250 EUR (včetně vstupného a dopravy na místě)
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 3 600 Kč