Tarvisio - Itálie - Tarvisio - Monte Lussari - Locanda Al Convento


  • ubytování: hotel **ubytování: hotel **
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Aktivní dovolená
    • Lyžování

Itálie - TARVISIO - Monte Lussari - Al Convento

- locanda Al Convento, ubytování na sjezdovce - na kopci

- krátká dojezdová vzdálenost

- romantické ubytování přímo na sjezdovce na vrcholu kopce

- jarní prázdniny východní Čechy (únor)



Stravování

Výborná polopenze (italská kuchyně) - snídaně bohatý bufetový stůl, večeře menu o dvou chodech, výběr z jídelního lístku.



Lyžařské středisko Tarvisio (Monte Lussari) se nachází v regionu Friuli Venezia Giulia v severovýchodním cípu Itálie v srdci Julských Alp na pomezí Itálie, Rakouska a Slovinska.

Areál je snadno přístupný z dálnice, leží 1 km od dálničního sjezdu, z ČR je rychle dostupný.

Místní chloubou je romantický kostelík v nadmořské výšce 1 789 m n. m. Z areálu jsou krásné výhledy na Triglav, Mangart či Friulské Dolomity.

Skiareál Monte Lussari: má 33 km sjezdovek, 100% zasněžovaný skiareál, 14 km modrých, 11 km červených a 8 km černých. Děti mohou využít funpark.

Součástí areálu je perfektní a technicky propracovaná sjezdovka Prampero o délce 3 920 m, kde se jezdí světové poháry. Ne nadarmo se říká, že je jednou z nejkrásnějších v Alpách.

Pod kopcem lze využít 60 km běžeckých tras.



Odjezdová a svozová místa: Česká Třebová, Ústí nad Orlicí, Vysoké Mýto, Litomyšl, Svitavy, Lanškroun, Letovice, Brno, Mikulov;

+ 300 Kč: Moravská Třebová, Choceň, Letohrad, Vamberk, Polička, Holice, Pardubice, Hradec Králové, Chrudim, Žamberk.



Skupiny nad 8 osob příplatky odjezdy dle dohody.



Čas odjezdu i příjezdu bude přizpůsoben trase, provozu a povětrnostním podmínkám. Je nutné počítat s odchylkou až dvě hodiny. Vše bude upřesněno v podrobných pokynech, které cestovní kancelář rozešle týden před odjezdem. Zastávky autobusu budou v souladu s platnými dopravními předpisy, maximálně po 3–4,5 hodinách jízdy v délce 15–45 minut dle potřeb řidiče.

Poloha: Locanda **Al Convento se nachází přímo na svahu na hoře Monte Lussari a garantuje jedinečnou šanci sjet po ránu první „manchester". Jedná se o několik vedle sebe stojících budov. Útulné, čisté s výbornou kuchyní, některé pokoje jsou malé. Jedná se o horský hotel. Majitel mluví částečně česky.

K ubytování nelze dojet autobusem, vede sem pouze kabinová lanovka (v provozu 9 - 16 hodin). Je v centru ministřediska s romantickým svatým místem Santuario del Monte Lussari a několika obchůdky a restauracemi. Jako bonus se tu nabízí krásná panoramata a romantické výhledy na východ i západ slunce.


Při 3 přenocováních je výjezd lanovkou večer a sjezd ráno zahrnut v ceně ubytování.


Parkování, nehlídané je pod lanovkou v obci Camporosso. Příjezd je limitován provozní dobou lanovky, převážně od 9 - 16 hodin.

sleva FM do 20.12.2020

Ubytování: hotel **

Vybavení:


Restaurace, bar s TV, úschovna lyží, venkovní sluneční terasa.

Pokoje 2–5 osob (3. a 4. postele mohou být patrové), k dispozici je i samostatná jednotka se třemi pokoji a vlastním příslušenstvím pro 12 osob. Pokoje jsou s vlastním příslušenstvím (WC, sprcha nebo vana), TV, telefon, internet, Wi-Fi.


Termíny na vyžádání. Délka pobytu je minimálně 3 noci.

Program zájezdu

1. den: : Odjezd z ČR v pozdních nočních hodinách (Česká Třebová okolo 23.00) směrem Svitavy, Brno, Vídeň.
2. den: : Ráno přijedeme pod lanovku do Camporosso a vyjedeme na kopec. Po uložení zavazadel na ubytování se můžeme převléci ve společných prostorách a poté nás čeká celodenní lyžování. Odpoledne se ubytujeme a navečeříme.
3. den: : Po snídani nás čeká celodenní lyžování. Po návratu na ubytování večeře.
4. den: : Po snídani nás čeká celodenní lyžování. Po návratu na ubytování večeře.
5. den: : Po snídani a vyklizení pokojů strávíme celý den lyžováním. Odpoledne se na ubytování převlečeme, naložíme zavazadla a odjedeme do ČR.
6. den: : Návrat do ČR v nočních až časných ranních hodinách (Brno okolo 23 hodiny 4.den, Česká Třebová okolo 1.00), další dle trasy.

Cena zahrnuje

  • dopravu zájezdovým autobusem s WC a klimatizací včetně vjezdů a parkovného;
  • 3x ubytování ve 2–5 lůžkových pokojích s příslušenstvím v **penzionu Locanda Al Convento a vedlejší depandanci (Fara);
  • 3x polopenzi (snídaně formou bufetového stolu, dvou chodová večeře výběrem z menu);
  • 4 denní skipas pro oblast Monte Lussari–Tarvisio;
  • služby technického doprovodu;
  • pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

  • pojištění léčebných výloh pro lyžaře, odpovědnosti a storna Allianz pojišťovny, a. s. (350 Kč dospělý, 175 Kč dítě do 15 let, 700 Kč senior nad 70 let);;
  • pobytové taxy (asi 2 €/os./noc, nutno platit na místě);
  • příplatek za jednolůžkový pokoj 4 500 Kč - při včasném přihlášení lze doobsadit;