Toskánsko s ochutnávkou vín


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Aktivní dovolená

Vydejte se s námi do kraje podmanivé přírody, gastronomických lahůdek, vyhlášeného vína a architektonických skvostů. Navštívíte malebná městečka, kterými jsou například Siena, Montepulciano, známé díky královskému vínu, dále středověké městečko San Quirico d´Orcia. Další zastávkou bude Montacino, kde se vyrábí luxusní víno Brunello, nebo Pienza, známá ovčím sýrem Pecorino. Ubytování ve skvělém wellness hotelu.

Program: 1. den: Odjezd ve večerních hodinách.

2. den: Dopoledne příjezd do Sieny, kde navštívíme náměstí Campo, kde v minulosti stávalo římské fórum. Uvidíte Palazzo Pubblico, věž Torre del Mangia, kamennou lodžii Capella di Piazza připomínající morovou epidemii, mramorovou fontánu Fonte Gaia, Dóm a baziliku Sv. Dominika. Po 2,5 hodinách odjezd na ubytování do Chianciana Terme, kde můžete využít za poplatek hotelové wellness, popřípadě místní lázně Theia.

3. den: Po snídani odjezd do etruského města San Quirico d´Orcia, kde si prohlédnete například kostel Santa Maria Assunta, park Horti Leonini situovaný do míst bývalého opevnění a projdeme se malebnými kamennými uličkami. Poté odjezd do vesničky Montalcino, které proslavilo místní víno Brunello, které budete mít možnost degustovat. Zde si také prohlédnete místní paláce, katedrálu Santissimo Salvatore a místní pevnost. Poslední zastávkou bude Pienza, kde po společné procházce městečkem budete mít možnost nákupu místního ovčího sýru Pecorino. Večer odjezd na ubytování.

4. den: Po snídani odjezd do Montepulciana. Procházka městem, během níž uvidíte například Pulcinellovu věž, kostel sv. Augustýna, kostel sv. Lucie. Následovat bude společný oběd a ochutnávka typického místního vína, tzv. vino nobile. Po obědě se přesunete na náměstí, kde uvidíte například radnici a místní Dóm. Pokračovat budete k chrámu San Biagio, kostelu Santa Maria a medicejské pevnosti. Večer odjezd do ČR.

5. den: Návrat do ČR v poledních hodinách.

Doprava: autokarem

Nástup / Výstup: PRAHA – 18:00 HOD AUTOBUSOVÉ NÁDRAŽÍ FLORENC
BEROUN - 18:45 ČERPACÍ STANICE OMV (U KAUFLANDU)
PLZEŇ – 19:30 ZASTÁVKA MHD ČERNICE
ROZVADOV - 21:00 HOD SVATÁ KATEŘINA, ČERPACÍ STANICE MOL

ČASY ODJEZDŮ JSOU POUZE ORIENTAČNÍ. CESTOVNÍ KANCELÁŘ SI VYHRAZUJE PRÁVO NA ZMĚNY ČASŮ ODJEZDŮ

Pro pořádání zájezdu je stanoven minimální počet účastníků zájezdu na 32 osob, pokud není ve smlouvě o zájezdu, nebo v potvrzení o zájezdu uvedeno jinak. Vega Tour s.r.o. má právo zrušit zájezd do 7 dní před nástupem na zájezd při nenaplnění požadovaného počtu účastníků.


Cena zahrnuje

  • Autobusovou dopravu
  • Ubytování se snídaní
  • Služby průvodce

Cena nezahrnuje

  • Vstupy do objektů
  • Ochutnávku vína 22 €
  • Pobytovou taxu 6€
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj
  • Cestovní a úrazové pojištění