Oblast CAGLIARI - Na Sardinii v máji, mít se jako v ráji

Itálie Itálie
doprava:    letecky strava:    vlastní ubytování:    hotel *** Na Sardinii v máji, mít se jako v ráji
Kód: 688369 Délka: 4,5,8,12 denní zájezd 6 termínů: od 19.5.2024
ceny od

19 169 Kč

Vydejte se objevovat krásy jižního pobřeží mimo sezónu a dopřejte si pohled na ty nejkrásnější přírodní zázraky bez davů turistů. V ceně zájezdu je pronájem vozu na celou dobu pobytu.

Poloha: Přímý let z Prahy vás dopraví do hlavního města ostrova, metropolitního centra Cagliari , které nabízí svým návštěvníkům historické, kulturní i gastronomické zážitky. Svou polohou je ideální pro objevování pokladů jak západního, tak východního pobřeží a zároveň poskytuje maximální komfort dostupných služeb, které v plážových letoviscích ještě čekají na otevření. Centrum města je od letiště vzdálené asi 15 minut jízdy.

Pláž: Ve městě Cagliari se nachází krásná, vyhlášená, asi 9 km dlouhá pláž Poetto. Do hodiny cesty na západ či východ od města narazíte na známé pláže letovisek Costa Rei, Villasimius, Castiadas, Chia či Santa Margherita di Pula.

Program: Zájezd je navržen pro ty, kdo si chtějí Sardinii vychutnat před začátkem turistické sezóny, prohlédnout si, a někdy třeba i okusit vody (průměrná teplota vody se v květnu pohybuje kolem 18 stupňů) na plážích, které jsou v hlavní sezóně zalidněné a v některých případech je vstup zpoplatněný a oproti rezervaci. Pro ty, kdo hledají odpočinek a únik v jedinečných přírodních oblastech a chtějí ostrov navštívit s pomocí odborníků, kteří se jeho poznávání věnují už přes 20 let.


PLÁŽE: Vydejte se do perly jihovýchodního pobřeží, letoviska Villasimius , kde vás přivítají pláže Sa Ruxi , Campus , Campulongu , Simius či překrásná Punta Molentis . Nechte se okouzlit odstíny modré při pobřeží Costa Rei a plážemi Cala Pira , Cala Sinzias či Cala Monte Turno . Na jihozápadě vás pohladí písečné poklady letoviska Chia , ikonická Tuerredda nebo vysoké bílé duny v oblasti Porto Pino . Minout jistě nemůžete ani věhlasnou městkou pláž Poetto , kolem které vede v Cagliari promenáda.


PŘÍRODA: O tom, že Sardinie není jen o plážích vás přesvědčí téměř 60 000 hektarů parku Sette Fratelli , který v sobě ukrývá četné cyklo i pěší stezky a zavede vás mezi opojné vůně středomořské vegetace. Stejným aroma vás přivítá i park Gutturu Mannu , známé útočiště sardinského jelena.


HISTORIE: Za historií se vydáte do Puly , kde se v archeologickém nalezišti Nora vrátíte do slavného období Římské říše. Na celodenní výlet se vydejte do vnitrozemí a objevte tajemství původního kočovného národa v kamenném unikátu Su Nuraxi v Barumini a na nedaleké náhorní plošině pozorujte jedny z posledních exemplářů divokých koní v Evropě.


GASTRONOMIE: Svěřte se do našich rukou a nechte si doporučit kvalitní vinařství, tradiční masové nebo rybí restaurace nebo vyhlášené podniky pro večerní aperitiv.

Důležité: Ceny zájezdu jsou orientační, přesná cena a konkrétní ubytovací kapacita bude potvrzena při rezervaci.

Poplatky na místě - nepovinné: Fakultativní (na vyžádání):
Prohlídka hlavního města s česky mluvící průvodkyní: 1-4 osoby €80/skupina, 5-12 osob €100/skupina

Stravování: vlastní

V ceně ubytování je snídaně, kromě varianty ubytování v apartmánu, která je zcela bez stravy. V centru Cagliari najdete širokou nabídku snídaňových barů, restaurace otevřené přes obědy i večeře, rychlé občerstvení i supermarkety.

Ubytování: hotel ***

Vybavení: Rozmanitost města Cagliari se projevuje i ve výčtu ubytovacích zařízení, které nabízí. Ať už preferujete skromnější ubytování u místních v penzionu či bed&breakfastu, soukromí a nezávislost apartmánu s vlastním stravováním, chcete nasát elegantní atmosféru boutique hotelů, nebo dáte přednost moderním luxusním hotelům, Cagliari má pro vás to pravé.

Ubytování v centru hlavního města Cagliari je možné vybrat přímo v kalkulaci v těchto variantách:
PENZION/BED&BREAKFAST - ubytování v ekonomických prověřených ubytovacích kapacitách rodinného typu. Nachází se v centru města, zahrnuje kontinentální snídani a vlastní koupelnu.
APARTMÁN - ubytování v centru města s vlastním kuchyňským koutem a ložnicí. Bez stravy.
BOUTIQUE HOTEL - ubytování v elegantních ubytovacích kapacitách, určených zejména pro páry, v centru města. Každý z pokojů má vlastní koupelnu a snídaně je v ceně.
HOTEL 5* - ubytování v moderním 5* hotelu Palazzo Tirso nebo Palazzo Doglio v centru města, se snídaní

3. a 4. lůžka jsou vždy na vyžádání. Konkrétní ubytovací kapacita bude upřesněna při rezervaci.

Termíny a ceny

19.05. - 23.05.24 neděle - čtvrtek
21 669 Kč cena za 5 dní (4 noci)
19.05. - 26.05.24 neděle - neděle
29 269 Kč cena za 8 dní (7 nocí)
19.05. - 30.05.24 neděle - čtvrtek
39 269 Kč cena za 12 dní (11 nocí)
23.05. - 26.05.24 čtvrtek - neděle
19 169 Kč cena za 4 dny (3 noci)
23.05. - 30.05.24 čtvrtek - čtvrtek
29 269 Kč cena za 8 dní (7 nocí)
26.05. - 30.05.24 neděle - čtvrtek
21 669 Kč cena za 5 dní (4 noci)

Cena zahrnuje

  • LETECKÝ ZÁJEZD: zpáteční letenku včetně všech tax, pronájem vozu kategorie A na celou dobu pobytu, ubytování ve zvolené kategorii, sestavený personalizovaný program a digitálního audioprůvodce, služby delegáta na telefonu
nebylo nalezeno žádné hodnocení

Nabídky nejlepších zájezdů

pravidelně na váš e-mail