Florencie,Elba,Pisa,Rosignano - Florencie, Pisa a Napoleonova Elba s koupáním v moři


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Ponořte se do Toskánska, nádherného kraje, který je synonymem krásy a harmonie. Oplývá půvabnou krajinou, ale i bohatou kulturou a světoznámým uměním. Stejně tak vás okouzlí i ostrov Elba, který je úzce spjat s Napoleonem.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR: V odpoledních hodinách odjezd z ČR.
2. den: Kolébka renesance Florencie, Palazzo Vecchio: Po příjezdu do Itálie zamíříte k Florencii , do centra města renesančního umění se dopravíte vlakem. Toto hlavní město Toskánska láká svou romantičností a fascinujícími památkami. Následuje prohlídka s průvodcem. Během ní budete mít možnost shlédnout náměstí San Lorenzo se stejnojmennou bazilikou, monumentální gotickou katedrálu Santa Maria del Fiore , náměstí Signoria s otevřenou galerií soch, radnici Palazzo Vecchio, klášterní komplex S. Croce a most Ponte Vecchio. V době osobního volna můžete za poplatek vstoupit do interiérů uvedených kostelů, navštívit Piazzale Michelangelo s vyhlídkou nebo si prohlédnout některou z proslulých zdejších galerií (Uffizi, Accademia, Pitti). Poté odjezd na hotel.
3. den: Ostrov Elba, Portoferraio, Villa dei Mulini: Čeká vás celodenní výlet na ostrov Elba pyšnící se členitým pobřežím a křišťálově čistou vodou. Ostrov je především známý díky Napoleonu Bonaparte , který byl na ostrově vězněn. Kolem Elby jsou také jedny z nejhezčích potápěčských oblastí ve Středomoří. Prohlédnete si městečka Capoliveri a Porto Azzurro , kde budete mít možnost nákupu suvenýrů. Dále se přesunete do hlavního města ostrova a nejdůležitějšího ostrovního přístavu Portoferraio . Budete mít prostor na koupání, občerstvení a případně pro návštěvu Napoleonovy residence Villa dei Mulini. Vrátíte se lodí na pevninu a z přístavu pojedete zpět na hotel.
4. den: Pisa, Piazza dei Miracoli, koupání: Čeká vás celodenní koupání na toskámském pobřeží, například ve Viareggio (cca do 16:30 hod). Přejedete do Pisy, kde navštívíte Piazza dei Miracoli, „Náměstí divů“, uvidíte Šikmou věž, dóm a baptisterium. Poté odjezd zpět do ČR.
5. den: Příjezd do ČR: V odpoledních hodinách návrat zpět do ČR.