To nejlepší z Islandu + DUHOVÉ HORY (letecky z Prahy)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Krása, která bere dech… Velkolepé vodopády, tryskající gejzíry, sopečné pláže, ledovcové splazy, termální lázně či pestrobarevné ryolitové kopce – míříme na Island. Projdete se místem vzniku nejstaršího parlamentu světa a objevíte slavný Geysir. Vydáte se k vodopádu Gullfoss, vykoupete se v teplém potoce i v Modré laguně. Pohled na Duhové hory vás dostane a možná spatříte i polární záři. Poznejte skrytá ostrovní místa a zažijte Island jako nikdo jiný!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu: kabinové zavazadlo o rozměrech 55 x 45 x 25 cm a max. hmotnosti 8 kg (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček)

Zavazadlo v ceně zájezdu:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 23 kg a max. rozměrěch v součtu 250cm (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Koupání v Modré laguně

Dospělý 2900.00 Kč

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu je formou bufetu
během dne bude možné zakoupit jídlo na některé z přestávek v místech s možností občerstvení

Ubytování: hotel ***

ubytování je zajištěno v 3* hotelu ve dvoulůžkových nebo třílůžkových pokojích

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy, přílet na letiště do Keflavíku, odtud transfer na ubytování. Dle letového řádu odlet z Prahy. Následovat bude odjezd do hotelu a ubytování.
2. den: TOP okružní výlet po tzv. Zlatém okruhu. Navštívíme místo vzniku nejstaršího parlamentu světa a vydáme se ke spícímu Geysiru. Budeme obdivovat několikametrový gejzír Strokkur i vodopád Gullfoss. Dnes zavítáme na  tři nejnavštěvovanější místa Islandu . Nejprve se vydáme na sněmovní pláň Thingvellir, místo, kde vznikl  nejstarší parlament na světě  a kde se od sebe oddalují Severoamerická a Euroasijská kontinentální deska. Poté vyrazíme ke slavnému, ale dnes již spícímu Geysiru, který dal jméno všem dalším gejzírům na světě. V jeho sousedství budeme moci napjatě sledovat pravidelné několikametrové výtrysky gejzíru Strokkur a další horké prameny a solfatary. Ještě plni dojmů se přesuneme k další  neuvěřitelné ukázce přírodní síly, a to k nedalekému vodopádu  Gullfoss, dvoustupňovému skalnímu prahu, přes který se valí neuvěřitelné množství vody vytvářející vysokou vodní tříšť. Společný oběd si dopřejeme v restauraci uprostřed skleníku mezi stovkami rostlin rajčat a spojíme tak zajímavý pohled do skleníkové kultury a lahodné jídlo v místní atmosféře. Návrat na ubytování ve večerních hodinách.
3. den: Výlet po jižním pobřeží, kde se střídají nádherné výhledy na hory a ledovce a mořskou hladinu. Odhalíme výrobu pletených výrobků v městečku Vík, projdeme se po černé pláži a čekají nás jedny z nejkrásnějších islandských vodopádů. Tento den nás čeká projížďka po jižní části ostrova až k městečku Vík.  Nejdříve dojedeme do vesničky Skógar, kde navštívíme skanzen a muzeum a hlavně zhlédneme velkolepý vodopád Skógafoss, který patří mezi jeden z nejfotogeničtějších na Islandu. Následovat bude mys Dyrholaey, který tvoří přírodní rezervaci. Na jaře zde hnízdí papuchálci, alkouni i kachny, během roku zde poletují hejna mořského ptactva. Z mysu se nabízí krásné výhledy na černé pláže pod ním i ledovec v dáli. V městečku Vík si budeme moci dát pozdní oběd nebo navštívit jeden z největších obchodů Icewear , který nabízí velmi kvalitní outdoorové oblečení a typický islandský prodejní artikl - svetry z pravé islandské vlny s dlouhými vlákny na povrchu, které jsou voděodolné, přičemž vnitřní vlákno je jemné a zahřívá. Na zpáteční cestě zastavíme na černé pláži Reynisfjara , která je často označována za jednu z nejkrásnějších pláží na světě. Na okolních čedičových útesech hnízdí různé druhy ptactva. Následovat bude přejezd a procházká k  ledovcovému splazu  a perličkou na závěr bude kouzelný vodopád Seljalandsfoss, u kterého budeme mít možnost projít se za padající vodní stěnou. Návrat na ubytování ve večerních hodinách. 
4. den: Čeká nás projížďka po dobrodružné horské stezce a následná procházka Duhovými horami s koupáním v teplém potoce.   Dnes nás čeká unikátní vnitrozemská geotermální oblast Landmannalaugar , jež je druhou největší na Islandu. Díky pestrobarevným ryolitovým kopcům přezdívaná Duhové hory . Na místo se dostaneme terénním mikrobusem po dobrodružné horské stezce přes lávová pole okolo světoznámé sopky Hekly . Poté podnikneme vycházku a na závěr se vykoupeme v teplém potoce. Pevnou turistickou obuv a plavky s sebou! Večer návrat na ubytování.
5. den: Prohlídka nejsevernějšího hlavního města světa s možností ochutnávky rybích specialit a s návštěvou místních památek či muzeí. V podvečer se můžete těšit na relaxaci ve vyhlášené Modré laguně. Poslední den se vydáme na prohlídku Reykjavíku,  hlavního města Islandu . Navštívíme starý přístav , kde zájemci o  velrybí safari  budou mít možnost podniknout tříhodinovou vyjíždku lodí za velrybami. Ostatní budou moci ochutnat místní  rybí speciality v rybářské baště  a projít se pěší zónou se spoustou obchůdků a kaváren nebo starými uličkami. Budeme tak mít jedinečnou možnost nasát místní atmosféru nebo si detailněji prohlédnout některé z muzeí, expozic nebo památek. V podvečerních hodinách se přesuneme k návštěvě  vyhlášené  Modré laguny –  termálních lázní uprostřed lávových polí . Dle časových možností a počasí pak navštívíme některé místo na poloostrově Reykjanes, např. solfatary a fumaroly Seltun. Poté už bude následovat přesun do hotelu.
6. den: Přelet do ČR. Dle letového řádu odlet z Keflavíku a návrat do Prahy.

04.07. - 09.07.24 čtvrtek - úterý
snídaně letecky
62 990 Kč
cena za 6 dní
05.07. - 10.07.24 pátek - středa
snídaně letecky
69 990 Kč
cena za 6 dní

Cena zahrnuje

  • letenka Praha – Keflavík – Praha se všemi poplatky
  • zavazadla dle pravidel letecké společnosti
  • 5x ubytování v 3* hotelu
  • 5x snídaně
  • doprava po ostrově dle programu zájezdu
  • průvodce po celou dobu zájezdu (od odletu do návratu, mimo volný program)

Cena nezahrnuje

  • vstupné na místě včetně vstupu do Modré laguny a velrybího safari
  • cestovní pojištění
  • spropitné pro řidiče (cca 3 EUR osoba/den)
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 17 000 Kč