To nejlepší z Amsterdamu + ROTTERDAM (letecky z Prahy)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Pobytové zájezdy
    • Eurovíkendy

Kouzelný eurovíkend s průvodcem, během kterého uvidíte to nejzajímavější z Amsterdamu a Rotterdamu. Projedete se lodí po městských kanálech, nasajete atmosféru slavných muzeí, nahlédnete do čtvrti červených luceren a objevíte originální kubickou architekturu. Poznejte s námi město květin a umění, kde pěší dávají přednost cyklistům, Amsterdam a navíc moderní Rotterdam!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  dvě kabinová zavazadla


kabinové zavazadlo o rozměrech 55 x 35 x 25 cm a max. hmotnosti 10 kg

malé kabinové zavazadlo (kabelka, laptop) o rozměrech 40 x 30 x 15 cm a max. hmotnosti 2 kg

tato zavazadla patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček


Zavazadlo za příplatek 2 900 Kč: odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

BikeTour

Dospělý 1500.00 Kč

Van Gogh Museum

Dospělý 650.00 Kč

Dům Anny Frankové

Dospělý 500.00 Kč
Dítě 220.00 Kč
Jiný 50.00 Kč

Rijksmuseum

Dospělý 630.00 Kč

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy, po příletu transfer z letiště na hotel. Ubytování. Přesuneme se do historického centra města. Při naší procházce spatříme majestátní budovu hlavního nádraží a populární čtvrtí červených luceren kolem starobylého kostela Oude Kerk dojdeme až na náměstí Dam , na kterém stojí Královský palác a také tzv. Nový kostel , ve kterém probíhaly královské korunovace. Hlavní amsterdamskou nákupní zónou se dostaneme až k plovoucímu květinovému trhu, jednomu ze symbolů města, kde bude čas na odpočinek v jedné z malebných amsterdamských restaurací nebo kavárniček. Návrat na hotel v podvečerních hodinách s průvodcem nebo později individuálně.
2. den: Po snídani přesun do centra města, kde s průvodcem proběhne celodenní prohlídka. Prohlídku začneme u Domu Anne Frankové připomínajícího smutný příběh židovské dívky, a kostela Westerkerk s císařskou korunou na vrcholu kostelní věže . Dále budeme pokračovat kolem oázy klidu, amsterdamské bekináže Beginjhof   až do židovské čtvrti rozprostírající se kolem náměstí Waterloo, kde se zastavíme na prohlídce v brusírně diamantů a uvidíme dům, kde žil jeden z nejslavnějších synů města, Rembrandt van Rijn. Poté se vypravíme na Albert Cuypmarkt - největší amsterdamskou tržnici pod širým nebem, místo setkání mnoha kultur a uvidíme také budovy významných amsterdamských muzeí. Návrat na hotel v podvečerních hodinách s průvodcem nebo později individuálně.
3. den: Tento den budeme věnovat prohlídce jedinečných amsterdamských muzeí případně cykloprohlídce Amsterdamu ze sedla tradičního dopravního prostředku, bicyklu.  Po snídani přesun do centra města. Projdeme se kolem tří hlavních amsterdamských kanálů a dojdeme na Albert Cuypmarkt. V blízkosti tržnice budete mít několikahodinový prostor na návštěvu muzea dle libosti (Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Stedelisk Museum, Dům Anny Frankové, Museum Heineken), případně budete moci tento čas věnovat nákupům či libovolnému individuálnímu programu. Doporučujeme nasednout s naším průvodcem na kolo a vyrazit po Amsterdamu . Budete si připadat na chvíli jako opravdový Holanďan, kterému bicykl slouží jako běžný dopravní prostředek.  V podvečer si prohlédneme Amsterdam ještě z jiné perspektivy, na programu bude totiž plavba po Amsterdamských grachtech (kanálech). Návrat na hotel v podvečerních hodinách s průvodcem nebo později individuálně.
4. den: Celodenní fakultativní výlet do největšího přístavního evropského města Rotterdamu.  Přestože druhé největší město Nizozemí Rotterdam nemohl stavebně Amsterdamu konkurovat, dnes je Rotterdam město originální moderní architektury i muzeí (Holandské Fotomuzeum). Rotterdam vyniká mnoha mrakodrapy a budovami svérázných tvarů jako Erasmův most, který spojuje "město" s obytnou a zábavní čtvrtí Kop van Zuid, a unikátní kubické domy , ale především přístavní částí , ve které nejběžnějším dopravním prostředkem není kolo, nýbrž vodní taxi .  Výhled na město je nezapomenutelný z vyhlídkové 185m věže Euromast, kam se vyvezeme speciálním skleněným výtahem. Původní dřevěné domečky ve městě a kouzelnou spleť kanálů zhlédneme ve starém přístavu Oude Haven.  V podvečerních až večerních hodinách návrat na hotel. 
5. den: Po snídani dle letového řádu individuální program. Transfer z hotelu na letiště, návrat do ČR.

červen 2024

05.06. - 09.06.24 středa - neděle
snídaně letecky
29 990 Kč
cena za 5 dní

srpen 2024

14.08. - 18.08.24 středa - neděle
snídaně letecky
29 990 Kč
cena za 5 dní

září 2024

11.09. - 15.09.24 středa - neděle
snídaně letecky
29 990 Kč
cena za 5 dní

Cena zahrnuje

  • letenku Praha – Amsterdam – Praha se všemi poplatky
  • kabinové zavazadlo dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • transfer letiště–hotel–letiště
  • 4x ubytování
  • 4x snídaně
  • služby průvodce (mimo individuální volno)

Cena nezahrnuje

  • zavazadlo za příplatek dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • cestovní pojištění (není-li sjednáno)
  • fakultativní výlet do Rotterdamu (cca 40 € doprava)
  • doporučené kapesné cca 220 € (včetně vstupného a dopravy na místě)
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 6 500 Kč