To nejlepší z Amsterdamu + KVĚTINOVÁ ZAHRADA KEUKENHOF (letecky z Prahy)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Pobytové zájezdy
    • Eurovíkendy

Jarní zážitky v podobě procházky květinového království Keukenhofu, příjemná plavba amsterdamskými kanály či atmosféra slavných muzeí a brusírny diamantů. Poznáte perly Amsterdamu od skvostného Westerkerku až po Královský palác. Navštívíte úžasný plovoucí trh plný květin. Nabijte se jarem a energií v Amsterdamu!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  dvě kabinová zavazadla 


kabinové zavazadlo o rozměrech 56 x 45 x 25 cm a max. hmotnosti 10 kg

malé kabinové zavazadlo (kabelka, laptop) o rozměrech 45 x 36 x 20 cm

tato zavazadla patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček


Zavazadlo za příplatek 3 200 Kč:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 23 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Fakultativní výlet do Keukenhofu

Dospělý 1200.00 Kč
Dítě 600.00 Kč

Van Gogh Museum

Dospělý 650.00 Kč

Dům Anny Frankové

Dospělý 500.00 Kč
Dítě 220.00 Kč
Jiný 50.00 Kč

Rijksmuseum

Dospělý 630.00 Kč

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Program zájezdu

1. den: Po příletu do Amsterdamu se ubytujeme. Poté si prohlédneme největší zajímavosti v historickém centru. Zamíříme i ke květinovému trhu a ochutnáme tradiční národní pokrm. Po příletu do Amsterdamu a ubytování v hotelu se přesuneme do  historického centra města . Při naší procházce spatříme majestátní budovu hlavního nádraží a populární čtvrtí červených luceren kolem starobylého kostela Oude Kerk dojdeme až na náměstí Dam, na kterém stojí Královský palác a také tzv. Nový kostel, ve kterém  probíhaly královské korunovace . Hlavní amsterdamskou nákupní zónou se dostaneme až k plovoucímu květinovému trhu, jednomu ze symbolů města, kde bude čas na posezení v jedné z malebných amsterdamských restaurací nebo kavárniček obklopených květinami. K zakousnutí můžeme vřele doporučit  tradiční národní jídlo – herinek . Jedná se o sledě ve slaném láku nejčastěji podávaného s cibulí. Tuto lahůdku jednoduše musíte ochutnat. Návrat na hotel v podvečerních hodinách s průvodcem nebo později individuálně.  
2. den: Dnes nás čeká celodenní poznávání Amsterdamu. Kromě významných pamětihodností se můžete těšit i na diamanty, které můžete nejen obdivovat, ale také si je zakoupit. Prohlídku začneme u Domu Anny Frankové, připomínajícího smutný příběh židovské dívky, a kostela Westerkerk s císařskou korunou na vrcholu kostelní věže.   Dále budeme pokračovat kolem oázy klidu, amsterdamské bekináže Beginjhof,   až do  židovské čtvrti  rozprostírající se kolem náměstí Waterloo. Následně se zastavíme na prohlídce v brusírně diamantů, kde nám průvodce podá zajímavý výklad a zájemci si budou moci domů  pořídit jedinečný suvenýr . Poté uvidíme  dům, kde žil jeden z nejslavnějších synů města Rembrandt van Rijn . Také se vypravíme na Albert Cuypmarkt – největší amsterdamskou tržnici pod širým nebem, místo setkání mnoha kultur, a uvidíme také budovy významných amsterdamských  muzeí. Návrat na hotel v podvečerních hodinách s průvodcem nebo později individuálně.
3. den: Pro zájemce je připraven fakultativní výlet do Keukenhofu, jedné z nejkrásnějších jarních zahrad světa. Budeme obdivovat pestrobarevné květiny a nakupovat cibulky, typický voňavý suvenýr. Po snídani se vypravíme do jedné z  nejkrásnějších jarních zahrad na světě  přezdívané  „zahrada Evropy“ . Zejména v jarních měsících se zde v Keukenhofu rozproudí neuvěřitelná paleta barev. Budeme mít možnost obdivovat  miliony rozkvetlých tulipánů, orchidejí, lilií, narcisů, hyacintů, kosatců, krokusů a dalších květin . Procházet se budeme mezi rozmanitými barevnými záhony, skleníky a kolem vodních ploch. Pocítíme vůni jara a krásu a pestrost přírody po dlouhé zimní sezóně. Určitě si také zakoupíme mnoho zajímavých cibulek, které si přivezeme domů. V odpoledních hodinách se vrátíme zpět do Amsterdamu. Večer si budeme moci užít volný program, který můžeme využít k  návštěvě místních hospůdek ,  ochutnávce tradičních holandských pokrmů  nebo nákupu suvenýrů. Poté se vrátíme na hotel, ať už s průvodcem, nebo později individuálně, podle vlastních preferencí.
4. den: Tento den se věnujeme prohlídce unikátních muzeí v Amsterdamu. Zajímáte se více o historii tohoto města nebo o umění Vincenta van Gogha? Vyberte si! Příjemnou procházkou kolem tří hlavních amsterdamských kanálů dorazíme k nejznámějším amsterdamským muzeím Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Stedelijk Museum,  Dům Anny Frankové či   Museum Heineken . Budeme mít několik hodin na prozkoumání vybraného muzea, případně bude také možnost věnovat tento čas nákupům nebo individuálnímu programu, podle individuálních preferencí. V podvečer se vydáme na plavbu po amsterdamských grachtech, neboli kanálech, abychom měli možnost pohlédnout na Amsterdam z jiné perspektivy. Na hladině kolem vás se budou odrážet štíty amsterdamských domů.  Na hotel se vrátíme v podvečerních hodinách, ať už s průvodcem, nebo později individuálně. 
5. den: Po snídani dle letového řádu individuální program. Transfer z hotelu na letiště,  návrat do ČR .

Cena zahrnuje

  • letenku Praha – Amsterdam – Praha se všemi poplatky
  • kabinové zavazadlo dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • transfer letiště–hotel–letiště
  • 4x ubytování
  • 4x snídaně
  • služby průvodce (mimo individuální volno)

Cena nezahrnuje

  • zavazadlo za příplatek dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • cestovní pojištění (není-li sjednáno)
  • fakultativní výlet a vstupenky - v případě zájmu o jiné než nabízené atrakce či muzea se informujte v CK
  • doporučené kapesné cca 220 EUR (včetně vstupného a dopravy na místě)
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 8 000 Kč