Provence a francouzský kras


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění

Tento zájezd nejen do Provence je zaměřen na jedinečnou krasovou oblast jižní Francie typickou rozsáhlými vápencovými náhorními plošinami, které jsou rozřezány vodními toky na strmé a hluboké kaňony. V těchto místech jsou rozeseta kamenná městečka, která mají díky své poloze velmi malebný ráz. Také budete mít možnost koupání v průzračné vodě řek na místech, kde kaňony vytváří zajímavá přírodní koupaliště. Hranice kraje Provence určuje sama příroda: na západě řeka Rhôna, na jihu Středozemní moře a severní hranici tvoří kraj olivových hájů. Tyto přírodní hranice Provence obepínají krajinu roklí a kaňonů, camargueských slanisek, levandulových polí, sluncem zalitých pláží. Slunce, jas a tradice, stopy slavných malířů Gogha, Cézanna i Gauguina, kteří si Provence zamilovali. Plameňáci, bílí koně a cedrové lesy, kouzlo papežského Avignonu i římského Arles a monumentální kláštery mezi levandulovými poli.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v odpoledních hodinách.
2. den: ORANGE (UNESCO) - městečko pyšnící se krásnými římskými památkami, slavný římský vítězný oblouk a divadlo. Prohlídka bývalého papežského města AVIGNON (UNESCO) s možností návštěvy Papežského paláce a opěvovaného mostu sv. Benezeta.
3. den: PŘÍRODNÍ PARK LUBÉRON - obrovské vápencové pohoří, vyhlídky, vycházka v cedrovém lese. Kamenné městečko BONNIEUX s hradbami ze 13. stol., ROUSSILLON, barevné oranžové skály a okrové domy. Románský KLÁŠTER SÉNANQUE s levandulovými poli. FONTAINE-DE-VAUCLUSE (zde žil a tvořil slavný Petrarca), největší vyvěračka v Evropě - až 90 000 litrů vody za sekundu tryská z podzemní řeky u paty útesu.
4. den: Goghovo město ARLES (UNESCO), které je baštou provensálských tradic a zdejší muzea patří k nejlepším v kraji. Římské památky - aréna, antická nekropole, Konstantinovy lázně. Klášter ST-TROPHINE. Přírodní park CAMARGUE u Středozemního moře s bílými koňmi a plameňáky, ornitologický park. Poutní město STE-MARIES-DE-LA-MER s katedrálou. Středověké městečko AIGUES-MORTES s monumentálními hradbami, která nechal vybudovat Ludvík IX. ve 13. stol.
5. den: Začátek putování oblastí Francouzského krasu: ST-GUILHEM-LE-DESERT – významné opatství, malebné kamenné městečko zasazené v kaňonu mezi skalisky. KAŇON ŘEKY HERAULT , kde se průzračná modrozelená voda zařezává do vápencových skal. Koupání při ústí Ďáblovy soutěsky. Zájemci mohou navštívit jeskyni CLAMOUSE s nádhernou „aragonitovou výzdobou“. Město MONTPELLIER – středověké domy v historickém jádru, katedrála.
6. den: Jedinečná krasová oblast Francie. Jeskyně AVEN ARMAND – jedna z nejkrásnějších v Evropě. Městečko LA ROZIER ležící při ústí kaňonů Tarn a Jont. KAŇONEM ŘEKY TARN s vyhlídkami na ohromné Skalní stěny do kterých se zařezává řeka TARN. Velmi zajímavé městečko ST-ENIMIE.
7. den: LYON (UNESCO) - prohlídka 2. největšího města Francie s řadou antických památek i moderních staveb (9-ti hodinová zastávka).
8. den: Návrat do Prahy v dopoledních hodinách.

29.06. - 06.07.24 sobota - sobota
vlastní autokarem
Sleva 7% 14 990 Kč 13 990 Kč
cena za 8 dní (5 nocí)

Slevy

  • cena za ubytování ve třílůžkovém pokoji (je možná jen pro společně přihlášené trojice), sleva je počítána na osobu. (sleva: -1000 Kč)
  • Ubytování je většinou s manželskou postelí a třetí postelí patrovou.

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • 5x ubytování v hotelu (2lůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • průvodce

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 360 Kč)
  • 5x snídaně (příplatek: 1000 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 3200 Kč)