Města pod Pyrenejemi - let


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • Krásy přírody

Narbonne - Carcassonne - Toulouse - Lurdy - Bayonne - Biarritz - San Sebastian - Pamplona - Logrono - Zaragoza

Stravování: snídaně

snídaně

Doprava: letecky

Praha

Ubytování: hotel

Ubytování je zajištěno v hotelech *** ve 2lůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím. Možno zajistit ubytování 3. osoby na přistýlce bez slevy.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy, přílet do Španělska a transfer k ubytování.
2. den: Snídaně, odjezd do francouzského kraje Provence. V něm nejdříve navštívíme Narbonne, první římskou kolonii vzniklou mimo území Itálie. Město ležící na významné spojnici starověkého Říma s hispánskými koloniemi silnicí Via Domitia, je známé svojí monumentální, i když nedokončenou, gotickou katedrálou Sv. Justa a Pastora. Jen několik minut cesty od Narbonne se nachází významné cisterciácké opatství Sainte Marie de Fontfroide, založené v 11. století. Po prohlídce unikátního klášterního komplexu známého střediska pravé katolické víry při albigenských křížových výpravách, budeme pokračovat do středověkého města Carcassonne. Historické hradební město Carcassonne s neporušeným opevněním s cimbuřim a 54 obrannými věžemi se nám bude zdát jako kulisy z pohádky. Po prohlídce hradu Chateau Comtal odjedeme na ubytování.
3. den: Snídaně, prohlídka města Toulouse, známého jako „růžové město“ pro růžový odstín městských budov. Uvidíme nádhernou růžovou baziliku Svatého Saturnina z 11.století (největší románská bazilika Evropy), renesanční palác Hotel d´Assézat, či plavební kanál Canal du Midi, technickou památku UNESCO. Z Toulouse odjedeme do Lurd, jednoho z nejznámějších římskokatolických poutních míst světa s okouzlujícími dominantami města – svatyní Panny Marie Lourdské, lourdským hradem s nádhernými výhledy na vrcholky Pyrenejí a Jeskyně mariánského zjevení. Odjezd na ubytování.
4. den: Snídaně, prohlédneme si Bayonne s katedrálou Svaté Marie Bayonské, zajímavou arénu býčích zápasů. Město je proslaveno výrobou čokolády a tak si nenecháme uniknout návštěvu čokoládového ateliéru. Muzea šunky s možností ochutnávky nám zase připomene historickou blízkost španělské kultury. Pokračujeme do elegantního přímořského města Biarritz na pobřeží Atlantického oceánu s krásnou pláží a okázalými hotely. V případě příznivého počasí a časových možností volno na koupání. Cesta pokračuje do Španělska na ubytování.
5. den: Snídaně, prohlídka San Sebastianu – Donostie. Toto lázeňské město si návštěvníka získá po několika minutách pobytu. Pohodové město, proslavené světovým filmovým festivalem, leží v zátoce tvaru mušle, proto zvané La Concha. Čtyři km písečné pláže zátoky je zakončeno na každé straně pahorkem: na východě Monte Urgull s borovým hájem, pevností a sochou Krista, odkud je nádherný výhled na celé město, na západě Monte Igueldo se zábavním parkem. Pod pahorkem se nachází symbol San Sebastianu, kovové sousoší Větrný hřeben (Peine de Viento) Eduarda Chillidy. Od něho jsou vyvedeny průduchy do okolní platformy, které při příboji rozeznívá voda. V moři uprostřed zátoky se nachází ostrůvek Santa Clara, kam jezdí obyvatelé o víkendu piknikovat. San Sebastian je především secesním městem, které má ale i svou historickou čtvrť s katedrálou, hlavně je však plná barů a hospůdek s proslulými tapas zde zvanými pintxos, nejchutnějšími a nejnápaditějšími z celého Španělska. San Sebastian zve ve dne k procházkám po secesní plážové promenádě, či po kotníky v mořské vodě, jak je zde pěstovaným zvykem: mladí i staří v podvečer vyzují boty, vezmou je do ruky a dámy v kostýmku, pánové v obleku absolvují své 4 km tam a 4 km zpět mořskou vodou. V noci zve San Sebastian k návštěvě nejednoho z tapasbarů. Duševní potravu pak lze načerpat například v historickém muzeu na Monte Urgull nebo v klášteře Museo de San Telmo, kde můžete obdivovat obrazy proslulého baskického malíře Ignacia Zuloagy, ale také plátna od El Greka. Milovníky podmořského světa potěší rybářský přístav s Akváriem, kde je vybudován podvodní tunel s 360° vyhlídkou, kde můžete spatřit na 5 000 druhů ryb. Ze San Sebastianu odjedeme do blízké Pamplony, hlavního města kraje Navarra. Město se proslavilo festivalem Sant Fermín, v rámci kterého se každý rok koná běh býků úzkými uličkami historického centra. Prohlédneme si město se zajímavými náměstími Plaza del Castillo a Plaza Consistorial s radnicí, katedrálu Santa María, historické centrum s kostely, pevnost La Ciudadela a městské hradby. Odjezd na ubytování.
6. den: Snídaně, odjezd do Logroňa – metropole vinařského kraje La Rioja s širokými moderními bulváry, malebnou starou čtvrtí s nádhernou dvouvěžovou gotickou katedrálou Santa María de la Redonda, kostelem San Bartolomeo, jehož fasáda je nejlepší ukázkou gotického sochařství v oblasti La Rioja, a kamenným mostem přes řeku Ebro, kterým musí projít poutníci přicházející do města. Jsme v jedné z nejznámějších světových vinařsjkých oblastí – nesmí tedy chybět ochutnávka vína v Bodega Museo Logroňo Ontaňón. Odjezd do Zaragozy. Dle časových možností I. část prohlídky hlavního města Aragónu Zaragozy. Odjezd na ubytování.
7. den: Snídaně, II. Část prohlídky Zaragozy - nádherného historického města a metropole Aragonie, které se pyšní krásnými renesančními šlechtickými paláci. Dominantou města je bazilika Santa María del Pilar, katedrála La Seo a arabský opevněný palác Aljafería z 11. století - velkolepá ukázka maurské architektury. V Zaragoze naleznete nádherné mudéjarské kostely – jedinečné příklady prolnutí stavebních prvků románských, gotických a renesančních s prvky islámského stavitelství. Jako vždy ve španělských městech je centrum všeho dění v městské tržnici. Ocelová stavba tržnice La Lanuza je nádherným příkladem účelné architektury konce 19. století, a co teprve ty všechny chutě, podívanou a vůně, které nám nabídne… V odpoledních hodinách odjezd na pobřeží Costa Brava/Maresme, ubytování, večeře.
8. den: Snídaně, dle letového řádu transfer na letiště a odlet do ČR.

nebyly nalezeny žádné termíny