Marseille,Verdon,Cannes,Monako - Putování kouzelnou Provence - Marseille, Cannes, Monako


  • ubytování: hotel **ubytování: hotel **
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Putování kouzelnou Provence - Marseille, Cannes, Monako

Nádherná Provence září nekonečnými lány levandulových polí a v sevření voňavé přírody ukrývá malebné horské vesničky s bohatou historií. Vydejte se na slunečné pláže a odhalte tajemství, které skrývá pevnost na ostrově If!

Cena obsahuje

  • doprava autobusem
  • 2x ubytování v hotelu** s vlastní koupelnou
  • 2x kontinentální snídaně
  • vjezd do Monaka 300 Kč (12 €)
  • služby průvodce
  • zákonné pojištění CK proti úpadku

Cena neobsahuje

  • pobytová taxa včetně parkování 10 € /os./noc
  • vstupy v rámci programu

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR: Odjezd z ČR v dopoledních hodinách.
2. den: Marseille, plavba lodí, ostrov If: Přijedete do Marseille a prohlédnete si přístavní pevnosti a staré části přístavu s uličkami plnými typických hospůdek, ve kterých ochutnáte plody moře nebo místní rybí specialitu bouillabaisse. Turistickým vláčkem lze vyjet nad město k bazilice Notre-Dame de la Garde a tam se pokochat přímo fascinujícím pohledem na město i přilehlé ostrovy. Za vidění stojí i nedaleký ostrov If , na který se můžete vydat. Alexander Dumas sem zasadil ústřední dějovou linku ve svém románu Hrabě Monte Christo. Navštívíte právě onu pevnost, ve které byl Edmond Dantes roky vězněn, a poté lodí doplujete na Frioulské ostrovy a vykoupáte se v průzračném moři . Odjezd na hotel ve večerních hodinách.
3. den: Grand canyon du Verdon, jezero Lac de Sainte-Croix, Cannes: Přesunete se do národního parku Verdon v Přímořských Alpách , kterým protéká stejnojmenná řeka. Následně projedete malebnou provensálskou krajinou s levandulovými poli až k překrásnému jezeru Lac de Sainte-Croix , ve kterém se můžete vykoupat a zapůjčit kánoe nebo šlapadla a vplout tak do Grand canyon du Verdon, největšího kaňonu v Evropě, který je dlouhý 21 km a hluboký až 700 m. Navštívíte ateliéry a butiky vyrábějící fajánsový porcelán, poté odjedete do Cannes, známého letoviska na Francouzské riviéře, kde si prohlédnete Festivalový palác. V něm je každoročně udělována Velká cena mezinárodního filmového festivalu Zlatá palma. Odjezd na hotel. V podzimních termínech bude program upraven dle počasí - event. bez koupání v jezeře a možnosti zapůjčení šlapadel. Navíc uvidíte Moustiers-Sainte-Marie, malebné horské městečko a známé poutní místo s kostelíkem panny Marie a pramenem tzv. živé vody. Levandule kvetou v měsících červen / červenec
4. den: Skalní městečko Eze, Monacké knížectví, Monte Carlo: Odjedete do Èze, městečka na skalách , kde navštívíte parfumerii Fragonard s možností zakoupení francouzských parfémů za výrobní ceny. Poté zamíříte do Monackého knížectví , krásou zářícího koutu Evropy, ve kterém si prohlédnete katedrálu knížecí rodiny, Knížecí palác a v Monte Carlu světoznámé kasino . Nabízí se také návštěva vyhlášeného monackého Oceánografického muzea nebo botanické zahrady. Odpolední volno využijete dle libosti, například ke koupání v moři . Ve večerních hodinách odjezd zpět do ČR.
5. den: Příjezd do ČR: Návrat do ČR v odpoledních hodinách.