Levandulová Provence


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Pobytové zájezdy

Provence je asi nejkrásnější oblast Francie nacházející se v jihovýchodní části země. S námi ji navštívíte v době, kdy kvetou ta nejhezčí pole levandule v okolí Manosque a Valensole.
Svým návštěvníkům nabízí romantický venkov s rozsáhlými vinicemi, města a skvosty s tisíciletou historií, které pocházejí z dob římské nadvlády. Název oblasti Provence pochází rovněž z této doby, kdy Římané pojmenovali oblast "provincie". Bylo to první území, které Římané zabrali mimo Itálii. Do dneška se z této doby zachovalo nespočet památek, které s námi budete moci navštívit.

Program: 1. den: Odjezd z ČR v odpoledních hodinách.

2. den: Dopoledne příjezd do papežského města Avignon, které je uvedeno na seznamu Světového kulturního dědictví UNESCO. Prohlédnete si nejstarší centrum města s papežským hradem a palácem papeže, který je největší na světě. Zastavíte se také u nikdy nedokončeného papežského mostu na řece Rhoně. Odpoledne se projdete po třípatrovém skvostu z dob Římské nadvlády. Čeká vás akvadukt Pont du Gard na stejnojmenné řece. V podvečerních hodinách následuje odjezd na ubytování.

3. den: Hned po snídani vás čeká další historická perla - město Arles, které je rovněž zapsáno na seznam Světového kulturního dědictví UNESCO. Zde si prohlédnete nejvýznamnější památky jako je římská aréna a římské divadlo. Při odpočinku si můžete dát skvělou kávu v kavárně, kam chodil proslulý holandský malíř Van Gogh. Přímo v ní namaloval jeden ze svých výtečných obrazů. Následuje přejezd do pevnostního městečka Gordes a zastavíme se také u nedalekého kláštera Abbaye Notre-Dame de Sénanque. Zde se můžete, mimo jiné, pokochat typickým rozkvetlým polem levandule pravé na klášterních pozemcích. Ve večerních hodinách odjezd na ubytování.

4. den: Dnešní den by se dal nazvat "Levandule kam se podíváš". První zastávka dne bude u města Manosque v továrně, museu a prodejně společnosti L'OCCITANE EN PROVENCE. Věříme, že zvláště ženy ocení tuto netradiční zastávku. Kosmetika této společnosti se prodává po celém světě. Po komentované prohlídce továrny a butiku se vydáte na návštěvu malebného městečka Valensole, které je uprostřed těch nejlepších levandulových polí v celé Francii. V odpoledních hodinách vás naši řidiči dopraví na ta nejlepší pole s levandulí v okolí městečka pro pořízení jedinečných fotografií tohoto "Zlatého hřebu" zájezdu. Ve večerních hodinách následuje odjezd do ČR.

5. den: Příjezd do ČR v dopoledních hodinách.

Doprava: autokarem

Nástup / Výstup: PRAHA – 16:00 AUTOBUSOVÉ NÁDRAŽÍ FLORENC
BEROUN – 17:00 ČERPACÍ STANICE ÖMV (U KAUFLANDU)
PLZEŇ – 18:00 ZASTÁVKA MHD NC ČERNICE
ROZVADOV – 19:00 SVATÁ KATEŘINA, ČERPACÍ STANICE MOL

ČASY ODJEZDŮ JSOU POUZE ORIENTAČNÍ. CESTOVNÍ KANCELÁŘ SI VYHRAZUJE PRÁVO NA ZMĚNY ČASŮ ODJEZDŮ.

Důležité upozornění:
Pro pořádání zájezdu je stanoven minimální počet účastníků zájezdu na 32 osob, pokud není ve smlouvě o zájezdu nebo v potvrzení o zájezdu uvedeno jinak. Vega Tour s.r.o. má právo zrušit zájezd do 7 dní před nástupem na zájezd při nenaplnění požadovaného počtu účastníků.


03.07. - 07.07.24 středa - neděle
snídaně autokarem
7 990 Kč
cena za 5 dní (4 noci)

Cena zahrnuje

  • Autobusovou přepravu
  • Ubytování se snídaní
  • Služby průvodce