Chile a Argentina


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

14 dnů Chile , Argentina
Santiago - Calama - Valley of the Moon - Miscanti a Miniques - Solar de Atacama - gejzír El Tatio - Pukara de Lasana - Valle de Colchaguas - Temuco - Seven Lake Region - San Carlos de Bariloche - Puyuhue - Puerto Montt - Punta Arenas - Torres del Paine Torres- Perito Moreno - El Calafate
Minimální počet 8 osob
Letecká doprava může vést přes USA. K tranzitu via USA je nutný biometrický pas a autorizace ESTA nebo platný pas s vízem USA.
Zájezd může být směřován opačně.

Program zájezdu

1. den: PRAHA – SANTIAGO DE CHILE Odlet z Prahy do Santiago de Chile /noční let/
2. den: SAN PEDRO DE ATACAMA Po uvítání na letišti průvodcem America Tours pokračování letu do Calamy, odtud transfer přes pouštní planinu do oázy San Pedro de Atacama. Toto krásné a pro nás velice exotické městečko je bohaté na tradice kultury Atacameno. Ubytování a odpočinek po náročné cestě, aklimatizace na velkou nadmořskou výšku.
3. den: SAN PEDRO, MOON VALLEY Dopoledne prohlídka San Pedro, při níž navštívíte muzeum oblasti Atacama a prastarý kostel, a zorientujete se v křivolakých uličkách městečka. Odpoledne navštívíte Valley of the Moon známé svými bizarními skalními formacemi a hrou barev pouště v zapadajícím slunci.
4. den: VULKÁN MISCANTI, SOLAR DE ATACAMA Celodenní výlet k lagunám Miscanti a Miniques. Cestou můžete obdivovat vyschlou pampu s impozantními vulkány And v pozadí a od jezer pak ohromující pohled na sopku Miscanti pokrytou sněhem. Navštívíte také solná pole Solar de Atacama a u zdejšího jezera uvidíte ptačí kolonie, zejména pak růžové plameňáky.
5. den: GEJZÍRY EL TATIO, CASPANA, CHIU-CHIU Ještě za hluboké noci odjezd temnými Andami k El Tatio Geyser – nejvýše položenému geotermálnímu poli na světě. Za východu slunce je zde, ve výškách nad 4000 metrů, síla gejzírů největší, a pohled na ně nejimpozantnější.Pokračování "větrnou" cestou pod andskými hřebeny, kde budete mít možnost vidět lišky, lamy guanaco, divoké muly a další místní zvířata. Prohlídka Caspana – sídla více než 800 let staré civilizace, návštěva ruin "neviditelné" indiánské pevnosti Pukara de Lasana a známého kostela ve vesnici Chiu Chiu, prý nejstaršího na americkém kontinentu. Závěrem příjezd do Calamy a odlet do Santiaga, transfer a ubytování.
6. den: SANTIAGO DE CHILE Prohlídka hlavního města Chile. Návštěva Plaza del Armas s historickými vládními budovami a mnoha dalších zajímavých míst. Odpoledne návštěva proslulých vinic v podhůří And a ochutnávka zdejšího vína.
7. den: VALLE DE COLCHAGUAS, CHILLAN Odjezd na jih do údolí Valle de Colchaguas. Prohlídka zdejších rozsáhlých vinic s ochutnávkou místního jedinečného vína. V podvečer příjezd do města Chillan, ubytování.
8. den: TEMUCO, PUCÓN, VULKÁN VILLARICA Ráno odjezd k impozantním vodopádům Salto de Laja. Prohlídka vodopádů, poté pokračování cesty do historického města Temuco. Zastávka na tržišti s možností nákupu výrobků mapuchských indiánů, poté pokračování do městečka Pucon – brány do oblasti jezer na úpatí impozantního kouřícího vulkánu Villarica. Volný podvečer – vychutnejte si lázeňskou atmosféru městečka na březích jezera Villarica !
9. den: LAKE DISTRICT, SAN MARTÍN, SAN CARLOS de BARILOCHE Průjezd lesními silnicemi, cestou lemovanou sopkami dorazíme do Lake District – území plného jezer pod zasněženými vrcholky And. Odpoledne navštívíme jezero Todos los Santos známé neuvěřitelně tyrkysovou vodou. Zastávka u říčních peřejí tyrkysové barvy Petrohue pod kouřícím vulkánem Osorno, poté odjezd do místa ubytování v Puerto Varas.
10. den: PUERTO VARAS - PUNTA ARENAS Přejezd z Puerto Varas do Puerto Montt a odtud odlet do Punta Arenas – nejjižnějšího města na světě. Odtud po orientační prohlídce města odjezd do Puerto Natales, brány do národních parků Glacier a Torres de Paine.
11. den: NP TORRES DEL PAINE, EL CALAFATE Časně odjezd do národního parku Torres del Paine. Okruh parkem, seznámení s proslulými žulovými věžemi, jezery ve všech odstínech modré a zelené barvy a pozorování všudypřítomných lam guanaco a pštrosů nandu. Večer po překročení hranic Argentiny příjezd do El Calafate, ubytování.
12. den: LEDOVEC PERITO MORENO Celodenní výlet k jedinečnému obrovskému ledovci Perito Moreno /na místě je možnost zakoupit plavbu lodí podél ledovce/, pozorování odlamujících se kusů ledu padajících do jezera. Návrat v odpoledních hodinách a v podvečer orientační prohlídka centra El Calafate
13. den: EL CALAFATE – PRAHA Dle Vašeho letového plánu transfer na letiště do El Calafate a odlet do Prahy /s přestupy/.
14. den: Přílet do Prahy v odpoledních hodinách

Slevy

  • Sleva pro třetí osobu na pokoji 3.200 Kč

Cena zahrnuje

  • dopravu dle itineráře v turistické třídě
  • letištní taxy a poplatky
  • 11 x ubytování dle itineráře v hotelech kat.3-4* se snídaní
  • dopravu klimatizovaným minibusem
  • program dle itineráře včetně uvedených vstupů
  • služby vedoucího zájezdu America Tours a místních průvodců
  • stravu uvedenou v itineráři
  • komplexní pojištění speciál pro Ameriku
  • zákonné pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

  • pojištění storna zájezdu
  • stravu nejmenovanou v itineráři
  • vstupy a fakult. akce nezahrnuté do programu zájezdu
  • letištní poplatky a palivové příplatky u místních přeletů splatné na místě
  • spropitné lokálním průvodcům, řidičům, personálu hotelů a restaurací
  • poplatky za odbavení zavazadel ( letecká přeprava)
  • event. nutná tranzitní víza pro cestu do cílové destinace
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj 29.600 Kč
  • pojištění storna zájezdu ( ERV pojišťovna ) 2.500 Kč