To nejlepší z Černé Hory + SKADARSKÉ JEZERO + OCHUTNÁVKA VÍN (letecky z Prahy)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Zamiřte na Balkán, nebudete litovat… Objevíte fascinující přírodu národního parku Lovćen. Kotorské hradby vás přenesou do atmosféry středověku. Projdete se uličkami romantické Budvy. Scenérie u Skadarského jezera zachytit jednoduše musíte a fotoaparáty tady nedáte z ruky. Stihnete koštnout i vyhlášené víno Vranac a místní speciality. Poznávejte svět, poznávejte Černou Horu!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Ubytování: hotel ***

ubytování v hotelích v jednolůžkových, dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích
ubytování je v menších pokojích s vlastním soc. zařízením

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy, přílet do Tivatu a přesun na ubytování. Dle časových možností bude následovat společná procházka a první seznámení s městem Petrovac. Z Prahy přiletíme do Tivatu, odkud se přesuneme na ubytování ve městě Petrovac, celým názvem Petrovac na Moru. Po ubytování se dle časových možností seznámíme s tímto půvabným  přímořským městečkem . Kdysi rybářská osada a v současnosti oblíbené letovisko s krásnou 200 metrů dlouhou pláží Lučice  je jako stvořené k relaxaci u moře. Malebná promenáda s bývalým lazaretem, na jehož místě je dnes v provozu příjemný bar, láká zase k večerním procházkám.
2. den: Dnes poznáme středověké perly Kotoru v čele s jeho impozantními hradbami. Pak se vydáme na Jezerský vrch, kde si prohlédneme mauzoleum proslulého černohorského vladyky. Na úvod cesty se krátce zastavíme v letovisku   Sveti Stefan. Z někdejší rybářské vesničky se stalo jedno z nejluxusnějších letovisek na Jadranu . Jeho bývalé kamenné domky, dnes přepychové apartmány, jsou mezi sebou vzájemně propojeny uličkami s malými luxusními obchůdky, průchody a schodišti. Přístup do komplexu však mají pouze ubytovaní hosté, a tak se po fotozastávce přesuneme do Kotoru  (UNESCO) . Slavné město je jedním z nejlépe zachovaných středověkých měst v jihovýchodní Evropě. Okouzlující kamenné uličky nás zavedou ke katedrále svatého Tripúna, kostelu sv. Lukáše či   k Hodinové věži . Nenechte si také ujít návštěvu místní tržnice a ochutnávku jedné ze zdejších specialit, jako např. raštanu , jižního druhu zelí zapečeného s uzeným ovčím nebo jehněčím masem. Během naší společné prohlídky budeme také moci obdivovat středověké hradby , prozkoumáme  přístav a ti odvážnější se vydají až na hrad nad městem , kdy při výstupu zdolají 1350 schodů . Odpoledne budeme pokračovat v naší cestě směrem k mauzoleu vladyky Petra II. Petroviće Njegoše, významné postavy černohorských dějin , který vládl Černé Hoře v letech 1830–1851. Mauzoleum samo se nachází na druhém nejvyšším vrcholu pohoří Lovćen – Jezerski vrh, který je součástí národního parku Lovćen. Zde budeme moci nejen obdivovat krásy okolního prostředí a vyhlídky, ale také prozkoumáme interiér mauzolea. V podvečer se vrátíme zpět do našeho ubytování ve městě Petrovac.
3. den: Dopoledne strávíme v Budvě a vychutnáme si její romantickou atmosféru. Poté vyrazíme k pevnosti Kosmač a zjistíme také, co skrývá jediná přístupná jeskyně Černé Hory – Lipa. Den začneme v romantickém městě Budva, která má co nabídnout. Kromě slavných písečných pláží  láká také bohatou historií a řadou  působivých památek . Stará část města, která je propletena úzkými uličkami a malebnými kavárnami, nám poskytne nezapomenutelný zážitek. Během procházky po městských hradbách budeme moci obdivovat okolní panoramata. Dalšími významnými památkami jsou zachovaná citadela a kostel sv. Ivana . Kromě historického centra Budvy si vás zcela jistě získají místní pláže, které jsou považovány za nejkrásnější na Balkáně . Rozprostírají se po délce 40 kilometrů a mezi nejoblíbenější patří pláž Blue Beach či Escallera . Odpoledne vyrazíme navštívit jedinou veřejně přístupnou jeskyni v Černé Hoře , jeskyni Lipa. Jeskyně je dlouhá 2,5 kilometru a je plná osvětlených chodeb, tunelů a komor naplněných stalaktity, stalagmity a divokými přírodními sloupy, přičemž rozdíl ve výšce mezi nejvyšším a nejnižším bodem v jeskynním systému je více než 300 metrů. Původní nedotčenost jeskyně jí přidává na autentičnosti a dělá z její návštěvy nezapomenutelný zážitek plný dobrodružství. Pyšnit se může nejen originalitou, ale i historickou hodnotou. Na cestě zpět na hotel se zastavíme u nejfotogeničtějšího meandru řeky Crnojeviča, známého jako Pavlova Strana, a užijeme si nádherné výhledy na okolní krajinu.
4. den: Pro zájemce je připraven fakultativní výlet do okolí Skadarského jezera, kde nás čeká plavba po jezeře a také koštování skvělého vína Vranac. Během výletu se vydáme na dobrodružnou cestu ke Skadarskému jezeru, největšímu jezeru Balkánského poloostrova . Jde o místo, které leží částečně v Černé Hoře a částečně v Albánii.  Navštívíme vesnici Virpazar a užijeme si plavbu po jezeře na malé loďce. Skadarské jezero je známé pro svou bohatou faunu a mnoho unikátních druhů ptactva. Hnízdí tu až 270 druhů ptáků. Své jediné evropské hnízdiště tu mají dokonce i pelikáni. Hojná hejna pak zastávají především kormoráni a volavky. Na výletě budeme mít příležitost pochutnat si na některé ze specialit, jako je skadarský kapr neboli srbský či crnogorský krap . Odpoledne se budeme moci těšit na ochutnávku místního vína odrůdy Vranac , které je pro Černou Horu charakteristické. Ti, kteří se rozhodnou zůstat v letovisku Petrovac, budou moci strávit den podle svého uvážení, ať už se jedná o koupání v Jaderském moři, odpočinek na pláži, nákupy suvenýrů, nebo návštěvu místních památek. 
5. den: S ohledem na letový řád bude následovat transfer na letiště a odlet do ČR. Po snídani se přesuneme na letiště v Tivatu a odletíme do Prahy.

14.09. - 18.09.24 sobota - středa
snídaně letecky
26 990 Kč
cena za 5 dní

Cena zahrnuje

  • letenka Praha – Tivat – Praha se všemi poplatky
  • kabinové zavazadlo dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • doprava letiště – hotel – letiště
  • 4x ubytování ve 3* hotelu
  • 4x snídaně
  • doprava dle programu
  • služby průvodce (mimo individuální volno)

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění léčebných výloh (není-li sjednáno)
  • doporučené kapesné: cca 250 EUR (včetně vstupného a dopravy na místě)
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 3 000 Kč