Kulturní a přírodní krásy Černé Hory s návštěvou Albánie


  • ubytování: pensionubytování: pension
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění

Černá Hora, malá svou rozlohou, patří rozmanitostí svého území zcela jistě mezi nejzajímavější země Evropy. Černá Hora, to jsou horké pláže přímořských oblastí na jihu, které střídají zalesněné kopce a strmé skalní svahy na severu. V Černé hoře nechybí hluboké kaňony, rokliny, zurčící potůčky ani horská jezera. Do takto uspořádané krajiny Černé Hory jsou velice citlivě zasazeny venkovské kostely, kláštery a jiná černohorská architektura.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR.
2. den: Ráno příjezd do Černé Hory. Odpoledne u moře, ubytování.
3. den: Brzy ráno odjezd do NP LOVČEN, jehož strmé vápencové svahy spadají do Boky Kotorské a k černohorskému pobřeží. Výstup k symbolu černohorské nezávislosti – NJEGOŠOVU MAUZOLEU, odkud se naskýtá nádherný výhled. Návštěva prvního hlavního města CETINJE (Cetinjský klášter, Etnografické muzeum aj.), které leží na krasové náhorní plošině. SKADARSKÉ JEZERO – nejkrásnější balkánské jezero, domov mnoha vzácných ryb i ptáků.
4. den: Výlet do BOKY KOTORSKÉ , jedno z nejkrásnějších míst na pobřeží, záliv podobající se skandinávským fjordům zařezávající se do strmých svahů pohoří Orjen a Lovčen. Prohlídka historického města KOTOR – nejzachovalejší středověké město v Černé Hoře, které je zapsáno do Seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Prohlídka centra městečka BUDVA – starobylé město se spletí úzkých a křivolakých uliček, průchodů a malých náměstí. Odpoledne koupání na pláči v BEČIČI , která získala „modrou vlajku“ pro čistotu svého moře. Zastávka u perly Jaderského moře – poloostrova SV. STEFAN .
5. den: Výlet do „zapomenuté“ země Evropy ALBÁNIE. Návštěva města SHKODRA. Večer návštěva „města duchů“ STARI BAR.
6. den: Odjezd do vnitrozemí Černé Hory. Návštěva kláštera MORAČA, jedné z nejdůležitějších středověkých památek země. Krátká túra v NP BIOGRADSKÁ GORA kolem stejnojmenného jezera, kde okolní hluboký prales přispívá k tajuplnosti místa. Poté průjezd divokým vnitrozemím (vysoké hory, kaňony) do Durmitoru. Vrcholem cesty je průjezd KAŇONEM ŘEKY TARA, který je nejhlubším v Evropě. Strmé skály kaňonu se zde vypínají nad modrozelenou vodou řeky Tary.
7. den: Pobyt v NP Durmitor (UNESCO). ŽABLJAK - horské středisko. NP DURMITOR – vysokohorské krasové vápencové pohoří, které patří k nejzajímavějším v Evropě. Procházka kolem malebného ČERNÉHO JEZERA, na jehož jižní straně se zdvíhají vysoké vrcholy. Možnost prodloužení túry až na rozmezí vrstvy jehličnatých lesů a kosodřeviny na planinu Brojiště, ze které jsou již vrcholy masivu Durmitoru jako „na dlani“. V podvečer odjezd do Čech.
8. den: Návrat do Čech v odpoledních hodinách.

28.09. - 05.10.24 sobota - sobota
polopenze autokarem
11 990 Kč
cena za 8 dní (5 nocí)

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 5x ubytování (2lůžkové pokoje)
  • 5x polopenzi

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 360 Kč)
  • 1/1 pokoj na vyžádání v CK ve výjimečných případech (příplatek: 3450 Kč)