Argentina - Uruguay - Brazílie - Praguay

Brazílie Brazílie
doprava:    letecky strava:    snídaně ubytování:    hotel **
Kód: 523026 Délka: 13 denní zájezd 1 termín: od 15.3.2025
ceny od

109 990 Kč

Program zájezdu

1. den: PRAHA – BUENOS AIRES: Setkání na letišti v Praze dvě hodiny před plánovaným odletem. Odlet z Prahy do Buenos Aires. Po příletu a vyřízení celních formalit transfer do hotelu a ubytování.
2. den: BUENOS AIRES: rohlídka města – hlavní náměstí Plaza de Mayo včetně prezidentského paláce Casa Rosada, metropolitní katedrála, projdete se po nejširší ulici Avenida 9 de Julio ke slavnému obelisku. V aristokratické čtvrti zvané Recoleta se nachází kostel Panny Marie ze sloupu a je druhým nejstarším chrámem ve městě. Historická čtvrť San Telmo, procházka do pitoreskní a pestrobarevné čtvrti La Boca, věhlasné operní divadlo Colón. Možnost posezení nad pravým argentinským šťavnatým steakem se sklenkou červeného vína nbo navštívit fakultativně představení tanga. Nocleh v Buenos Aires.
3. den: BUENOS AIRES - ESTANCIA: celodenní výlet do pampy, během pobytu na venkovském ranči (estancia) poznáme život jaký vedli a ještě stále vedou zdejší gaučové, krom toho uvidíme tradiční tance, ukázkovou jízdu na koni a ochutnáme místní specialitu pečené hovězí asado, piroh plněný zeleninou či masem empanada a samozřejmě kvalitní argentinské víno (vše v ceně). Večer návrat do Buenos Aires.
4. den: BUENOS AIRES - COLONIA DEL SACRAMENTO : Transfer do přístavu v Buenos Aires. Plavba lodí do uruguayského Colonia del Sacramento. Prohlídka města, které se pyšní zápisem v listině UNESCO díky své překrásné historické čtvrti, kterou si prohlédnete. Ve městě je množství dlážděných ulic, starobylých náměstí, luceren, automobilových veteránů atd. Večer návrat do Buenos Aires, nocleh
5. den: BUENOS AIRES - VODOPÁDY IGUACU Z BRAZILSKÉ STRANY: Transfer z hotelu na letiště v Buenos Aires a přelet do Iguacu. Po vyřízení celních a pasových formalit přejezd na brazilskou stranu. Odpoledne prohlídka vodopádů Iguacu z brazilské strany. Širší než Viktoriiny vodopády a vyšší než Niagara nabízejí nezapomenutelný pohled na 275 vodopádů a kaskád padajících do hloubky až 80 m. Fakultativně (dle časových možností) vyhlídkový let helikoptérou nad vodopády, nebo také jízda terenním vozem s následnou plavbou tryskovým motorovým člunem pod vodopády Iguacu. Nocleh ve Foz do Iguacu.
6. den: VODOPÁDY IGUACU Z ARGENTINSKÉ STRANY – SOUTOK 8 ŘEK PARANÁ A IGUACU: Prohlídka vodopádů Iguacu z argentinské strany. Cesta vláčkem k největšímu vodopádu – k „Ďáblovu chřtánu“, kde se do hlubin valí ohromná masa vody. Pod baldachýnem vodní tříště si můžete vychutnat a zachytit dechberoucí kouzlo majestátních vodopádů. Procházka pokračuje k dalším vyhlídkám, odkud si můžete prohlédnout vodopády ze spodní i horní části. Půvabná duha klenoucí se nad vodopády jen umocní jejich kouzlo. Po pozdním obědě se přesunete k soutoku řek Paraná a Iguacu na hranicích Brazílie, Argentiny a Paraguaye. Návrat do hotelu, nocleh.
7. den: PŘEHRADA ITAIPÚ - CIUDAD DEL ESTE: Výlet k jednomu z technických divů světa, přehradě Itaipu, kterou se při maximálním vytížení převalí 40x více vody, než vodopády Iguacu. Odpoledne návštěva Paraguayského města Ciudad del Este. Návrat do hotelu a nocleh ve Foz do Iguacu.
8. den: FOZ DO IGUACU - RIO DE JANEIRO: Transfer na letiště ve Foz do Iguacu, odlet do Rio de Janeira. Odpoledne individuální volno, možnost koupání a relaxace na nejznámější brazilské pláži Copacabana. Západ slunce můžete pozorovat s nejoblíbenějším brazilským koktejlem Caipirinha. Nocleh v Rio de Janeiro.
9. den: RIO DE JANEIRO: Po jízdě autokarem kolem jezera Rodrigo de Freitas na úpatí hory Corcovado pokračujete pozemní lanovkou tropickým pralesem Tijuca až těsně pod vrchol Corcovada. Po absolvování závěrečných schodů k soše Krista spasitele (Cristo Redentor) na vrcholku Corcovada se Vám naskytne fantastický pohled na Rio de Janeiro. Následovat bude odjezd autokarem k druhému symbolu Rio de Janeira k Cukrové homoli. První kabinkovou lanovkou vyjedete nejdříve na horu Urca. Zde je možné ochutnat v ovocném baru místní specialitu – zmrzlinu z plodu Açaí, což jsou bobule rostoucí na palmách v oblasti Paraná a Amazonie. Další kabinkovou lanovkou vyjedete na Cukrovou homoli (Pao de Acúcar), odkud se můžete kochat nádherným pohledem na jedno z nejhezčích měst světa. Nocleh v Rio de Janeiru
10. den: RIO DE JANEIRO : Volný den v RIo de Janeiru. Fakultativně můžete navštívit: Favela Tour 35 USD Botanická zahrada Ginga Tropical s večeří v Churrasqueria
11. den: ILHA GRANDE: Celodenní plavba na blízky ostrov Ilha Grande. Brzy ráno odjezd z hotelu přesun dvě a půll hodiny mikrobusem do přístavu v Angra dos Reis - nejblíže k Ilha Grande, odkud vyplujete soukromou lodí s kapacitou cca 40 míst na zmíněný ostrov, cestou se zastavíte na některém ostrově nebo pláži s koupáním a následně se vydat na ostrov Ilha Grande, kde bude pro Vás připraven oběd, poté následuje zpáteční plavba do přístavu Angra dos Reis. V ceně je zahrnut oběd, voda, nealko nápoje, pivo a caipirinha.
12. den: ODLET Z RIO DE JANEIRA: Dopoledne individuální volno, které můžete využít k nákupu suvenýrů a především exkluzivní brazilské kávy. Odpoledne transfer na letiště, odlet z Rio de Janeira do Prahy.
13. den: PŘÍLET DO PRAHY:

Termíny a ceny

15.03. - 27.03.25 sobota - čtvrtek
109 990 Kč cena za 13 dní (11 nocí)

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu a letištní poplatky
  • přelety Buenos Aires - Puerto Iguazu a Foz duo Iguazu - Rio de Janeiro
  • 11x nocleh ve 3* hotelech se snídaní
  • trajekt Uruguay a zpět
  • veškeré transfery během okruhu
  • 2 x oběd (3. a 10. den)
  • všechny prohlídky a vstupy dle programu
  • služby česky hovořícího průvodce (min.16 osob)

Cena nezahrnuje

  • fakultativní výlety a vstupy
  • spropitné
  • cestovní pojištění
nebylo nalezeno žádné hodnocení

Nabídky nejlepších zájezdů

pravidelně na váš e-mail