4 přírodní krásy Brazílie - Rio, Iguazú, Amazonia a Pantanal


  • ubytování: hotel ***+ubytování: hotel ***+
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

RIO DE JANEIRO – VODOPÁDY IGUAZÚ – MANAUS – AMAZONIE – PANTANAL.

Nejobsáhlejší zájezd po Brazílii na českém trhu zaměřený na přírodní krásy toto jihoamerické země. Ukážeme Vám krásné Rio, dech beroucí vodopády Iguazú, stále panenskou Amazonii, město Manaus a především oblast Pantanalu.

Minimum: 8 osob

Stravování: snídaně

v Amazonii a Pantanalu plná penze

Doprava: letecky

Pravidelná linková doprava s renomovanými aerolinkami. Na letu z Prahy je přestup v jedné z evropských metropolí a poté následuje transatlantický let do cílové destinace. Nevyužíváme letecké spojení přes USA, takže klienti nepotřebují vízum do USA nebo ESTA.

Ubytování: hotel ***+

hotely 3-4*, v Amazonii a Pantanalu komfortní bungalovy s příslušenstvím

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy nebo Vídně pravidelnou linkou s přestupem. Přílet do Rio de Janeiro, ubytování ve čtvrti Copacabana v hotelu 4* v blízkosti samotné pláže.
2. den: Tento den nás čeká celodenní prohlídka, během níž uvidíme stadiony Maracanã a Sambodromo, kde se pořádá největší festival samby na světě. Zastavíme se u moderní Metropolitní katedrály ve tvaru sopky. Poblíž historického akvaduktu se nachází také vyhlášené Selaronovo schodiště s mnoha barevnými kachlíky. Přejedeme Guanabarský záliv po 13 km dlouhém mostu a navštívíme protilehlé město Niteroi s okouzlujícími výhledy na Rio z druhé strany zálivu. Zde se nachází zajímavá budova Muzea současného umění ve tvaru létajícího talíře od slavného architekta Oscara Niemeyera. Odpoledne vyjedeme kabinovou lanovkou na skalní útvar zvaný Cukrová homole (Pão de Açúcar). První lanovka nás doveze do stanice Morro da Urca ve výšce 270 m, zde je možné fakultativně absolvovat vyhlídkový let vrtulníkem nad městem, a odtud budeme pokračovat až na vrchol do výšky 390 metrů, kde si počkáme na západ slunce.
3. den: Dnes vyjedeme zubačkou na vrchol Corcovado, na kterém se ve výšce 710 metrů tyčí slavná socha Ježíše Krista a odkud se nám naskytne působivé panorama na celé Rio de Janeiro a zátoku Guanabara. Dále si projdeme botanickou zahradu založenou portugalským králem Janem VI., uvidíme pláže Leblon, Ipanema, São Conrado a Barra da Tijuca.
4. den: Dopoledne možnost navštívit chudinskou čtvrť tzv. favelu nebo vodopády v městském pralese Tijuca. Odpoledne odlet do Foz do Iguaçu, kde se nachází jedna z největších přírodních atrakcí Latinské Ameriky – vodopády Iguacu na hranicích Brazílie a Argentiny.
5. den: Návštěva vodopádů na brazilské straně, která Vás okouzlí majestátním pohledem na celkovou šíři vodopádů. Během okruhu kolem vodopádů se Vám připletou do cesty i žebrající nosálové. Navštívíme park exotického ptactva a bude možnost absolvovat přelet nad vodopády.
6. den: Tento den nás čeká prohlídka vodopádů Iguazú na argentinské straně, kde se návštěvníci ocitají v nitru samotných vodopádů a mohou si vychutnat nekonečnou spoustu míst vždy s jedinečnými výhledy na vodopády, které jsou dle názoru mnoha návštěvníků nejkrásnějšími vodopády na světě. Doporučujeme projížďku motorovým člunem pod vodopády, která vás příjemně osvěží. Při návratu do hotelu se zastavíme u hranice trojmezí - Marco de las Tres Fronteras na soutoku řek Iguazú a Paraná.
7. den: Odlet do Amazonie. Čeká nás téměř celodenní přesun lety do Sao Paula a následně do Manausu. Po odpoledním příletu transfer do hotelu v centru.
8. den: Po snídani odjezd lodí k úžasnému soutoku řek Rio Negro a Rio Solimões, kde se zřetelně protínají žluté vody řeky Solimões s černou řekou Negro. Pokračování lodí po přítocích Amazonky na ubytování v chatkách na malebném místě u řeky. Hned za chatkami se nachází džungle. Po pozdním obědě vyrazíme v kánoích po řece pozorovat říční delfíny. Po setmění pozorování kajmanů. Večeře.
9. den: Poznávání místní fauny a flóry, procházka v amazonském pralese s místním průvodcem a minikurzem „Jak přežít v džungli“. Po obědě projížďka v kánoích a lovení dravých piraň, večeře. Navštívíme také obydlí místních domorodců a seznámíme se s jejich způsobem života.
10. den: Časně ráno se v kanoích vypravíme pozorovat východ slunce z říční hladiny. Po snídani návrat do Manausu, ubytování v centru, kde si prohlédneme Amazonské divadlo – nejhezčí operní budovu Jižní Ameriky, městskou tržnici postavenou jako malou kopii pařížské Les Halles a Plovoucí přístav, který je unikátním technickým dílem.
11. den: Transfer na letiště a cesta s přestupem do města Cuiabá, které je vstupní branou do oblasti Pantanal. Ubytování u letiště v Cuiabá.
12. den: Dopoledne nás čeká cesta do nitra Pantanalu. První část se odehrává po zpevněné cestě, podél níž jsou rozprostřeny farmy a stáda dobytka. Od městečka Poconé pojedeme po silnici Transpantaneira, která lehce převyšuje hladinu pantanalských mokřad a umožní nám pozorovat faunu a flóru místního ekosystému. Po vzdálenost cca 32 km tak budeme mít safari projížďku se zastávkami na focení.
13. den: Program spojený s pozorováním přírody – kombinace pozemního safari s vyjížďkami po vodě. Při troše štěstí uvidíme vydry obrovské, kajmany, piraně, kapybary a mnoho druhů ptactva. Po večeři projížďka za pozorováním noční přírody. Zahrnuta plná penze.
14. den: Program spojený s pozorováním přírody – kombinace pozemního safari s vyjížďkami po vodě. Při troše štěstí uvidíme vydry obrovské, kajmany, piraně, kapybary a mnoho druhů ptactva. Po večeři projížďka za pozorováním noční přírody. Zahrnuta plná penze.
15. den: Kolem poledne odjezd do Cuiabá, kde přenucujeme u letiště.
16. den: Časně ráno odlet z Cuiabá do Sao Paula a odpoledne pokračování dále do Evropy
17. den: Přílet do Prahy nebo Vídně.

07.02. - 23.02.25 pátek - neděle
snídaně letecky (Praha)
139 900 Kč
cena za 17 dní (15 nocí)

Slevy

  • 3% při rezervaci více než 120 dnů před odjezdem
  • 5% pro stále klienty více než 90 dnů před odjezdem
  • časové slevy se vztahují pouze na katalogové ceny

Cena zahrnuje

  • mezinárodní letecká doprava do Brazílie s přestupy včetně tax a odbaveného zavazadla
  • 5x vnitrostátní přelet na trase
  • 9x nocleh v 3* hotelech se snídaní
  • 2 noci v Amazonii s plnou penzí
  • 3 noci v Panatanalu s plnou penzí
  • privátní doprava a transfery
  • vstupy na vodopády Iguazú na argentinské i brazilské straně
  • jízdenka na lanovku na Cukrovou homoli v Riu a lanovku na Corcovado se sochou Ježíše Krista
  • vstup do Parku ptáků na Iguazú
  • služby česky mluvícího průvodce (minimum: 8 osob)
  • zákonné pojištění proti úpadku CK

Cena nezahrnuje

  • jednolůžkový pokoj (příplatek: 22000 Kč)
  • komplexní cestovní pojištění A90 Pandemic (140Kč/den) vč.storna (příplatek: 2520 Kč)
  • fakultativní výlety a spropitné

Výlety

  • přelet vrtulníkem nad vodopády Iguazú (příplatek: 3000 Kč)
  • jízda člunem pod vodopády Iguazú (příplatek: 1500 Kč)