Dubaj - S.A.E. - Dubaj + EXPO a Abu Dhabí


  • ubytování: hotel ****ubytování: hotel ****
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • Pobytové zájezdy

City Season Towers:

Rezervovaný hotel https://www.cityseasonshotels.com/towers , pokoje jsou 2 - 3 lůžkové.


Hotel City Season Towers hotel je umístěn v ideální poloze 2 minuty chůze od metra, nad nákupním centrem s food court (možnosti stravování). Disponuje vlastním malým bazénem na střeše, fit místností, saunou.


Všechny pokoje mají internet, TV s mezinárodními programy, sejf, bar (nealko) a tea set.

Program zájezdu

1. den: : Odlet z Prahy na lince QS 1200 v 9.15 hod, přílet do Dubaje v 18.25 místního času, transfer na hotel (časy letů se mohou lišit, upřesníme v pokynech).
2. den: : snídaně, transfer a celodenní návštěva EXPO 2020, které se pyšní titulem největší, nejluxusnější a nejmodernější výstavy v dějinách Expa (hostí téměř dvě stě států se svými pavilony, včetně futuristického pavilonu České republiky).
3. den: : snídaně, výlet Dubai City tour s místním průvodcem. Uvidíme celou Dubaj, legendární hotel Atlantis na Palm Jumeirah (na uměle vytvořeném souostroví ve tvaru palmy), uvidíme nejluxusnější hotel světa 7* hotel Burj Al Arab ve tvaru plachetnice, Jumeirah mešitu, trh s kořením a zlatem, Union house, kde vznikly SAE, a vyhradíme si i čas na oběd v místní restauraci. Poté přejedeme do turistického centra Dowtown , kde lze vidět četné dubajské stavební rekordy, jako je např. největší nákupní galerie se sjezdovkou Dubaj Mall . Prohlídku zakončíme na mrakodrapu Burj Khalifa, kde vyjedeme na vyhlídku do 124. patra (49 USD), a užijeme si také pohledu na největší a nejvelkolepější tančící fontánu či největší akvárium na světě. Poté volno v nákupní galerii.
4. den: : snídaně, transfer na EXPO 2020, celodenní návštěva výstavy.
5. den: : snídaně , fakultativní výlety do zahrady divů Miracle Garden a na pouštní safari s večeří. Po snídani vyjedou zájemci do botanického ráje Dubai Miracle Garden (32 USD), kde na 72 000 m² vytvořili z pouště kvetoucí ráj. V překrásně architektonicky řešených zahradách s množstvím vodních prvků uvidíme miliony květin, uspořádaných do nejroztodivnějších tvarů. Odpoledne se vydáme na pouštní písečné safari (37 USD včetně večeře) do jemných písků nádherné pouště. Přesedneme do džípů, v nichž budeme zdolávat vysoké duny, a možná se nám poštěstí vidět i západ slunce. Poznáme něco málo ze života beduínů (jídlo, šaty, malování henou, hubbly-bbubly (vodní dýmka)). Povečeříme grilované speciality, saláty a sladkosti. Nakonec uvidíme tradiční tanečníky, vlnící se v arabských rytmech, a břišní tanečnice. Návrat kolem 21.30 hod.
6. den: : snídaně, výlet do Abú Dhabí s velkou mešitou a Louvre Museum (55 USD včetně vstupu do musea Louvre). Za dvě hodiny dojedeme do hlavního města SAE, uvidíme nejbohatší a nejvýstavnější část s Velkou mešitou Sheika Zayeda, ohromující Emirates palace i centrum . Čas si vyhradíme také na oběd v místní restauraci . Poté nás čeká obdivuhodná architektura pobočky pařížského muzea Louvre, kde můžeme obdivovat zdejší sbírky, tajemství světla i vodní kanál, tekoucí skrze budovu. Nakonec budeme mít možnost prozkoumat nové atrakce Abu Dhabí včetně Ferari World, Yas Island a Heritage village.
7. den: : snídaně. Nová atrakce Dubaje Ain Dubaj, nejvyšší kolo světa (52 USD), nás vyveze k neuvěřitelným do závratné výše a nabídky úchvatné výhledy. Následuje volné odpoledne na nákupy nebo koupání v Perském zálivu a zájemci mohou strávit další den na výstavě EXPO 2020.
8. den: : snídaně, check-out v hotelu, uschování zavazadel v hotelu, volný program. Odpoledne transfer na letiště, plánovaný odlet letadla v 19.30 hod. místního času, přílet do Prahy 23.20 našeho času.

Cena zahrnuje

  • zpáteční letenku se Smartwings na letu QS 1200 a QS 1201,
  • odbavované zavazadlo do 23 kg,
  • dvoudenní vstupenku na Expo,
  • 2x transfer na Expo,
  • 7x ubytování v hotelu 4* se snídaní,
  • transfer letiště – hotel - letiště,
  • technický doprovod,
  • pojištění CK proti úpadku,
  • Dubaj City tour s anglickým průvodcem

Cena nezahrnuje

  • pojištění LV (ERV Comfort Svět s balíčkem Covid plus 1.400 Kč/dospělí, senior 70+ za 2.800 Kč, pojištění storna: 5% z ceny zájezdu),
  • individuální vstupné do památek,
  • fakultativní výlety,
  • stravování
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj, (11.500 Kč) a vše co není v položce cena zahrnuje