Švýcarsko - okolo Bodamského jezera


  • ubytování: hostelubytování: hostel
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Aktivní dovolená
    • Cyklistika

Letos opět zařazujeme do naší nabídky klasický cykloturistický zájezd, tentokrát k jezeru lidově nazývaném " Švábské moře ". Je to jeden z nejoblíbenějších turistických cílů, k čemuž přispívá nejen krása krajiny, ale i příznivé klima. Jezero se nachází v předhůří Alp mezi Německem, Rakouskem a Švýcarskem. Jezero je rozděleno na tři části Obersee, Überlinger See a Untersee. V každé z těchto částí se nachází ostrov, který stojí za návštěvu. Na východní straně Obersee je to ostrovní město Lindau, na jižní straně Überlinger See ostrov květin Mainau a uprostřed Unterrsee " zelený " ostrov Reichenau s významnými uměleckými a kulturně historickými památkami. Trasa vede většinou po asfaltových nebo zpevněných cyklostezkách, prakticky neustále po rovině.
Denní trasy: cca 60-90 km

Program zájezdu
1.den (čt): - na kolech vyjíždíme z Bregenz do malebného přístavního městečka Rorschach, stále okolo jezera přes historický Arbon do Romanshornu, přes malé vesnice s hrázděnými domy až do historické Kostnice.
2.den (pá): - ráno jedeme autobusem do Schaffhausenu k největším středoevropským vodopádům Rheinwasserfall (vstupné cca 1,-EUR). Po prohlídce vodopádů jedeme na kole po cyklostezce č.2 přes Feuerthalen, Diessenhofen do starobylého městečka Stein am Rhein. Po individuální prohlídce města pokračujeme kolem jezera Untersee přes Eschenz, Mammern, Steckborn, Berlingen, Ermatingen zpět do místa ubytování v Kostnici.
3.den (so): - po snídani vyjedeme na kolech přes centrum Kostnice do přístavního městečka Staad. Odtud lodí (převoz stojí cca 3,-EUR osoba kolo) přes jezero do Meersburgu. Po prohlídce historického centra pokračujeme po severním břehu jezera do vinařské vesnice Hagnau. Pokračujeme cyklostezkou kolem zámku Kirchberg a přes Immenstaad do Friedrichshafenu města s muzeem Zeppelina. Dále přes Langenargen, Wasserburg a Lindau do Bregenz.

Doprava: autokarem

Odjezd z Prahy ve 21. 00 hod. stanice metra Budějovická před poliklinikou (nakládání kol od 20.30 hod.). Z Písku ve 22.30 hod. od vlakového nádraží. Z Českých Budějovic ve 24:00 hod. od čerpací stanice Agip (Dlouhá louka).


nebyly nalezeny žádné termíny