Ukrajina, Moldávie A Rumunsko


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Vydejte se s námi objevit dosud nepoznané oblasti.

Program: 1. den: Odjezd z ČR přes Polsko, na Ukrajinu.
2. den: Ráno příjezd do centra západní UKRAJINY, města LVOV. Prohlídka nádherného historického centra (UNESCO), Katedrála sv. Jiří, dominikánský klášter Božího těla – slouží i pro řeckokatolickou církev. Je to jedna z nejcennějších památek Ukrajiny; římskokatolická katedrála Nanebevzetí Panny Marie. Odpoledne odjezd směr na východ. Příjezd do města KAMENEC PODOLSKÝ – jeden ze 7 divů Ukrajiny. Starobylé město ve Chmelnické oblasti, s hlubokým kaňonem řeky Smotryč, obklopujícím střed města (chrám Nejsvětější Trojice, Radnice, římskokatolická katedrála a socha Panny Marie). Odjezd na ubytování, nocleh.
3. den: Odjezd do MOLDAVIE, směr SOROCA – prohlídka pevnosti z 15. století, nyní kamenná, dříve dřevěná, s výhledy na Ukrajinu za řekou Dněstr. Dále přejezd do vesnice CAPRIANA – pravoslavný klášter a bývalé sídlo moldavského biskupa. Je to nejvýznamnější poutní místo Moldávie. Kratší přejezd do hlavního města KIŠINĚV. Ubytování, nocleh.
4. - 5. den: KIŠINĚV + okolí – prohlídka zajímavostí. KIŠINĚV – nejzelenější město v Evropě, s četnými jezery, na řece Byk. Uvidíte např. Vítězný oblouk neboli Svatá Brána, Pomník vítězství – červená pyramida z pěti postavených pušek, 25 m vysoká, Katedrála Zrození páně se zvonicí na náměstí Vítězství, Národní archeologické a historické muzeum - „dědeček muzeí“, třída Štěpána Velikého – parlament, prezident, vláda. Parky, bulváry … CRICOVA – vinařské království, podzemní vinné sklepy vytesané ve skále, dlouhé více jak 60 km. Zde se vyrábí bílé i červené šampaňské. ORCHEI VECHI – starobylé osídlení u řeky Räut, klášter vytesaný ve skále. Klášterní areál CURCHO s nejvyšší katedrálou Moldávie. Výlet do mezinárodně neuznávané Podněsterské moldavské republiky. BENDER (TIGHINA) – město spojené s Podněstřím jen mohutným mostem přes řeku Dněstr. Je zde stará turecká pevnost, Leninova třída. Do Tiraspolu jezdí pravidelná městská doprava (od r. 1993). TIRASPOL – hlavní město Podněsterské moldavské republiky, město sídlišť a reprezentačních budov podle ruského stylu. Fakultativní návštěva závodu KVINT na výrobu koňaku, ochutnávka s pohoštěním, případně podobná exkurze do likérky s výrobou Martini, vermutu, … Možnost fakultativní prohlídky světoznámého fotbalového komplexu místního klubu SHERIF, s fotbalovou akademií. Vede zde důležitá dopravní tepla Kišiněv – Oděsa.
6. - 7. den: Odjezd na jih Moldávie do města COMRAT – hlavní město turkotatarské GAUGAZIE s dominující katedrálou z počátku 19. století, menšina Gangazů tureckého původu. Dále HOLUBINKA (Huluboaia) - cca 15 km od rumunské hranice, jediná vesnice v Moldavii s českou menšinou – cca 150 Čechů, Katedrála sv. Jana a místní „BASCANI“ neboli Gaganzský parlament. CAHUL – lázeňské město na jihu země. Odjezd do Rumunska.
8. - 9. den: RUMUNSKO - kouzelné karpatské oblasti: SINAIA – klášter, královský zámek PELES; BRAN – domnělý tajemný Drákulův hrad; BRAŠOV – historické jádro s Černým kostelem; FAGARAŠ – nejvyšší horský hřeben Karpat. HUNEDOÁRA – hrad CORVIN, největší rumunská pevnost. Nocleh.
10. den: Časně ráno odjezd domů, přes Maďarsko a Slovensko. Návrat ve večerních hodinách.

Stravování: polopenze

8x snídaně, 5x večeře

Doprava: autokarem

Autobusem

Ubytování: různé

hotely, penziony


nebyly nalezeny žádné termíny

Cena zahrnuje

  • dopravu busem, 8x ubytování (hotely, penziony – 2-3lůžkové pokoje), 8x snídani, 5x večeři, průvodce

Cena nezahrnuje

  • Komplexní pojištění á 363,-Kč. Vstupy, lanovky, exkurze – ochutnávky, místní poplatky a ostatní fakultativní služby. 1L pokoj á 2.950,-Kč