To nejlepší z Říma + FLORENCIE (letecky z Ostravy – Krakova)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Pobytové zájezdy
    • Eurovíkendy

Kouzlo antiky a renesance v jednom zájezdu! Jedinečný eurovíkend s průvodcem, během kterého si vychutnáte dvě italská města s naším fundovaným průvodcem. V Říme si zamilujete ruch velkoměsta ve stínu antických památek. Romantická Florencie vám nabídne ty nejkrásnější renesanční skvosty. Putujte s námi historií světa a objevte bohatství Říma a krásy Florencie během jediného zájezdu!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  kabinové zavazadlo o rozměrech 40 x 20 x 25 cm (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček)

Zavazadlo v ceně zájezdu:  odbavované zavazadlo o rozměrech 55 x 40 x 20 cm a max. hmotnosti 10 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)

Zavazadlo za příplatek 2 600 Kč:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Koloseum + Forum Romanum

Dospělý 600.00 Kč
Dítě 1.00 Kč
Student 200.00 Kč

Vatikánská muzea

Dospělý 900.00 Kč
Dítě 550.00 Kč
Student 550.00 Kč

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu je formou sladkého bufetu
během dne při prohlídce Říma bude možné zakoupit jídlo na některé z přestávek v místech s možností občerstvení

Ubytování: hotel ***

hotel v blízkosti centra Říma
hotel je dostupný MHD či vlakem do centra města

Program zájezdu

1. den: Přílet do Říma, následné ubytování a dle času příletu možná procházka městem s průvodcem. Odjezd z Ostravy na letiště do Krakova či Katovic – odvoz je v ceně zájezdu: u vybraných termínů navíc VIP vyzvednutí u domu. Přílet do Věčného města – Říma (Fiumicino), ubytování, organizační schůzka s průvodcem. Dle času příletu možnost procházky Římem s průvodcem.
2. den: Prohlídka nejznámějších římských památek – Kolosea i Fora Romana, vhodíme si mince do Fontány di Trevi a projdeme se po Španělských schodech. Prohlídku města zahájíme u  Kolosea , nejznámějšího symbolu Říma a pradávných časů, kdy město bylo centrem do té doby největší a nejvyspělejší říše a civilizace, kterou západní Evropa zažila. Práce na Koloseu začaly za vlády císaře Vespasiána kolem let 70-72 n. l. , ale stavbu dokončil až jeho syn Titus v roce 80 . Za císaře Flaviána, prošel několika změnami, a proto se mu říkalo Flaviánský amfiteátr. Vedle pořádání gladiatorských her, Koloseum sloužilo i jako politický nástroj či bylo využiváno pro náboženské obřady. Bylo také místem otevřených poprav, které se konaly způsobem inspirovaným mytologií anebo bylo využiváno pro dramata na motivy klasické mytologie, fingované bitvy a rekonstrukce slavných bitev.  Naše procházka bude pokračovat neméně důležitými památkami a to po  Palatinu  a  Foru Romanu  dostatek času na prohlídku. Poté se vydáme se cestou římských fór -  Césarovo fórum ,   největší  Trajánovo fórum , novodobý  památník Viktora Emanuela II., vstoupíme na pahorek  Kapitol,  na němž již po staletí sídlí římská samospráva a pohlédneme znovu na  Forum Romanum .  Poté budeme pokračovat  Via del Corso k nejslavnější fontáně -   Fontána di Trevi, kterou proslavil F. Fellini ve svém filmu Dolce Vita. Vhodíme si minci do fontány, abychom se znovu někdy vrátili do Říma a procházku ukončíme procházkou po rušné obchodní třídě  Via Condotti až ke Španělským schodům.
3. den: Ráno se vydáme poznávat krásy Florencie. Projdeme se náměstím Piazza della Signoria,  uvidíme dechberoucí dóm Santa Maria dell Fiore nebo kostel Santa Croce. Brzy ráno odjedeme rychlovlakem do   kolébky renesance a evropského umění -  Florencie . Podíváme se na jednu z nejhezčích renesančních budovu  Palazzo Strozzi , která sloužila až do roku 1937 jako sídlo bohatého rodiného klanu Strozzi. Nyní jej spravuje samo město a využívá jej převážně ke kulturním akcím všeho druhu. Projdeme přes romatický most Ponte Santa Trinita  k  Palazzo Pitti , palác Pitti je nazván podle bankéře L. Pittiho, který tento palác nechal v roce 1457 postavit na základě návrhu architekta Fillippa Brunelleschiho. Do 19. století zde žily také rodiny Medicejských, Lotrinských a později dokonce členové královské rodiny. V současnosti jsou v paláci umístěna čtyři muzea a obrazová galerie s mistrovskými díly Raffaela , Tiziana , Cristofana Alloriho a jiných. Naše kroky budou vést také  k bazilice  Santa Croce. Na  Piazza della Signoria,  centrum politického života, uvidíme známou  Neptunovu Fontánu  Bartolomea Ammannata. Prohlédneme si  dům Dante Alighieriho  a zhlédneme známá místa jako  kostel Santa Maria Novella , či Ponte Vecchio . Na  Piazza dell Doumo , v srdci Florencie, budeme obdivovat gotickou katedrálu s renesanční kupolí  Santa Maria del Fiore  -  Campanile di Giotto,  Battistero e Cupola di Brunelleschi.   Ve večerních hodinách návrat do Říma.
4. den: Dnes opustíme stát Itálie a navštívíme novou destinaci. Volným krokem vstoupíme do městského státu Vatikánu. Odtud se projdeme k Andělskému hradu a dojdeme až k dechberoucímu Pantheonu. Dnešek zahájíme ve  Vatikánu , nejmenší a nejnavštěvovanější městský stát na světě. Zde budeme mít prostor pro individuální volno či na prohlídku  Vatikánských muzeí  s freskovým cyklem od Michelangela -  Stvoření světa ,  Poslední soud, dále  Rafaelovy stanze ,  Egyptské muzeum ,  Etruské muzeum ,  Sál map  a další. Naším očím neujde také nejkosmopolitnějším náměstí na světě -  nám. sv. Petra s nádhernou Berniniho kolonádou . Vstoupíme do  chrámu sv. Petra , kde jsou uloženy ostatky sv. Petra, nad nímž je baldachýn od Berniniho. Uvidíme  Pietu  - dílo teprve 25 letého Michelangela, katedrálu sv. Petra a další památky. Vydáme se také k  Andělskému hradu , dříve Hadriánovo mauzoleum, pevnost, úkryt i místo milostných schůzek papežů. Nyní je přístupný veřejnosti a uvnitř hradu se nachází museum s cennou kolekci maleb a soch. Nad řekou  Tiberou  se tyčí  Andělský most s 10 anděly a sochy sv. Petra a Pavla,  jímž se projdeme a budeme pokračovat na kouzelné barokní náměstí -  Piazza Navona  s  Fontánou čtyř řek  od Berniniho či  kostelem sv. Agnese in Agone .  Prohlídku v tento den zakončíme u  Pantheonu , která nám stále připomíná moc a bohatství římské říše. Římský monument nechal postavit Marcus Vipsanius Agrippa během svého konzulátu v letech 29 až 19 př.n.l. Ale svou dnešní podobu získala až během několika století. Od roku 609 byla stavba zasvěcena Panně Marii a mučedníkům a stala se tak křesťanským chrámem. Díky tomu se Pantheon vyhnul osudu tolika jiných římských chrámů, které byly křesťany zničeny. 
5. den: Návrat do Ostravy. Po snídani dle letového řádu program s průvodcem v Římě nebo odjezd transferem na letiště, návrat do Katovic nebo Krakova, svoz do Ostravy. 

září 2024

05.09. - 09.09.24 čtvrtek - pondělí
snídaně letecky
25 990 Kč
cena za 5 dní

říjen 2024

31.10. - 04.11.24 čtvrtek - pondělí
snídaně letecky
25 990 Kč
cena za 5 dní

Cena zahrnuje

  • odvoz z Ostravy na letiště do Krakova a zpět (u vybraných termínů navíc VIP vyzvednutí u domu)
  • leteckou přepravu Krakov (Katovice) – Řím – Krakov (Katovice)
  • doprava letiště – hotel – letiště
  • 4x ubytování
  • 4x snídaně
  • jízdné do Florencie
  • služby průvodce (mimo individuální volno)
  • tištěný průvodce městem zdarma

Cena nezahrnuje

  • zavazadla za příplatek dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • jízdné po Římě, Florencii
  • cestovní pojištění léčebných výloh
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 3 600 Kč