Řím - Pohodový Řím a Vatikán

Itálie Itálie
,
Řím
doprava:    autokarem strava:    vlastní ubytování:    hotel ***
Kód: 695028 Délka: 6 denní zájezd 1 termín: od 25.10.2024
ceny od

9 990 Kč

Pohodový Řím a Vatikán:

toto vstupné se může lehce zvýšit do října, navíc pokud bude skupina veliká, není jisté, že ho dostaneme.


Tyto typy vstupenek je nutné objednat při sepisování smlouvy.


Místní česky mluvící průvodce ve Vatikánských muzeích – 200 € / skupina 10 - 20 osob/ nutno objednat již při objednávání zájezdu (uveďte do poznámky, sečteme to a uvidíme, platí se na místě).





Orientační ceny vstupů na místě či v předprodeji:


Vatikán: Vatikánská muzea - 17 € (on - line předprodej zpravidla otvírá 60 dnů předem), kupole sv. Petra - 10 € (výtahem + 320 schodů), 8 € (pěšky 550 schodů), Andělský hrad – 15 €, Antická fóra + Palatin + Forum Romanum - 18 €, Pantheon – 5 €, Kapitolská muzea – 15 €.


Doprava po Římě: 6 x 1,5 €.





DOPORUČUJEME : Řím je jedno z nejexponovanějších míst světa, ještě více v době Svatodušních svátků (ve zbytku světa Helloween).


Upozorňujeme, že všude bude velké množství osob. Nejvíce exponovaná místa jsou Vatikánská muzea a Koloseum , můžeme se pokusit zajistit vstup s rezervací, v každém případě budete v davu lidí poměrně dlouho, bude to náročné, doporučujeme jen pro ty kteří to vydrží a opravdu potřebují vidět. Není možné absolvovat ve skupině.


Jako snažší a dle našeho názoru lepší alternativu DOPORUČUJEME vstupy na Antická Fora + Palatin + Forum Romanum a Kapitolská muzea . Tyto vstupy lze zajistit i pro větší skupinu, Váš zájem uveďte pro orientaci do poznámky.





Řím je krásný pro velkolepé stavby a atmosféru, nemusíte navštívit všechny interiéry a strávit zájezd ve frontách. Váš zážitek z krásných zákoutí a uliček může být ještě větší.


Čas odjezdu i příjezdu bude přizpůsoben trase, provozu a povětrnostním podmínkám. Je nutné počítat s odchylkou až dvě hodiny. Vše bude upřesněno v podrobných pokynech, které cestovní kancelář rozešle týden před odjezdem. Zastávky autobusu budou v souladu s platnými dopravními předpisy, maximálně po 3–4,5 hodinách jízdy v délce 15–45 minut dle potřeb řidiče.





Výše vstupů je orientační a závisí na okolnostech včetně počasí. Klient nemusí tyto vstupy absolvovat, vybere si dle svého uvážení. Ostatní služby mohou být zajištěny v jazyce dané země či v angličtině. Charakter našich zájezdů určuje ke každému zájezdu průvodce, který může být klientům nápomocen. Program je orientační a CK jej může změnit v závislosti na povětrnostních podmínkách či aktuální situaci v místě.





Uvnitř objektů nesmí průvodce provádět a vykládat. Náš průvodce má potřebná italská povolení, nicméně ta platí pro exteriéry, nikoliv interiéry.





Klienti budou služby čerpat v rámci skupiny asi 35–50 osob. Při nižším počtu zájemců než 35 osob se služba či zájezd nemusí uskutečnit.





Pro informace o vhodnosti zájezdu pro osoby s omezenou schopností pohybu se prosím obraťte na cestovní kancelář.

Program zájezdu

1. den: : Odjezd v dopoledních hodinách (Choceň kolem 12. hod.), směr Vídeň, Benátky, Boloňa a Řím.
2. den: : Dopoledne příjedeme k Římu (autobus musí stát 9 hodin povinnou pauzu), přestoupíme na metro, kterým přejedeme do centra Věčného města, Vystoupíme u Španělských schodů a prohlídku začneme návštěvou zdejšího kostela Trinita dei Monti. Odtud se vydáme k Fontáně di Trevi a pokračovaot budeme kolem jedné z nejlépe zachovalých antických památek ve městě Pantheonu na nejznámější římské náměstí Piazza Navona s proslavenou Berniniho fontánou Čtyř řek . Projdeme kolem Augustova mauzolea, přes Ara Pacis, na Piazza del Popolo , kde ukončíme společnou část prohlídky. Po osobním volnu odjedeme metrem k autobusu, kterým vyrazíme do hotelu na ubytování.
3. den: : Po snídani se vrátíme do centra města. Autobus nás každý den vysadí na zastávce metra, protože do centra nesmí. Dnešní den se budeme zabývat s tarověkým Římem. Začneme u Kolosea největšího antického amfiteátru a jedné z nejznámějších antických památkek a poté nás čeká návštěva archeologického areálu Fora Romana a Palatinu . Dále vystoupáme na vrcholek Kapitolu , jednoho ze sedmi římských pahorků, jehož dnešní tvář navrhnul sám Michelangelo. Sejdeme k novodobému památníku krále Viktora Emanuela II ., projdeme se kolem císařských fór (Trajánovo, Vespasiánovo, Nervovo, ...) . Osobní volno využijeme na návštěvu Kapitolského muzea či na relaxaci a užívání si neopakovatelné atmosféry Říma. Individuálně můžeme povečeřet v některé ze skvělých místních restaurací a k večeru se vrátíme na hotel.
4. den: : Po snídani se vydáme na území nejmenšího státu na světě Vatikánu , kde navštívíme baziliku Svatého Petra. Zájemci mohou vystoupat na kopuli chrámu a kochat se výhledem na Řím. Posléze bude následovat možnost navštívit Vatikánská muzea se Sixtinskou kaplí . V odpoledních hodinách se vydáme k Andělskému hradu, někdejšího papežského úkrytu. Možnost večeře v jedné z místních restaurací. Návrat na hotel.
5. den: : Po snídani odjedeme do centra města. Prohlídku začneme u jedné ze čtyř exteritoriálních bazilik městského státu Vatikán San Giovanni in Laterano , v jehož blízkosti se nachází i slavné Svaté schody a baptisterium. Opomenou nesmíme ani baziliku Santa Maria di Maggiore či Mojžíše v San Pietro in Vincoli. Následující volno je určené k návštěvě interiérů památek a muzeí (Sixtinská kaple, Koloseum, Kapitolská muzea, …, zkrátka všeho, co nás zaujme a co zvládneme). Večer vyrazíme zpět do ČR.
6. den: : Příjezd do ČR v odpoledních hodinách (Choceň kolem 17 hod.).

Termíny a ceny

25.10. - 30.10.24 pátek - středa
9 990 Kč cena za 6 dní (3 noci)

Cena zahrnuje

  • dopravu zájezdovým autobusem vč. vjezdů a parkovného, 3x ubytování ve 2-3lůžk. pokoji s příslušenstvím ve *** hotelu v okolí Říma, 3x snídaně, služby průvodce, zapůjčení přijímačů na krk (sluchátko 2€, nebo vlastní) pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

  • vstupy a jízdné na MHD (30 - 100 €), pobytové taxy - 2 €/os/noc pojištění léčebných výloh ERV pojišťovny Standard 6–10 dní (dospělí 440 Kč, děti do 17 let 220 Kč, senioři 70+ 880 Kč); pojištění storna zájezdu 5% z ceny zájezdu k pojištění léčebných výloh, 7% z ceny zájezdu bez pojištění léčebných výloh vstupenka do Vatikánských muzeí s rezervací - 1 200 Kč (do 18ti let 800 Kč), sdružené vstupné do Kolosea, Fora Romana a Palatinu - 700 Kč (18-25 let 300 Kč, do 18ti let 80 Kč)
nebylo nalezeno žádné hodnocení

Nabídky nejlepších zájezdů

pravidelně na váš e-mail