Sumatra - To nejlepší ze Sumatry


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • Pobytové zájezdy

Individuální zájezd, tzv. uskuteční se již od 2 osob. Cena za 1 osobu, další osoby atd na vyžádání v naší CK.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Evropy s přestupy na Sumatru.
2. den: MEDAN / BOHOROK Přílet na Sumatru na letiště Medan Kuala Namu. Přivítání naší partnerskou CK a odjezd do oblasti Bohorok, která se nachází v jižní části NP Leuser (cesta trvá cca 3,5hodiny). Na konci cesty dorazíte do vesnice Bukit Lawang kde se nachází rezervace s orangutány. Po cestě pojedete skrze několik malých městeček s výhledem na palmové plantáže. Příjezd do města Bohorok a ubytování na hotelu Rindu Alam Cottage**+ nebo podobném. Večeře na hotelu
3. den: BOHOROK / TREK ZA ORANGUTÁNY / MEDAN / BRASTAGI Brzy ráno po snídani začnete lehkým trekem za orangutány do jejich přirozeného prostředí. Celý trek trvá cca 3hodiny a vede skrze deštný prales, kde lze vidět i další druhy opic např. hulmana tmavého, makaky, gibony, gibony siamangy nebo ptactva. Po skončení treku odjezd zpet do Medanu (cca 3hodiny). Cílem cesty je oblast Brastagi (cca 2,5hodiny jízdy y Medanu), kde se ubytujete v hotelu Sinabung***+ nebo Sibayak***+ nebo podobném. Večeře na hotelu.
4. den: BRASTAGI / vodopády SIPISOPISO / PEMATANG PURBA a KRÁLOVSKÝ PALÁC / jezerní město PARAPAT / jezero TOBA / ostrov SAMORIS Po snídani odjezd do jezerního města Parapat, které leží na východním pobřeží jezera Toba. Na severním pobřeží jezera padají do vody vodopády Sipisopiso z více jak 100m výšky. Návštěva královského paláce Simalungun v oblasti Pematang Purba. Odjezd zpět do města Parapat skrze zeleninové a ovocné farmy, borové lesy a s výhledem na jezero Toba. Následuje cesta na ostrov Samosir, který leží uprostřed jezera Toba (cca 45min plavba). Ubytování v Toledo Inn*** nebo Tabo Cottage*** nebo podobném. Večeře na ubytování.
5. den: ostrov SAMOSIR / vesnice TOMOK / vesnice AMBARITA Po snídani půldenní výlet lodí okolo ostrova Samosir. Plavba začíná z přístavu od ubytování a končí ve vesničce Tomok, kde uvidíte hrobku krále Sidabutara. Poté opět nalodění a odjezd do vesničky Ambarita. Ambarita je tradiční vesnicí, kde před domy najdete starověký nábytek. Poté se vydáte zpět procházkou na ubytování skrze vesnici. Procházka trvá cca 1hod dle toho, kolik zastávek si u místních cestou uděláte. Ubytování v Toledo Inn*** nebo Tabo Cottage*** nebo podobném. Večeře na ubytování.
6. den: SAMOSIR / vesnice PARAPAT / město PADANG SIDEMPUAN Po snídani odjezd lodí zpět do vesnice Parapat a následný transfer do města Padang Sidempuan. Cestou návštěva vesnice Lumban Binanga a menšího města Balige, kde najdete bohatě zdobené tržiště. Ubytování v hotelu Mega Permata*** nebo podobném. Večeře na hotelu.
7. den: město PADANG SIDEMPUAN / překročení rovníku / město BUKITTINGGI Snídaně na hotelu. Během tohoto dne uvidíte vnitrozemskou část ostrova - hory, řeky, údolí, tradiční vesnice atd. Zároveň překročíte i rovník a vydáte se do kopcovité oblasti Minangkabaum kde najdete 3. největší město Sumatry Bukittinggi. Ubytování v hotelu Novotel Bukittinggi**** nebo podobném.
8. den: oblast MINANGKABAU / prohlídka BUKITTINGGI: hodinová věž JAM GADANG, tradiční trh, muzeum / kaňon NGARAI SIANOK / velká zeď KOTO GADANG / vesnice PANDAI SIKEK / údolí HARAU Snídaně na hotelu. Celodenní výlet po oblasti Minangkabau. Prohlídka města Bukittinggi - hodinové věže, místního trhu, muzea, kaňonu Sianok atd. Údolí Harau je známé jako obrovská přírodní kamenná formace. Návrat do hotelu Novotel Bukittinggi**** nebo podobného. Večeře na hotelu.
9. den: město BUKITTINGGI / PADANG Po snídani odjezd do údolí Anai a následný příjezd do Padangu. Prohlídka města (pokud to dovolí čas vzhledem k odletu) a transfer na letiště k odletu zpět do Evropy.
10. den: Přílet zpět do Evropy.