Peking a okolí


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Exotický koktejl po hlavním městě Číny a jeho okolí s výletem ke kolosální Velké čínské zdi. Zájezd doprovází česká průvodkyně.

Poloha: Dle programu

Stravování: polopenze

Polopenze

Ubytování: hotel ***

Dle programu

Program zájezdu

1. den: 23. 4. úterý – sraz všech účastníků ve 12:45 hod. v Praze na Letišti Václava Havla v odletové hale TERMINÁL 2 u informačního kiosku (první patro) - bude upřesněno ve finálních pokynech, odlet ve 14:55 hod. s přestupem v Paříži.
2. den: 24. 4. středa – přílet do Pekingu v 15:25 hod., tranzit na hotel, individuálně večeře, ubytování, nocleh – Peking.
3. den: 25. 4. čtvrtek – snídaně, prohlídka největšího náměstí na světě Tchien-an-men – náměstí Nebeského klidu, místo, kde se odehrály významné události čínské historie, svoje jméno získalo podle masivní kamenné brány Nebeského klidu, Zakázané město - komplex budov vybudovaných v nitru Vnitřního města, město císaře, draků a eunuchů, sídlo panovníků dynastie Ming a Čching, park Ťing-šan - císařský park severně od Zakázaného města, ležící na malém pahorku, ze kterého je nádherný výhled na historické i moderní centrum Pekingu, Wang-fu-ťing - jedna z nejznámějších obchodních tříd v celé Číně, možnost nákupu lokálních potravin a výrobků, množství restaurací, barů, trhů a mnoha dalších lákadel, během dne společný oběd v místní restauraci, večeře individuálně, nocleh – Peking.
4. den: 26. 4. pátek – snídaně, Chrám Nebes – komplex taoistických chrámů, jehož počátky sahají až do 15. století, od roku 1998 se nachází na seznamu světového dědictví UNESCO, obklopuje ho velký park porostlý čtyřmi tisíci cypřišů, chrám původně sloužil císařům k uctívání Nebes, coby nejvyššího božstva a k přinášení obětí za dobrou úrodu, všechno v tomto chrámu má určitou symboliku, v jeho architektuře se odráží stará čínská představa o čtverhranné zemí a kulatých nebesích, obdivovat tradiční čínské kresby, kaligrafie či vzácné knihy budeme moci v historické ulici – Liu Li Chang, Chrám bílého oblaku - místo s nezaměnitelnou atmosférou, jedno z nejstarších center taoismu na světě a zároveň sídlo Čínsoběká asociace taoismu, každoročně ožívá během Jarního festivalu v lednu nebo únoru, Dashilar – nejstarší a nejslavnější obchodní ulice, která má dlouhou historii sahající až do dynastie Ming, kdysi byla nejrušnější nákupní čtvrtí ve městě, dnes je oblíbenou turistickou destinací známou pro svou tradiční architekturu, jedinečné obchody a kulturní dědictví, ulice je lemována budovami v tradičním čínském stylu, kde se nachází široká škála obchodů prodávajících vše od oblečení, řemeslných výrobků a suvenýrů až po tradiční čínské léky a občerstvení, během dne společný oběd v místní restauraci, večeře individuálně, nocleh – Peking.
5. den: 27. 4. sobota – snídaně, Posvátná cesta - cesta lemovaná 36 kamennými sochami, dynastie Ming byla velmi náboženská dynastie a její císaři věřili, že jejich duše vystoupí na nebesa poté, co budou jejich rakve proneseny právě touto cestou, Hrobky Ming – 13 mauzoleí rozesetých kolem údolí obklopeného pohořím Yanshan a řekou Chaozong, první byla postavena v 15. století a během následujících dvou století přibylo dalších dvanáct – nejznámější z hrobek Ming je Changling, hrobka císaře Zhu Di, slavná Velká čínská zeď - velkolepá stavba rozpínající se v délce neuvěřitelných 6 000 kilometrů, několik panoramatických vyhlídek na Velkou zeď - tuto gigantickou stavbu lze pozorovat i z vesmíru…, během dne společný oběd v místní restauraci, večeře individuálně, nocleh – Peking.
6. den: 28. 4. neděle – snídaně, výlet do dvou svatyní - chrám Lama – největší a nejlépe dochovaný lamaistický chrám v Číně, patří mezi nejnavštěvovanější památky nejen hlavního města, ale i celé země, a to přesto, že lamaismus nemá v současném politickém zřízení příliš dobré postavení, chrám Konfucia - palácový areál pojmenovaný na počest slavného čínského filosofa a politika – Konfucia – je druhým největším Konfuciánským chrámem v Číně, paláci dominují čtyři nádvoří s Bránou a Síní Velkého úspěchu, uvnitř samotného chrámu si můžete prohlédnout 198 kamenných desek se jmény slavných čínských učenců, dominantou chrámu je kamenná socha Konfucia, Umělecká čtvrť 798 – soubor budov bývalých vojenských továren, které dnes slouží jako moderní kreativní prostory, jako jsou například Galerie 798 věnovaná fotografii a centrum současného umění Ullens, ve kterém vystavují zavedení i noví umělci, vedle butiků prodávajících svéráznou módu a umělecké suvenýry se pod širým nebem nachází venkovní sochařské instalace, lákadly místních elegantních kaváren jsou pozdní snídaně servírované pod širým nebem a speciální kávy, během dne společný oběd v místní restauraci, večeře individuálně, nocleh – Peking.
7. den: 29. 4. pondělí – snídaně, návštěva Letního paláce - rozsáhlý park s komplexem chrámů a obytných budov ležící na úpatí Západních hor, za dnešní podobu vděčí císařovně Cixi (Cch-si), která jako symbol své filozofické vize nechala postavit mramorovou loď, krátká zastávka u Olympijského parku - národní olympijský stadion, přezdívaný „Ptačí hnízdo“, výjimečná stavba, která byla dokončena krátce před olympiádou v roce 2008 a pojme až 80 000 diváků, Pekingské národní plavecké centrum - známé také jako Vodní kostka - stadion, postavený speciálně pro potřeby olympijských her v roce 2008, nákupy na Silk Street Market – původně venkovním trh, nyní nákupní centrum, kde nabízí své zboží až 1000 maloobchodníků, je považováno za jeden ze symbolů Pekingu spolu s Velkou čínskou zdí, Letním palácem a pekingskou pečenou kachnou, mnoho zahraničních návštěvníků, včetně některých celebrit, sem vyráží na nákupy, nebo si zde nechává šít oblečení na míru (např. bývalý prezident USA George Bush zde se svou dcerou nakupoval hedvábné šaty, nebo manželka Jacquese Rogge (8. prezident Mezinárodního olympijského výboru) zde nakupovala tradiční čínské figurky z těsta, během dne společný oběd v místní restauraci, večeře individuálně, nocleh – Peking.
8. den: 30. 4. úterý – snídaně, Park Pej-chaj - chlouba Pekingu, neopomenutelná ukázka typické čínské zahradní architektury a designu, park byl v dávných dobách součástí Zakázaného města, dnes jde o nejoblíbenější park v celé Číně, nachází se zde například tibetská pagoda, krytá galerie s výjevy z historie Číny nebo jezírko, na němž se můžete projet na loďce, obyvatelé Pekingu se sem rádi uchylují k odpočinku od ruchu velkoměsta, procházka po Lotosové uličce a v oblasti jezera Qianhai - zrestaurovaný úsek podél jezera plný kaváren a obchodů, oblast je starobylým tržištěm, jehož vznik je datovaný cca poloviny 19. století, každé léto je jezero v blízkosti trhu pokryto lotosovými květy – odtud pochází také jméno oblasti, Sídlo prince Gonga - muzeum a turistická atrakce severně od jezera Shichahai, tvoří ji velké domy a zahrady, původně byl postaven pro Heshena, úředníka proslulého tím, že byl nejzkorumpovanějším úředníkem v čínské historii, později bylo místo přejmenováno po princi Gongovi, mandžuském princi a vlivném státníkovi pozdní dynastie Čching , který sídlo obýval koncem 19. století, foto zastávka - Zvonová a Bubnová věž - zvony a bubny sloužily v minulých staletích k oznamování času, obě věže byly postaveny v roce 1272 během vlády dynastie Yuan tak, aby vykonávaly podobnou funkci, obě byly původně postaveny ze dřeva na základě propracovaných architektonických návrhů a jemných vzorů, během dne společný oběd v místní restauraci, zakončení zájezdu společnou tradiční večeří – pekingskou kachnou v místní restauraci, nocleh – Peking.
9. den: 1. 5. středa – snídaně, transfer na letiště, v 10:55 odlet zpět do Prahy s přestupem v Amsterdamu, přílet do Prahy ve 22:30.

Cena zahrnuje

  • oboustranné letecké spojení včetně odbaveného zavazadla do 23 kg + příručního zavazadla do 7 kg
  • letištní
  • bezpečnostní taxy a palivový příplatek
  • 7x ubytování v Pekingu v *** hotelu
  • 7x snídaně
  • 6x oběd
  • 1x večeře (tradiční pekingská kachna) v klasických čínských restauracích včetně jednoho nealko nápoje/piva k obědům
  • transfery
  • dopravu privátním autobusem zajišťující program
  • prohlídky apod
  • 2 lahve vody na osobu a den
  • servis české a čínské průvodkyně
  • povinné pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

  • vstupní vízum 3 700 Kč (vyřídí CK - bližší informace zašleme spolu s pokyny k odletu)
  • příplatek 35 USD / osoba (spropitné pro řidiče autobusu a místního průvodce)
  • fakultativní výlety nad rámec hlavního programu
  • pojištění - v případě zájmu je nutné uvést zájem do smlouvy a částku uhradit spolu s první zálohou při podpisu smlouvy
  • jinak pojištění nevznikne - více o pojištění + další varianty na https://www.avetour.cz/pojisteni.html - A) cestovní pojištění + pojištění storna zájezdu (varianta C50 + CK2 navržená s ohledem na cenu zájezdu) 1 050 Kč / 45 € / osoba; B) cestovní pojištění (varianta B+CK2) 550 Kč / 24 € / osoba
  • příplatek za 1/1 pokoj = 6 990 Kč / 300 € / pobyt