Zimbabwe, Zambie, Botswana - Victoriiny vodopády a národní parky Chobe a Hwange


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Pobytové zájezdy
    • Exotika

Viktoriiny vodopády – jeden z divů planety, který svou krásou ohromí každého! Hraniční oblast Zimbabwe, Zambie a Botswany však nabízí i úžasné možnosti pozorování exotické zvěře v proslulých, avšak relativně málo navštěvovaných parcích Chobe a Hwange. Vytvořili jsme pro Vás zájezd kombinující všechna tato místa ve spojení s minimálními přejezdy, komfortním zázemím i prostorem pro odpočinek. Namísto uspěchaných průjezdů se v každé z oblastí zdržíme natolik, abychom ji poznali do detailu a navštívili i místa, na která jinak nezbývá čas. Zážitek garantuje i vhodný termín, kdy je úroveň vody ve vodopádech ideální pro jejich fotografování, a zároveň je v parcích téměř jistota spatření nespočtu druhů zvířat. Zájezd organizujeme v malé skupině, a můžete si jej zpestřit například jedinečnou projížďkou koloniálním vlakem v blízkosti vodopádů!

Program zájezdu

1. den: odlet z Prahy do ZAMBIE s přestupem.
2. den: přílet do LIVINGSTONU. Soukromým minivanem do ZIMBABWE, vyřízení imigračních formalit, přejezd na ubytování ve VICTORIA FALLS – v samotném turistickém srdci oblasti nedaleko slavných vodopádů (2 noci na stejném místě). Na večer nás čeká nezapomenutelná plavba po řece ZAMBEZI, při které si pořídíme nádherné snímky západu slunce a kde bude možné pozorovat HROCHY či ŽIRAFY, kteří chodí k řece pít. Večeře.
3. den: snídaně, krátký přesun přímo k nejslavnějším a jedněm z největších vodopádů světa – VICTORIA FALLS. Díky zvolenému období zájezdu si vychutnáme ohromující podívanou na mohutné proudy padající vody. Navštívíme několik vyhlídek, projdeme se přilehlým deštným pralesem a budeme obdivovat i mohutné BAOBABY. Odpoledne lze strávit odpočinkem nebo se zdržet uvnitř parku a objevit další výhledy na vodopády. Následuje večeře ve vyhlášené restauraci s tradičním kulturním programem.
4. den: snídaně, přejezd do BOTSWANY, kde nás čeká neopakovatelné safari v jednom z nejlepších míst na pozorování divoké zvěře NP CHOBE. Nejprve se zde vydáme na cca 3h plavbu po řece, kde kromě nespočtu druhů ptactva můžeme vidět HROCHY a KROKODÝLI. Oběd. Safari pokračuje cca 3h jízdou v jeepech, ze kterých budeme pozorovat obrovská stáda SLONŮ (populace slonů v Chobe patří k těm největším na světě), LVY, ŽIRAFY, ZEBRY a další exotickou zvěř. Ubytování v blízkosti národního parku (2 noci na stejném místě).
5. den: s východem slunce nás čeká další část safari, jehož cílem je tentokrát spatřit predátory, kteří jsou v této denní době nejaktivnější, při lovu. Pozdější snídaně, odpočinek u bazénu, oběd. Odpoledne následuje další projížďka v jeepech, která nás opět přiblíží na dosah některých zástupců tzv. VELKÉ PĚTKY. Návrat na ubytování.
6. - 7. den: po snídani následuje půldenní přejezd zpět do ZIMBABWE, a to až do největšího národního parku státu – HWANGE, kde se ubytujeme přímo v srdci divoké přírody s výhledem na exotická zvířata. Pozdní odpoledne a následující den nás čekají 3 výjezdy na safari, jejichž cílem bude pozorování nejen slavných zástupců VELKÉ PĚTKY. V tomto parku se vzácně vyskytují i GEPARDI či NOSOROŽCI. V ceně je i jedna večeře a jeden oběd (ubytování 2x na stejném místě).
8. den: po snídani následuje ještě poslední ranní safari. Poté již park opustíme a přesuneme se zpět do oblasti VIKTORIINÝCH VODOPÁDŮ. Odpočinek na hotelu (ubytování 2x na stejném místě), večeře. Fakultativně jedinečný zážitek v podobě projížďky historickým parním vlakem při západu slunce přes most VICTORIA FALLS BRIDGE s výhledem na vodopády. Cesta vede částečně po území Zimbabwe i Zambie. Součástí výletu je večeře. Návrat na ubytování.
9. den: snídaně, volný den v okolí VIKTORIINÝCH VODOPÁDŮ – možnost opětovné návštěvy parku případně absolvovat fakultativními aktivity (let helikoptérou, bungee jumping, jízda na slonech apod.), procházka po mostě VICTORIA FALLS BRIDGE, nákup suvenýrů. Večeře.
10. den: snídaně, transfer na letiště do zambijského LIVINGSTONU. Odlet do ČR.
11. den: přílet do ČR.