Královská města Indočíny


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Vydejte se s námi za poklady jihovýchodní Asie a poznejte to nejlepší, co někdejší Indočína nabízí. Projdeme se kolem hanojského Jezera Navráceného meče, zažijeme nezapomenutelnou plavbu Zátokou zanořujícího se draka, loďkou se projedeme po Voňavé řece v Hue. Se zatajeným dechem budeme kráčet okolo majestátních angkorských chrámů, zpola utopených v okolní džungli. Po jezeře Tonle se vydáme k plovoucím vesnicím, v Bangkoku spatříme nejednu obří sochu Buddhy. Vychutnáme si poklidnou atmosféru Luang Phrabangu – města tisíců chrámů. Proti proudu legendárního veletoku Mekong doplujeme k jeskyním plným Buddhů. Vyrazíme na plovoucí i unikátní železniční trh a navštívíme nejkrásnější chrámy současné metropole Thajska. Zájemci si cestu mohou prodloužit na vyhlášených plážích ostrova Phuket.
Velikost skupiny:

8–16 účastníků
Záložka Něco navíc:

Jak vznikla zátoka Halong? Stará legenda vypráví o draku, který si razil cestu z hor směrem do moře a mrskal přitom ocasem tak silně, že celou krajinu „přemodeloval“ v úchvatnou scenérii, jejíž prohlubně a údolí se zalily vodou ve chvíli, kdy se drak vnořil do moře... proto Zátoka zanořujícího se draka.

Stravování: snídaně

snídaně

Program zájezdu

1. - 2. den: Praha – Hanoj : hl. m. Vietnamu – uličky starého města, romantická zákoutí u jezera Navráceného meče ; večer slavné vodní loutkové divadlo .
3. den: Hanoj – Halong : přejezd do zátoky Zanořujícího se draka – plavba mezi nesčetnými vápencovými homolemi , návštěva krasové jeskyně; nezapomenutelný nocleh na lodi.
4. den: Halong – Hanoj: dokončení plavby – koupání či kajaking v Tonkinském zálivu (dle počasí); odpoledne návrat do Hanoje a noční lehátkový vlak.
5. den: Hue : bývalé hl. m., sídlo posledních vietnamských císařů – rozsáhlé hrobky dynastie Nguyen , tzv. Zakázané město se síní Nejvyšší harmonie; projížďka loďkou po Voňavé řece k pagodě Thien Mu.
6. den: Hue – Hoi An : přejezd do Hoi Anu, procházky uličkami starého města – japonský krytý most z 16. stol., ukázkové shromažďovací domy čínských kongregací .
7. den: Hoi An – Luang Phrabang : přelet přes Hanoj do Laosu – toulky královským městem s mnoha buddhistickými chrámy, koloniální architekturou a úžasnou atmosférou; vrch Phu Si s výhledy na řeku Mekong .
8. den: Luang Phrabang : návštěva nádherného chrámu Wat Xieng Thong ; výlet lodí po Mekongu k jeskyním Pak Ou se stovkami Buddhových soch – cestou návštěva palírny či tkalcovské dílny; vodopády Kuang Si s možností koupání v jezírkách .
9. den: Luang Phrabang – Siem Reap: bývalý Královský palác ; přelet do Kambodže do blízkosti angkorských chrámů.
10. den: Komplex Angkor : celodenní prohlídka chrámů – Bayon , Ta Prohm, Banteay Kdei , Sloní terasa; večer khmerské taneční vystoupení s večeří .
11. den: Siem Reap: výlet k jezeru Tonle – lodí k plovoucím vesnicím; návštěva "citadely krásek" – Banteay Srei.
12. den: Siem Reap – Bangkok : přelet do hl. m. Thajska – projížďka po řece Chao Phraya, rušná čínská čtvrť.
13. den: Bangkok : nádherně zdobený královský palác a chrám Wat Phra Keo , chrám Wat Traimit se sochou Buddhy ze zlata, chrám Wat Pho a 45metrová socha ležícího Buddhy .
14. den: Bangkok – Praha: nejznámější thajský plovoucí trh Damnoen Saduak a unikátní " železniční trh "; návrat do Bangkoku a odlet domů, přílet do ČR 15. den. PRODLOUŽENÍ NA OSTROVĚ PHUKET: Bangkok – Phuket: večerní přelet na ostrov Phuket v jižním Thajsku.
15. - 16. den: Phuket : 2 dny odpočinku na krásných písčitých plážích ostrova – poklidná atmosféra , koupání a vodní sporty, možnost individuálních výletů.
17. - 18. den: Phuket – Praha: přelet do Bangkoku (případně odlet přímo z Phuketu) a následný let domů, návrat do ČR 18. den.