Okruh Venezuelou


  • ubytování: hotel **ubytování: hotel **
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Program zájezdu

1. den: PRAHA - PORLAMAR: Odlet z Prahy, přílet do Porlamaru. Transfer z letiště do hotelu, ubytování. Nocleh.
2. den: PORLAMAR – CARACAS – LOS ROQUES: Snídaně. Transfer na pevninu do Caracasu. Odlet z Caracasu na souostroví Los Roques. Souostroví 55 malých korálových ostrůvků s krásnými plážemi s bílým pískem a křišťálově čistou vodou leží v karibské oblasti asi 170 km severně od Caracasu a bylo v roce 1972 prohlášeno národním parkem, který je největším v Karibiku. Po příletu transfer do hotelu, ubytování. Následuje odpolední plavba katamaránem, oběd a možnost šnorchlování v tomto pestrobarevném ráji korálů, návrat do hotelu, večeře, nocleh.
3. den: LOS ROQUES: Snídaně. Dopoledne plavba katamaránem po souostroví Los Roques. Oběd na katamaránu. Korálové útesy a tisíce barevných tropických ryb nabízejí ideální podmínky pro šnorchlování a potápění. Večeře. Nocleh.
4. den: LOS ROQUES - MATURÍN - ORINOKO: LOS ROQUES – MATURÍN – ORINOKO Snídaně. Transfer z hotelu na letiště, odlet z Los Roques do Maturínu. Transfer z letiště do přístavu Boca de Uracoa k řece Rio Morichal Largo, nalodění a plavba lodí do místa ubytování. Oběd. Následně výlet lodí, během kterého uvidíte kromě úžasné tropické přírody příbytky indiánů kmene Warao, kteří si staví dřevěné příbytky na kůlech. Večeře. Nocleh na břehu řeky Rio Morichal Largo.
5. den: ORINOCO: Snídaně. Plavba lodí včetně chytání dravých ryb – piraní. Během této plavby budete moci pozorovat okolní džungli, rozmanitou flóru a faunu. Oběd. V oblasti delty Orinoko se setkáte s neuvěřitelným množstvím botanických a zoologických exemplářů. Odpoledne další projížďka lodí v deltě Orinoka. Večeře. Nocleh.
6. den: ORINOCO - PUERTO ORDAZ - CANAIMA: Snídaně. Plavba lodí do přístavu Boca de Uracoa, transfer na letiště, cestou přejezd přes řeku Orinoko po novém mostě, odlet z Puerto Ordaz do Canaimy. Ubytování, oběd. Výlet k peřejím Yuri - nejprve pojedete džípem, potom lodí po řece Carrao a následovat bude procházka džunglí. Možnost koupání v peřejích Yuri. Večeře. Nocleh.
7. den: CANAIMA - SALTO ANGEL: Snídaně. Odjezd džípy do přístavu Ucaima, lodí po řece Carrao k peřejím Mayupa a dále lodí po řece Churun. Procházka džunglí k patrně nejvyššímu vodopádu světa Salto Angel (979 metrů). O prvenství soutěží s jihoafrickým Tugela Falls. Možnost koupání v řece.
8. den: CANAIMA - PUERTO ORDAZ - CARACAS: Snídaně. Projížďka lodí po laguně Canaima, která je obklopena šesti ohromnými vodopády. Stolové hory (tepuis) tvoří doslova „ostrovy“ ohraničené kolmými stěnami. Jen na několik málo z nich lze vystoupit a na většinu dosud nevstoupila lidská noha. Procházka džunglí k vodopádům Sapo. Odlet z Canaimy do Puerta Ordaz, odlet z Puerta Ordaz do Caracasu, ubytování.
9. den: CARACAS: Snídaně. Polodenní prohlídka venezuelského hlavního města. Prohlédnete si katedrálu, Bolívarovo náměstí, rodný dům Simóna Bolívara, radnici, parky, univerzitu. Odpoledne transfer na letiště, odlet na ostrov Isla Margarita, ubytování, relaxace.
10. den: PORLAMAR: Relaxace na ostrově Isla Margarita, ubytování, relaxace.
11. den: PORLAMAR – PRAHA: Odlet z Porlamaru do do Prahy.
12. den: PŘÍLET DO PRAHY:

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu a letištní poplatky
  • místní přelety a letištní taxy
  • 10x nocleh ve 3* hotelech se snídaní
  • veškeré transfery během okruhu
  • všechny prohlídky a vstupy dle programu
  • služby česky hovořícího průvodce (min. 14 osob)

Cena nezahrnuje

  • odletovou taxu z Venezuely 35,- USD
  • vstupné do národních parků 60,- USD
  • fakultativní výlety a vstupy
  • spropitné
  • cestovní pojištění