To nejlepší z Istanbulu + PRINCOVY OSTROVY + BURSA (letecky z Prahy)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Pobytové zájezdy

Turecké zážitky z první ruky: metropole dvou kontinentů, Princovy ostrovy, bývalé centrum Osmanské říše… a jejich skrytá místa. Objevíte osmý div světa, Modrou mešitu i slavný Velký bazar v Istanbulu. Na ostrově Büyükada se budete cítit přímo královsky a v Burse nasajete tu správnou tureckou atmosféru. Dopřejte si Orient, na který se nezapomíná – s průvodcem, který je tu jako doma!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  kabinové zavazadlo o rozměrech 55 x 40 x 23 cm a max. hmotnosti 8 kg (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček)

Zavazadlo v ceně zájezdu: odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Plavba lodí po Bosporu

Dospělý 840.00 Kč
Dítě 720.00 Kč

Fakultativní výlet do města Bursa

Dospělý 1500.00 Kč
Dítě 1350.00 Kč

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Ubytování: hotel ***

ubytování v hotelu v jednolůžkových, dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích
ubytování v menších pokojích s vlastním sociálním zařízením

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy, přílet do Istanbulu v odpoledních hodinách. Objednaným transferem odjezd na hotel a ubytování. Odpolední program v historickém centru. Odpoledne se vydáme za poznáním starověké Konstantinopole, na Sultanahmet, kde jako první navštívíme  jednu z nejobdivovanějších dominant Istanbulu – „Modrou mešitu“ sultána Ahmeta I. se šesti minarety. Projdeme se také po Hipodromu, největším antickém závodišti a nejdůležitějším starověkém správním centru, kde budeme moci obdivovat významné památky, jako např.  obelisk z Egypta, Hadí sloup z Delphi  a  Fontánu Wilhelma II. Večer společně zavítáme do jedné z vyhlášených čtvrtí, do Kumkapi , kde si užijeme atmosféru pravého nočního Istanbulu při výtečné večeři v tomto autentickém prostředí.  Návrat na hotel společně s průvodcem nebo později individuálně.
2. den: Dnes nás čeká poznávání těch nejvýznamnějších památek Istanbulu. Po snídani se vydáme k  pohádkovému paláci Topkapi .  Toto velkolepé sídlo sultánů bylo po čtyři století politickým centrem Osmanské říše. V době největšího rozkvětu paláce žilo mezi jeho zdmi na čtyři tisíce obyvatel, včetně sultánových manželek, dětí, konkubín, eunuchů a sloužících. V Topkapi mimo jiné navštívíme audienční sál, zavítáme do proslulého harému  a prohlédneme si slavnou královskou pokladnici s jedním z největších diamantů na světě. Dopoledne budeme pokračovat v poznávání starověké Konstantinopole, a to v nejvýznamnějším a největším, původně církevním svatostánku Boží Moudrosti v chrámu Hagia Sophia. Tento nádherný byzantský kostel je jedním z nejkrásnějších a největších architektonických děl na světě, proto byl nominován na  osmý div světa , s dechberoucím vnitřním prostorem a kopulí, která jako by se vznášela nad prostorem. Po návštěvě chrámu, se vydáme podívat na cisternu Baziliky . Jedná se o rozsáhlé podzemní prostory , které nechal postavit císař Justinián v roce 532, jde o nejstarší dochovanou byzantskou cisternu v Istanbulu. Cisterna měla zásobovat Velký palác a okolní budovy, když však byzantští císařové opustili Velký palác byla cisterna uzavřena a na dlouhá léta upadla v zapomnění. V odpoledních hodinách vyplujeme se zájemci na vyhlášenou plavbu po Bosporu k Zlatému rohu, při které budete mít možnost si vychutnat krásy velkolepých paláců a nejluxusnějších osmanských vil Yali mezi evropskou a asijskou částí Istanbulu. V podvečer zavítáme na návštěvu do ráje pro labužníky, do proslulého Egyptského bazaru , kde nás omámí vůně orientu s nepřeberným množstvím koření, kávy, čajů, baklavy a všelijakých pochoutek .   Návrat na hotel společně s průvodcem nebo později individuálně.
3. den: Dnešní den se vydáme na výlet lodí na Princovy ostrovy. Navštívíme velkolepou mešitu Suleymania a zažijeme pravý Istanbul ve čtvrtích Galata a Taksim. Ráno vyplujeme lodí po Marmarském moři na Princovy ostrovy, které byly vždy oblíbeným místem istanbulské smetánky. Dodnes jsou velmi vyhledávané především jako vítaná oáza klidu před hektickým shonem velkoměsta. Vylodíme se na největším ostrově Büyükada . V této oáze klidu, která je  bez jakékoli motorové dopravy , se vydáme do tradičních zákoutí vesnic, lemovaných piniovými háji. Na ostrově bude i dostatek času dopřát si volný program, užít si procházky, vydat se na pláž, případně na posezení v jedné z četných restaurací a pochutnání si na místních specialitách. Po návratu zpět ke břehům Bosporu zavítáme do Süleymanovy mešity , která byla postavena slavným architektem Sinanem na počest jednoho z nejvýznamnějších osmanských sultánů Süleymana Nádherného a jeho ženy Roxalany . Večer završíme poznávání v srdci moderního Istanbulu. Navštívíme historickou a kosmopolitní část Pera , kde čerpala inspiraci při svém pobytu samotná Agatha Christie . Tato malebná čtvrť Galata, původně vybudovaná pro janovské obchodníky, si stále zachovává svůj typický charakter s mnoha působivými náměstími, křivolakými ulicemi s neoklasicistními domy, obchody a restauracemi.  Procházkou se dostaneme až do nejživější části Istanbulu, na Taksim . Projdeme se výstavní hlavní třídou Istiklal k Ataturkově památníku, podíváme se k oblíbenému centru intelektuálů „Cicek Pasaji“ a poté bude i dostatek času vychutnat si večerní život, jelikož se zde nabízí nejlepší možnosti k návštěvě a posezení v četných restauracích a barech, případně k nákupům. Návrat na hotel společně s průvodcem nebo později individuálně.
4. den: Celodenní fakultativní výlet do bývalého hlavního města Osmanské říše. Po snídani vyrazíme do města Bursa , abychom lépe nasáli atmosféru pravého Turecka a objevili jeho skrytá místa. Navštívíme nejzajímavější pamětihodnosti  –  Zelenou mešitu z 15. stol. a nedaleké mauzoleum se sarkofágy nejstarších a nejvýznamnějších sultánů . Naše kroky povedou dále na Koza Han – nejstarší a nejvýznamnější bazar s hedvábím , jehož produkcí se město velmi významně proslavilo. Až si trh dostatečně prohlédneme, přesuneme se k Ulu Cami „Velké mešitě“ , která je klenotem seldžucké architektury. Na závěr výletu se zastavíme v malebné vesničce Cumalikizik , plné krásných historických domů, která je zapsána na Seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Návrat zpět do Istanbulu ve večerních hodinách.
5. den: Dopolední čas na nákupy na Velkém bazaru, odpoledne přesun na letiště a odlet do Prahy. Po snídani se vypravíme na návštěvu   Velkého bazaru, jednoho z  nejstarších a největších krytých trhů na světě . Právě zde budou milovníci orientu a nákupů jako v ráji. Příjemně omámení orientální vůní si zde budete moci vyzkoušet smlouvání při popíjení tradičního tureckého čaje ve více než 3 tisících obchodech se suvenýry, textilem, kůží, zlatem nebo koberci. V odpoledních hodinách transfer na letiště a odlet do Prahy .

duben 2024

03.04. - 07.04.24 středa - neděle
snídaně letecky
20 990 Kč
cena za 5 dní
17.04. - 21.04.24 středa - neděle
snídaně letecky
21 990 Kč
cena za 5 dní
27.04. - 01.05.24 sobota - středa
snídaně letecky
21 990 Kč
cena za 5 dní

květen 2024

08.05. - 12.05.24 středa - neděle
snídaně letecky
24 990 Kč
cena za 5 dní
15.05. - 19.05.24 středa - neděle
snídaně letecky
20 990 Kč
cena za 5 dní
29.05. - 02.06.24 středa - neděle
snídaně letecky
Sleva 13% 23 990 Kč 20 990 Kč
cena za 5 dní

červen 2024

26.06. - 30.06.24 středa - neděle
snídaně letecky
20 990 Kč
cena za 5 dní

červenec 2024

24.07. - 28.07.24 středa - neděle
snídaně letecky
20 990 Kč
cena za 5 dní

srpen 2024

21.08. - 25.08.24 středa - neděle
snídaně letecky
20 990 Kč
cena za 5 dní

září 2024

25.09. - 29.09.24 středa - neděle
snídaně letecky
20 990 Kč
cena za 5 dní

říjen 2024

02.10. - 06.10.24 středa - neděle
snídaně letecky
20 990 Kč
cena za 5 dní
09.10. - 13.10.24 středa - neděle
snídaně letecky
19 990 Kč
cena za 5 dní
16.10. - 20.10.24 středa - neděle
snídaně letecky
20 990 Kč
cena za 5 dní
24.10. - 28.10.24 čtvrtek - pondělí
snídaně letecky
20 990 Kč
cena za 5 dní

listopad 2024

13.11. - 17.11.24 středa - neděle
snídaně letecky
20 990 Kč
cena za 5 dní

Cena zahrnuje

  • letenka Praha-Istanbul-Praha se všemi poplatky
  • kabinové zavazadlo a odbavované dle pravidel pro přepravu zavazadel viz níže
  • transfer letiště-hotel-letiště
  • místní průvodce
  • 4x ubytování
  • 4x snídaně

Cena nezahrnuje

  • zavazadlo za příplatek dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • cestovní pojištění léčebných výloh (není-li sjednáno)
  • přesuny v Istanbulu místní dopravou, fakultativní výlet do města Bursa, transfer lodí na Princovy ostrovy,
  • vstupné na místě
  • bakšišné (cca 10 €/pobyt)
  • doporučujeme kapesné přibližně 300 EUR (včetně vstupné a dopravy na místě)
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 5 000 Kč